به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دكتر پريسا طاهرى رئيس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت گفت: كمبود نيرو پزشك و كارشناس در مراكز بهداشتى يكى از مشكلات اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت است. با وجود اينكه مراكز بهداشتى تعريف شده و فراخوان میدهيم كه سالمندان به اين مراكز مراجعه كنند ولى بسيارى از سالمندان به دليل مشكلات حركتى، مفصلى و آرتروزهاى شديد امكان مراجعه به اين مراكز را ندارند.
وی ادامه داد: : البته در روستاها كارشناسان و بهيارها با حضور در خانههاى سالمندان اين مشكل را تا حدودى برطرف كردهاند ولى اين امكان در شهر فراهم نيست و به همين خاطر است كه مراجعه سالمندان در شهر به مراكز بهداشتى و دريافت خدمت بسيار كمتر از روستاها بوده و اين موضوع باعث مىشود كه سالمندان شهرى آسيب پذيرتر باشند.
طاهری در ادامه با اشاره به سالمند شدن جمعيت و اقداماتى كه سازمانها بايد در اين راستا انجام دهند گفت: مهمترين نكته اين است كه يك محوريت واحد در ارائه خدمات توسط ارگانهاى مختلف تعريف شود. اين محوريت به صورت واضح در برنامه هاى پنجم توسعه به وزارت بهداشت سپرده شده و تاكيد دارد كه وزارت بهداشت به عنوان متولى سلامت همه گروههاى سنى، سياستگذار، برنامه ريز و مسوول ارائه خدمات سلامت به همه گروهها از جمله سالمندان است و همه سازمانهاى دولتى و غيردولتى موظفند از خدمات وزارت بهداشت پيروى كنند. براساس اين بند قانونى، وضعيت و جايگاه وزارت بهداشت با بقيه سازمانها و ارگانها به صورت واضح مشخص است.
وی در خصوص شهر دوستدار سالمندان، تاکید کرد: تنها شهرى كه توسط سازمان جهانى بهداشت به تصويب رسيده كه شهر دوستدار همه سنين از جمله سالمندان شود، كلان شهر تهران است. اميدواريم شهر دوستدار سالمندان در ساير شهرها نيز گسترش يابد و ساير شهرداریها اين اصل را مبنا قرار دهند كه بتوانند مجرى برنامه شوند. البته در تهران هنوز تمام قسمتهاى شهر دوستدار سالمند نيست ولى با اين حال مسووليت را پذيرفته كه در اين راستا حركت كند.
انتهای پیام/