به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ اگر شما دچار عفونت خون شوید، در وضعیت کاهش فشار خون که به آن شوک میگویند، خواهید بود.
عفونت خون به دلیل سیستمهای دفاعی بدن و یا به دلیل مواد سمی که توسط عوامل عفونی مثل باکتری، ویروس و یا قارچ ها تولید میشوند، ایجاد می گردد.
افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، به عفونت خون مبتلا میشوند. ضعف سیستم ایمنی بدن می تواند در اثر بیماریهایی مانند
دیابت و ایدز ،داروها (مانند شیمی درمانی و یا استروئیدها)، استفاده از داروهای قوی در بیماران سرطانی و پیوند ایجاد شود همچنین نوزادان به دلیل آنکه هنوز سیستم ایمنی بدنشان تکامل نیافته است، نیز جزو افراد در معرض خطر می باشند. افراد مسن، افراد بستری در بیمارستان نیز در معرض
عفونت خون قرار دارند به دلیل آنکه تزریق وریدی، زخمهای جراحی و یا زخمهای بستر سبب ایجاد این بیماری در فرد می شود.
افزایش و کاهش دمای بدن، لرز، افزایش ضربان قلب و تنفس ، کاهش سطح هوشیاری، هذیان گویی و گیجی، خونریزیهای کوچک زیر پوستی که هم میتواند به صورت تغییر رنگ پوست و هم به صورت نقطههای کوچک قرمز باشد. درد مفاصل مثل ستون مهرهها، مچ دست، ران، آرنج و زانو از علایم بیماری عفونت خون است.
بسیاری از میکروبها باعث این عفونت میگردند. باکتریها، ویروسها و قارچ ها می توانند موجب عفونت خون گردند که عفونت باکتریایی خون یکی از شایع ترین آنها است.
عفونت ریه (پنومونی)، عفونت مثانه و کلیه (عفونت ادراری)، عفونت پوست (سلولیت)، عفونت شکم(مثل التهاب آپاندیس)، عفونت استخوان و عفونت مغزی (مثل مننژیت) میتوانند در بدن پخش شوند و عفونت خون را به وجود آورند.همچنین عفونتهای پس از عمل جراحی هم میتوانند موجب عفونت خون گردند.
در بدترین شرایط، عفونت خون موجب افت سریع
فشار خون می شود که به نام شوک عفونی خوانده می شود.
مهمترین راه پیشگیری، جلوگیری از بروز هر گونه عفونت در بدن می باشد و اگر عفونت رخ دهد، باید سریعا آن را درمان کرد تا وارد گردش خون نشود.
انتهای پیام/