معاون میراث فرهنگی همدان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
معاون میراث فرهنگی همدان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
بهرام توتونچی معاون میراث فرهنگی همدان درخصوص مرمت آثار تاریخی این استان در گفتگو با خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: آثار و بناهای تاریخی علاوه بر آنکه نیاز به مراقبت شبانهروزی دارند، باید سالانه مرمت و تعمیر شوند.
وی ادامه داد: هر اثر با ارزش همیشه در معرض آسیب و گزند قرار میگیرد و آثار تاریخی به عنوان هویت ملی و فرهنگی ما از این قاعده مستثنی نیستند.
توتونچی تصریح کرد: کم بودن اعتبارات اختصاص داده شده به عنوان یکی از موانع موجود بر سر راه برای مرمت بهتر آثار تلقی میشوند و البته این امر طبیعی است زیرا اقتصاد فعلی کشور نیازمند یک برنامه راهبردی و مدیریت جهادی بود و اعتبارات فرهنگی نیز نشات گرفته از همین مسئله هستند.
وی افزود:در سال جاری عملیات مرمت 8 بنای تاریخی آغاز شده که مرمت حمام قدیمی صالحآباد، حمام کرد آباد، حمام کبودر آهنگ، موزه هگمتانه، بازار و ترمیم 3 راسته از بازار کفشدوزان که تا چند ماه آینده به طور کامل به پایان خواهد رسید.
معاون میراث فرهنگی همدان عنوان کرد: قصد داریم در صورت جذب و مشارکت سرمایهگذاری خصوصی از بناهای مرمت شده در زمینههای فرهنگی استفاده دوباره کنیم.
وی افزود: کاربری دوباره داده شده به هر بنای تاریخی پس از مرمت باید آن حس فضای گذشته بنا را به آسانی به بازدید کننده انتقال دهد.
توتونچی بیان کرد: بر اساس اصل 44 قانون اساسی باید بخش خصوصی وارد عمل شود و با نظارت دولت بخش خصوصی و سرمایهگذار اقدامات فرهنگی و اقتصادی خود را شروع کند.
وی اظهار داشت: خانه تاریخی نراقیهای همدان اکنون مالک شخصی دارد و اقداماتی از سوی مالک این بنا صورت گرفته تا این بنا از فهرست آثار ملی خارج شود.
معاون میراث فرهنگی همدان بیان کرد: اولویت مرمت با مالکان بناها است، اما از آنجا که این امر گاهی به اعتبار و هزینههای بالا نیاز دارد به همین منظور و برای انجام مرمت بهتر و استفاده مجدد از بناها سرمایهگذارانی را جذب میکنیم.
توتونچی افزود: اجرای عملیات مرمت و تعمیر بناها بر عهده بخش خصوصی و نظارت بر کار و چگونگی طرح مرمت و روش مرمت و همچنین حفظ آثار برعهده میراث فرهنگی است.
انتهای پیام/