عضو باشگاه پژوهشگران واحد اصفهان (خوراسگان) موفق به طراحی و ساخت آفت‌کشی گیاهی برای مقابله با آفات انباری، کشاورزی و پزشکی شد.

مصطفی صائمیان معاون فرهنگی باشگاه پژوهشگران جوان در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اصفهان (خوراسگان)‌ موفق به طراحی و ساخت آفت‌کشی گیاهی برای مقابله با آفت انباری، کشاورزی و پزشکی شد.

مخترع این طرح و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد خوراسگان در مورد این آفت‌کش می‌گوید این دستگاه برای یک سری آفات انباری، محصولات کشاورزی، محصولات مشتق شده از کشاورزی مانند چرم و آفات پزشکی که موجب انتقال بیماری‌های واگیردار می‌شوند، کاربرد دارد.

صائمیان اذعان داشت: فومولاسیون این آفت‌کش از عصاره پنج گیاه ترکیب شده است. در مرحله اول این طرح، تک تک عصاره‌ها در محیط مصنوعی روی پشه‌های کولکس (پشه‌هایی که معمولاً در اکثر مناطق گرمسیر وجود دارد) آزمایش شد و نتایج این آزمایش‌ها نشان داد که باید غلظت این عصاره‌ها را تغییر دهیم به همین دلیل در مرحله دوم درصدهای خاصی از این عصاره‌ها در کنار هم مورد آزمایش قرار گرفتند.

وی اظهار داشت: نتایج مرحله دوم هم نشان داد که تغییر غلظت و کنار هم قرار دادن چند فرمولاسیون خاص، اثر این آفت‌کش را نسبت به حالت‌های تکی قوت می‌بخشد. در مرحله سوم هم، فرمولاسیون این آفت‌کش با ترکیب 5 عصاره گیاهی ساخته شد و مورد آزمایش قرار گرفت. 

قرار است در مرحله بعدی فرمولاسیون اصلی این آفت‌کش در محیط طبیعی مورد آزمایش قرار بگیرد. فرمولاسیون اصلی نیاز به مواد نگهدارنده دارد تا ساختار و مولکول‌هایی را که خاصیت حشره‌کشی دارند، حفظ کند، به همین دلیل باید زمانی که مواد نگهدارنده به آن اضافه می‌کنیم، بهترین فرمولاسیون را انتخاب کنیم تا این مواد نگهدارنده آثار کمتری نسبت به فرمولاسیون اصلی روی حشره‌ها داشته باشد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.