پس از پايان ترنم مناجات عارفانه اباعبدالله الحسين در صحراي عرفات، حركت سپيدپوشان به سوي مشعرالحرام آغاز شد.

به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران، 
پس از يك روز دلدادگي با معبود هستي، ۶۴ هزار زائر ايراني همگام با زائران جهان اسلام صحراي عرفات را به سوي مشعر الحرام ترك مي‌كنند.

بنابراین گزارش، پس از پايان ترنم مناجات اباعبدالله الحسين (ع) در صحراي عرفات، چادرهاي زائران ايراني در حال جمع آوري بوده و زائران پس از نماز مغرب و عشاء عازم مشعرالحرام مي‌شوند.

امسال نيز براي چهارمين سال متوالي انتقال زائران از عرفات به مشعر الحرام به صورت حمل و نقل ترددي انجام مي‌پذيرد، به اين گونه كه اتوبوس‌هاي ويژه‌اي فراهم شده تا زائران ايراني را در سه مرحله از عرفات به مشعر الحرام منتقل نمايد. اين برنامه موجب شده مشكلات انتقال زائران به ماشين‌ها و سپس ترافيك‌هاي طولاني كاهش يابد و زائران ايراني اين مسير را حداكثر در ۳۰ دقيقه طي نمايند.

تكاپو و تلاش براي رسيدن به مشعر، همراه هزاران هزار نفر كه در مسيري مشخص حركت مي‌كنند، انسان را چون قطره‌اي ميان دريا تصوير مي‌كند. اين يكي از زيبا‌ترين لحظاتي است كه انسان در طول عمر مي‌تواند تجربه كند؛ شب را در صحرايي بدون چادر و زير انداز بايد تا صبح گذراند و اين گونه است كه خداوند متعال در قرآن كريم دستور داده تا در مشعر الحرام «ذكر» پروردگار جاري و ساري گردد.

حجاج در وقوف اختياري، ميان اذان صبح تا طلوع آفتاب را در مشعر مي‌مانند و اندكي پيش از طلوع آفتاب، با گذر از مسير دو و نيم كيلومتري مشعر، به وادي (كم عرض) محسِّر رسيده از آن به منا وارد مي‌شوند.

ابتداي عرفات، انتهاي عرفات، ابتداي مزدلفه، انتهاي مزدلفه و ابتداي منا با تابلوهاي بزرگي مشخص شده است.

به كاروانهاي ايراني توصيه شده است تا زنان و افراد ضعيف را شب هنگام از عرفات به طور مستقيم به سمت جمرات ببرند تا آن‌ها جمره عقبه را رمي كرده و زود‌تر و پيش از شلوغي منا در كاروان‌ها مستقر شوند. كاروانهاي ديگر نيز پس از رسيدن به منا به چادر‌ها برده شده و پس از پذيرايي مختصر به آرامي آماده حركت به سمت جمرات مي‌شوند.


برچسب ها: مشعر ، حجاج ، تمتع ، مزدلفه ، طلوع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.