به
گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، نیروهای گروه تروریستی داعش شهر کردنشین کوبانی در سوریه را به محاصره در آورده و لحظه به لحظه پیشروی خود را در این شهر بیشتر میکنند. در این شرایط استراتژی اوباما برای مبارزه با داعش بیش از گذشته مورد توجه قرار میگیرد.
از سوی دیگر "رجب طیب اردوغان" رئیسجمهور ترکیه با هشدار درباره احتمال قریبالوقوع سقوط کوبانی، اعلام کرده است تا زمانیکه آمریکا گامهای جدیتری در راستای تسلیح شورشیان سوری و خلع قدرت بشار اسد بر ندارد، حاضر نیست اقدام جدیتری در راستای مبارزه با داعش انجام دهد. ترکیه همچنین اعلام کرده است که تنها در صورت برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز منطقه شمال سوریه حاضر است نیروهای زمینی خود را به جنگ در کوبانی بفرستد. هدف ترکیه از این جلوگیری از هرگونه اقدام از سوی نیروی هوایی دولت سوریه است.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی به نقل از مقامات ارشد آمریکایی اعلام کرده است که نگرانیهای بسیاری در مورد ورود ترکیه به جنگی که در چند مایلی مرز آن برقرار است وجود دارد. با وجود همه فجایعی که تا کنون در سوریه به وقوع پیوسته است، ترکیه به دنبال بهانه و دلیلتراشی است تا از اقدام در جهت جلوگیری از وقوع یک فاجعه دیگر فرار کند.
این مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، با انتقاد از ترکیه، اعلام کرده است که رویه این کشور به عنوان یک عضو رسمی ناتو در حالی که در مرز آن بحرانی فجیع برپاست، نامناسب است.
بر اساس گزارش این روزنامه طی چند روز اخیر «جان کری» تماسهای تلفنی مکرری با مقامات ترک داشته است و تلاش کرده است آنها را برای اقدام در سوریه تشویق کند.
رویکرد فعلی ترکیه میتواند تلاشهای اوباما برای برقراری ائتلافی از کشورهای سنیمذهب علیه گروه تروریستی داعش را به خطر اندازد. اگر ترکیه بر اصرار خود بر اولویت مبارزه با دولت اسد ادامه دهد، شکاف در ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش بیشتر میشود. آمریکا اعلام کرده است که مبارزه با داعش نیازمند نیروهای زمینی است و پیش از تجهیز و تعلیم کامل برخی از گروههای شورشیان سوری، این ترکیه است که باید مسئولیت فوقالذکر را به گردن بگیرد.
این مقام آمریکایی در تشریح جزئیات استراتژی مبارزه با داعش گفته است: آمریکا به این نتیجه رسیده که مبارزه با داعش و تقویت حملات به مواضع آنها در عراق مستلزم همکاری با نیروهای پیشمرگه و ارتش عراق است. اما در سوریه شکلدهی به چنین همکاری دشوارتر است و نیاز به زمان بیشتری دارد . بدین ترتیب آمریکا تصمیم گرفته است با حمله به زیرساختهای نفتی و مخابراتی سوریه که میتواند مورد استفاده نیروهای داعش قرار بگیرد، بستر رشد آنها را به چالش بکشد.
اگر چه حملات هوایی آمریکا به شمال سوریه طی چند روز اخیر توانسته ضرباتی به مواضع گروه تروریستی داعش وارد کند، اما به عقیده مبارزان کرد در کوبانی، مهار داعش بدون کمک تسلیحاتی و اعزام نیروهای نظامی از سوی ترکیه غیرممکن است. بسیاری از تحلیلگران مستقل نیز حملات هوایی آمریکا را بسیار ناچیز و دیرهنگام ارزیابی کردهاند.
"اد رویس" نماینده جمهوریخواه کنگره و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان معتقد است که مواضع و نفرات گروه تروریستی داعش در مقابل حملات هوایی آمریکا آسیبپذیری بالایی دارند،اما آمریکا حملات خود به شمال سوریه را بسیار دیر و بسیار محدود آغاز کرد.
تعلل ترکیه در اقدام نظامی علیه نیروهای داعش در مرز خود،انتقادات گستردهای به همراه داشته است. برخی از تحلیلگران معتقدند که دولت ترکیه در صدد است از این موضوع به عنوان اهرم فشاری در مذاکرات خود با پ.ک.ک استفاده کند. /انتهای پیام