نشست مشترک دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی با موسسه شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا با سخنرانی محمدجواد ظریف،وزیر امورخارجه کشورمان در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه اغاز شد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛نشست مشترک دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی با موسسه شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا با سخنرانی دکتر  محمد جواد  ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه اغاز شد.
محمد جواد ظریف در سخنان خود ، ضمن تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضوعات منطقه ای و بین المللی، به پرسش های حاضرین در جلسه پاسخ گفت.

مهمترین محورهای مورد توجه در این جلسه، تحولات منطقه ای، مذاکرات هسته ای و تاثیر آنها بر آینده سیاست خارجی کشور و روابط ایران و اتحادیه اروپا بود.
 
وزیر امور خارجه کشورمان سخنرانی خود را با مقدمه ای درباره شرایط کنونی منطقه آغاز کرد.

وی بحران های متوالی در خاورمیانه را ناشی از رقابت های ژئوپلتیکی دانست ،رقابت هایی که حتی موجب شده تا مسایلی چون موضوع هسته ای و بحران هایی نظیر آن چه در سوریه رخ داده تا کنون به نتیجه مطلوبی که تضمین کننده ثبات و امنیت در منطقه باشد نرسد.
 
محمدجواد ظریف در موضوع هسته ای تاکید کرد : اقداماتی که تا کنون  از سوی امریکا و اروپا برای متوقف نمودن فعالیت های ایران به عمل آمده، نتیجه ای جز پیشرفت های فناوری هسته ای کشور نداشته و  در شرایط کنونی طرف های مقابل ایران را به این نتیجه رسانده که به فوریت مساله هسته ای باید حل و فصل شود، با این وجود کسانی که در این موضوع منافعی دارند تلاش دارند تا این بحران ساختگی ادامه یابد.

 بحرانی که از سوی برخی از بازیگران در منطقه تبلیغ شده تا پوششی را برای توجیه اهداف استراتژیک کوتاه مدت آنها در منطقه ایجاد کند .
 
وزیر امورخارجه کشورمان دستیابی به توافق را تنها راه حل برای عبور از این بحران ساختگی دانسته و تاکید نمود, محروم کردن ایران از برنامه هسته ای نمی تواند راه حلی برای این موضوع باشد چراکه ایران به دانش و فناوری هسته ای دست یافته و دانش و توانمندی دانشمندان ما قابلیت محدود شدن را ندارد. کشورهای طرف مذاکره با ایران باید واقعیت ها درباره مساله هسته ای ایران را بپذیرند و شرایط با 10 سال پیش متفاوت است و نمی توان به گذشته بازگشت.
 
وی اضافه کرد:شرایط در مذاکرات به سمت و سویی رفته که اروپا می تواند نقش جدی و برجسته ای را برای برقراری موازنه میان طرف های مذاکره با ایران برقرار نماید. ایفای این نقش نه تنها برای ایران که برای اروپا و جایگاه و نقش بین المللی آن اهمیت بسزائی دارد.
 
محمدجواد ظریف در ادامه سخنان خود به تحولات کشور عراق پرداخت و گفت : باید به این مساله به صورت جدی پرداخته شود  که بحران عراق از کجا آغاز شده و چگونه گسترش یاقته است، چه نیروهایی در سطح منطقه از داعش حمایت کرده و چرا کسانی از اروپا به این گروه پیوسته اند. بدون توجه به این مسایل نمی توان راه حلی دایمی برای این بحران را متصور بود.
 
وی اضافه کرد : اگر حضور و حمایت های جمهوری اسلامی ایران نبود، در مراحل اولیه امکان سقوط بغداد نیز وجود داشت. ایران کوشید با حمایت لجستیکی و مشاوره نظامی نیروهای عراقی را در مقابله با داعش توانمند نماید.
 
ظریف تاکید کرد :ولی برای حل ریشه ای مساله باید به خواسته های مردم و دولت عراق توجه نمود. اگر کشورهای منطقه و قدرت های بزرگ نیروی نظامی به این کشور وارد کنند، بهانه ای به دست داعش داده و پیوستن نیروها به این گروه را تسهیل می نماید و برای منطقه و محیط بین المللی پیامدهای جدی دارد. برای حل مساله عراق و سوریه علاوه بر اقدامات نظامی به استراتژی جامعی نیاز است. خطرناک ترین بازی در منطقه این است که کشورهایی بخواهند مساله داعش را در راستای منافع کوتاه مدت خود استفاده کنند. در ائتلافی که علیه داعش تشکیل شده کشورهایی هستند که در ائتلاف با امریکا بوده، اما در فروش نفت به داعش کمک کرده، حمایت مالی و تسلیحاتی از این گروه به عمل می آورند و مسیرهای امن در اختیار این گروه قرار می دهند. این تناقضی است که این ائتلاف با آن درگیر است.
 
محمد جواد ظریف درباره سوریه و آینده این کشور نیز تاکید کرد که باید به نظر مردم سوریه احترام گذاشت. راه حل بحران در سوریه توجه به خواست و اراده مردم است. تلاش برای تضعیف دولت سوریه به معنای تقویت داعش در سوریه است و این تناقض دیگری است که ائتلاف تشکیل شده علیه داعش با آن رو به رو است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار