به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت مقام محیط بان با اشاره به اهمیت ویژۀ سازمان محیط زیست برای کشور گفت: مسائل و مشکلات مربوط به محیط زیست تا حد زیادی در کشور ما مغموم واقع شده است و باید دراین راستا تلاش بیشتری صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه توجه جدی به محیط زیست یک نیاز کشوری محسوب می شود و نه یک امرتفننی، اظهار داشت: دراین راستا سازمان محیط زیست یکی از سازمانهای ضروری کشوری است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حفاظت از نظم طبیعی کشور بر عهدۀ سازمان محیط زیست است، افزود: درعصر حاضر به دلیل دخالتهای انسان و بروز برخی صدمات به محیط زیست نظم طبیعی در دنیا تغییر کرده است و درحال حاضر تغییرات آب وهوایی یکی از اساسیترین مشکلات محیط زیستی محسوب میشود.
لاریجانی با اشاره به تأثیرگذاری مشکلات موجود در محیط زیست درشرایط آرامش روانی انسان اظهارداشت: انسان امروز به دلیل فاصله گرفتن از طبیعت دائما درحال تنش است و نقش سازمان محیط زیست از آن جهت پراهمیت است که اگر ازاین منابع باقی مانده حفاظت نشود تنش و اضطراب بشر را بیش از پیش تهدید میکند.
رئیس مجلس درخصوص علل به هم ریختگی این نظم درمحیط زیست تصریح کرد: تعدی وارد شده درعصر حاضر به محیط زیست بسیار زیاد بوده است وتوسعۀ شهرنشینی یکی از موارد تعدی به محیط زیست است.
وی در ادامه در مورد تعدیهای غیر قانونی در میحط زیست گفت: در این نوع از تعدی، افراد با سلاحهای خود به جان گونههای مختلف اعم از جانوری و گیاهی میافتند و آن را نابود میسازند و باید با انجام برنامهریزیهایی دقیق در سازمان محیط زیست جلوی تخلف متخلفان گرفته و با آنها به شدت برخورد شود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه محیط بانان ضابط قوۀ قضاییه محسوب میشوند، تصریح کرد: اگرسازمان محیط زیست فکر میکند برای بهبود وضعیت میحط بان به قانون جدیدی نیازمند است میتواند پیشنهاد خود را به مجلس مطرح کند تا مورد حمایت قانونی قرار گیرد.
وی در خصوص تعدی به مناطق جنگلی درکشور افزود: منابع جنگلی در کشور ما به شدت محدود است و با توجه به کاهش نزولات آسمانی میتوان گفت باید با جنگلها همانند طلا رفتار کرد.
لاریجانی در ادامه در مورد کاهش شدید گونههای جانوری در کشور، گفت: شکارهای بیرویه موجب کاهش گونههای جانوری کشور شده است و ما میتوانیم برای جلوگیری از این روند یک دورۀ 5 ساله شکار را ممنوع اعلام کنیم تا شرایط بهبود یابد.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر شکار برای اغلب افراد به صورت یک تفنن محسوب میشود و از نظر شرعی شکار از روی تفنن خلاف محسوب میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: در گذشته سرمایهگذاری درحوزۀ محیط زیست به عنوان حاشیه توسعه محسوب میشد اما امروزه اگر این روند ادامه پیدا کند به طورحتم نمیتوانیم درشهرها توسعه پایدار ارائه دهیم.
لاریجانی افزود: اگر در شهرهای بزرگ کشور مشکلات زیست محیطی مثل وضع آلودگی هوا و مشکلات عبور و مرور حل نشود ارائه توسعه پایدار بعید به نظر می رسد.
وی با اشاره به اینکه استفاده درست از معادن میتواند موجب آبادانی کشور شود، تصریح کرد: کشور ایران از لحاظ معادن بسیار غنی است اما بهرهبردای از این معادن مشکلاتی را برای محیط زیست رقم میزند، سازمان محیط زیست با ارائه یک الگوی مناسب و کلی در خصوص بهرهبرداری از معادن میتواند به این موضوع کمک کند تا دولت از سود حاصل از معادن به سازمان محیط زیست بیش از پیش یاری برساند.
وی در پایان گفت: سازمان محیط زیست میتواند درخواست خود مبنی بر افزایش بودجه را به کمیسیون بودجه ارائه دهد و مجلس درتلاش است تا با تصویب قوانین جدید شرایط محیط زیستی کشور را به حد مطلوب برساند.
انتهای پیام/
بیشتر شبیه یه ژست محیط زیستی هست تا یک راه حل منطقی !!!!!
ایا به نظر شما با وجود حدود یک میلیون قبضه اسلحه شکاری در کشور هیچ شکاری در این 5 سال رخ نخواهد داد ؟؟؟
ایا شکارچیان قانونی به سمت شکار غیر مجاز کشیده نخواهند شد ؟؟؟
و خیلی سوالات دیگر ....