ربابه غفار تبریزی در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگارانگفت: کودکانی که وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند اکثراً پاداش طلب و تشویق طلب هستند.
وی افزود: البته گاهی اوقات والدین بیشتر از سن کودک و بیشتر از توان وی توقع وظیفه شناسی دارند که در این صورت کودک به خواسته آن نافرمانی می کند.
این روانشناس بیان کرد: در برخی موارد اختلاف و لجبازی پدر و مادر با یکدیگر موجب شده تا کودک وظیفهشناس نشود و از زیر بار مسئولیت، فرار کردن را بیاموزد که در این صورت در خانه قانون مشخصی وجود ندارد.
غفار تبریزی ادامه داد: هیچ گاه یک کودک 3 ساله نمی تواند مانند فردی بزرگسال وظیفه شناس باشد همچنین نباید طوری تربیت شود که وابستگیهای کودک 1 تا 2 ساله را داشته باشد.
این روانشناس تصریح کرد: خانوداهها باید بدانند فرستادن کودک به کلاسهای مختلف موجب خستگی وی و ایجاد اضطراب و نافرمانی میشود بهتر است آنان را به کلاسی که خودشان دوست دارند آنها هم در ساعت کمی از روز فرستاده شوند.
وی خاطرنشان کرد: گاهی والدین با یکدیگر درگیر و این مسئله بر رفتار کودکان آنان تاثیر میگذارد.
خانواده درمانی در این وضعیت صورت گیرد سپس در مورد کودک رفتار درمانی شود به صورتی که به رفتارهای مثبت "ستاره" و به رفتارهای منفی" ضربدر" داده و کودک تشویق برانجام اعمال جایز و خوب می شود که در مورد آموزش انجام وظایف نیز این مسئله صدق می کند.
انتهای پیام/