مهراد درگفتگو با باشگاه خبرنگاران:

ایران در جمع 20 کشور برتر رتبه بندی اسکوپوس قرار گرفت/ پنج محقق برتر ایرانی در رشته مهندسی معرفی شدند

رییس مرکز منطقه‌ایی علوم وفناوری جهان اسلام (ISC)گفت :‌ 5 محقق برتر ایرانی در رشته مهندسی از 5 مرکز علمی و تحقیقاتی معرفی شدند.

جعفر مهراد رییس مرکز منطقه‌ایی علوم وفناوری جهان اسلام (ISC)  در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت :‌ پنج پژوهشگر برتر رشته مهندسی به ترتیب عبارت اند از داوود دومیری گنجی، استاد گروه مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مهدی دهقان، استاد ریاضیات کاربردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مسعود سلیمانی، استاد دانشگاه تربیت مدرس، محمد علی شکرگزار، استاد بانک سلولی ایران و ریاض خراط، استاد دانشگاه صنعتی نفت. 
  
وی افزود: اسکوپوس بزرگترین پایگاه اطلاعاتی استنادی است که مجلات علمی، کتاب ها و مجموعه مقالات کنفرانس ها را تحت پوشش دارد. در حال حاضر این نظام استنادی 53 میلیون رکورد از حدود پنج هزار ناشر را که در کشورهای مختلف جهان فعالیت دارند ثبت و نمایه سازی می کند. 
  
مهراد تصریح کرد : از آنجا که پژوهش به طور فزاینده جهانی، بین رشته ای، تیمی و گروهی شده است، پژوهشگران می توانند با استفاده از سیستم هایی مانند اسکوپوس به تحقیقاتی که در دانشگاه ها و موسسات پژوهشی جهان صورت گرفته دسترسی داشته باشند. 
  
مهراد به رشته مهندسی اشاره کرد واظهار داشت : رشته مهندسی از رشته هایی است که به شدت مورد نیاز صنایع کشور است. این رشته در دانشگاه های بزرگ کشور تدریس می شود. در رشته های گوناگون این حوزه تحقیقات مختلف انجام می گیرد و از نتایج حاصله مقالات متعددی در نشریات بین المللی منتشر می شود. اتفاقا حضور اساتید و پژوهشگران این دو حوزه در کنفرانس ها و سمینارهای ملی و بین المللی نیز در خور توجه است. 
  
وی در ادامه گفت : تعداد مدارکی که از دانشگاه ها، موسسات تحقیقاتی و انجمن های علمی ایران تاکنون در رشته مهندسی در پایگاه استنادی اسکوپوس ثبت و نمایه سازی شده 13624 مقاله است. بر این اساس رتبه ایران از نظر تولید علم در رشته مهندسی در پایگاه استنادی اسکوپوس 19 است. 
  
مهراد درادامه به رتبه های برخی از کشورها اشاره کرد وگفت : ایالات متحده با تولید 378679 مدرک، رتبه اول جهان را در اختیار دارد. رتبه های دوم تا دهم به ترتیب به چین، انگلستان، آلمان، ژاپن، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هندوستان و استرالیا تعلق دارد،‌چنانچه در فاصله بین استرالیا رتبه (10 ) و ایران (19) کشور های کره جنوبی، اسپانیا، هلند، تایوان، روسیه، برزیل، سوئیس و سوئد قرار دارند. بدین ترتیب در بین 19 این کشور تنها دو کشور هندوستان و برزیل جزو کشور های در حال توسعه اند و ایران از این نظر در تولید علم در رشته مهندسی در جمع کشورهای پیشرفته و نوظهور علمی قرار دارد، البته  رتبه 20 به کشور بلژیک (10174 مدرک) تعلق دارد. رتبه های 21 تا 25 نیز در اختیار لهستان، مالزی، سنگاپور، ترکیه و اتریش است. تعداد مدارک ترکیه در رشته مهندسی 9126 مدرک است و رتبه جهانی آن 26 است. رژیم اشغالگر قدس با 8094 مدرک رتبه 26 تولید علم رشته مهندسی را در دست دارد.
  
وی ادامه به رتبه کشورهای اسلامی اشاره کرد وگفت :  در بین کشور های اسلامی که در تولید علم رشته مهندسی در اسکوپوس حضور دارند بعد از ایران و ترکیه به ترتیب (دارای رتبه های 19 و 24 ) می توان از کشور مصر نام برد که با 3761 مدرک رتبه 40 تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است. 
  
وی تصریح کرد :‌ جالب است به این نکته اشاره کنم که از مجموع 13624 مدرک در رشته مهندسی، 6823 مورد مربوط به مقالات کنفرانس ها و 6434 مورد مربوط به مقالات نشریات علمی است ،‌البته از مجموع 13624 مدرک، تعداد 8098 مدرک در رشته مهندسی، 2693 مدرک در حوزه علوم کامپیوتر، 1632 مدرک در حوزه مهندسی شیمی، 1195 مدرک در حوزه علم مواد و 1172 مدرک در حوزه علوم زمین و سیارات به رشته تحریر درآمده است. 
  
مهراد خاطرنشان کرد :‌ از نظر پراکندگی زمانی تعداد مدارک منتشر شده در سال 2011 تعداد 2200 مدرک، در سال 2012 تعداد 2300 مدرک، در سال 2013 تعداد 2021 مدرک، در سال 2014 تعداد 1163 مدرک است. برای سال 2015 نیز تا گزارش این خبر دو مقاله در مجلات بین المللی منتشر شده است.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.