به
گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، قَوّالی یکی از شاخههای موسیقی عرفانی است که بیشتر در کشور پاکستان و هند رواج دارد.
در گذشته هندوها از این نوع موسیقی سنتی استفاده می کردند اما پس از اینکه مسلمان شدند از قوالی برای مدح پیامبر، ائمه اطهار و اولیای خدا استفاده کردند.
ریشه موسیقی قوالی به 6 سده پیش باز میگردد. علی بن عثمان هجویری پایهگذار صوفیگری در هندوستان، معینالدین چشتی و پیروان او به هنگام همایش، اشعار را بصورت سرودههایی اجرا مینمودند که به قوالی شهرت یافت. قوالی که به لحاظ عوامل ادبی و موسیقی غنی شده بود در نهایت گستردهترین سبک موسیقی سنتی در هندوستان و پاکستان تبدیل شد.
درخشانترین ستاره در موسیقی قوالی نصرت فاتح علی خان بود. نصرتخان در تمام ترانههای عرفانیاش روی دو موضوع مذهب و خدا تمرکز میکرد او خدا، پیامبر اسلام و همه پرهیزگاران را میستود و از آنها الهام میگرفت.
راحت فتح علی خان فرزند «نصرت فتح علی خان» خواننده و استاد سبک قوالی پاکستان و دارنده جایزه «پیکاسو» از یونسکو است که با سبک جدید قوالی به مدح حضرتعلی(ع) پرداخته است.
مدح حضرت علی (ع) جلوهای زیبا و بیبدیل در مداحیهای قوالان پاکستانی دارد که این امر نشان از عشق مردم این سرزمین به اهل بیت پیامبر (ص) دارد.
در قوالیهای زیر ابتدا بخشی از قوالی سنتی نصرت فتح علی خان و بعد از آن قوالی راحت فتح علی خان که به سبک امروز است را مشاهده میکنید./ انتهای پیام
منبع: فارس