به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، تیتان یا تایتان، بزرگترین قمر کیوان است که در فاصله 1.2 میلیارد کیلومتری از خورشید واقع شدهاست. این قمر بسیار کندتر از زمین به دور خود میچرخد، به طوری که یک روز تیتان در حدود ۱۶ روز زمین به طول می انجامد.
تیتان توسط چشم غیر مسلح قابل رویت نیست ولی میتوان آن را توسط تلسکوپهای آماتوری و یا حتی برخی دوربینهای دو چشمی قوی مشاهده نمود.
نخستین بار هویگنس هلندی در سال 1655 این قمر را با استفاده از تلسکوپ کشف کرد.
تیتان تنها قمری است که دارای اتمسفر غلیظ بوده و تنها جرمی غیر از زمین است که دارای منابع اثبات شده سطحی مایعات میباشد.
تیتان دارای یک جو کدر و نسبتاً فشرده است که ده برابر ضخیمتر از زمین و یک چرخه هیدرولوژیکی شبیه به سیاره خودمان میباشد که غالباً از نیتروژن تشکیل شده است اما با این حال دارای متان و اتان نیز میباشد. وجود باد و باران سطح تیتان را به شکلی مشابه سطح زمین تبدیل کردهاست و حتی یک مدل زندهای از زمین ابتدائی نامیده شدهاست.
جو تیتان ممکن است که از ستارههای دنبالهدار به وجود آمده باشد. مدلهای سنتی، فرض کردهاند که جو تیتان بوسیله فعالیت آتشفشانی یا تاثیر پرتو افکنی خورشیدی به وجود است، اما اینها بستگی به این دارد که تیتان در گذشته نسبت به حال بیشتر گرم بوده باشد.
تحقیقات جدید نشان میدهد که بر خوردهای ستارههای دنبالهدار در طول یک دوره که اواخر بمباران سنگین نامیده میشود، یعنی زمانی نزدیک به ۴ میلیارد سال پیش زمانیکه تصادفات توسط اجسام بزرگ همچون ستارگان دنبالهدار و شهابهای آسمانی به طور منظم در میان اجرام بزرگ مانند سیارات، در منظومه خورشیدیماه اتفاق میافتادهاست، ممکن است جو نیتروژنی تیتان را بوجود آورده باشد.
در زیر سطح تیتان، ترکیباتی از آب و آمونیاک وجود دارد. این اقیانوس زیرسطحی در حقیقت یک لایه مایع است که محتوی ترکیباتی از آب و یا آب و آمونیاک است و در ژرفای بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتری از سطح تیتان قرار گرفتهاست. ساختار درونی تیتان از یک لایه یخی تشکیل شدهاست که از هسته سنگی آن از طریق یک لایه مایع جدا شدهاست. این ویژگی موجب میشود که سطح جامد تیتان از بادهای فصلی حاضر در اتمسفر آسیب نبیند.
انتهای پیام/