به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران ؛عادل آذر در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه تهران با تبريک ايام هفته دفاع مقدس، سفر رئيس جمهور به نيويورک و نوع مذاکرات و برنامه هاي رئيس جمهور را عزتمند دانست و گفت: در آستانه برگزاري سرشماري عمومي کشاورزي سراسر کشور هستيم که از 5 مهر آغاز مي شود و به مدت 40 روز ادامه خواهد داشت.
رئيس مرکز آمار ايران سرشماري کشاورزي را رخداد مهمي در کشور دانست و گفت: اهميت اين سرشماري به دليل اهميت بخش کشاورزي در کشور است.
وي سرشماري نفوس و مسکن و سرشماري کشاورزي را دو سرشماري مهم در کشور دانست و افزود: از شنبه تا 18 آبان سرشماري کشاورزي برگزار مي شود که عمدتاً سرشماري ها نشانه عزتمندي و افتخار کشورها در معرفي پيشرفتهاست.
عادل آذر ادامه داد: به لطف خدا و برنامه ريزي ها، ايران به ويژه بعد از انقلاب از کشورهاي پيشگام در اجراي سرشماري ها بوده است.
وي افزود: اهميت سرشماري کشاورزي با بررسي بخش کشاورزي خود را نشان مي دهد که يکي از سه بخش مهم و عمده اقتصاد کشور است که 18 درصد اشتغال مستقيم، 11.7 درصد سهم ثروت و توليد ناخالص ملي را به خود اختصاص داده است.
رئيس مرکز آمار ايران بيکاري را از چالش هاي بخش کشاورزي دانست و گفت: بيشترين سهم بيکاري جوانان و تحصيل کردگان در حوزه کشاورزي است.
وي افزود: اگر بخواهيد کاري براي رفع بيکاري در بخش کشاورزي شود بايد آمار دقيق داشت که با سرشماري انجام مي پذيرد.
عادل آذر گفت: دامداري و دامپروري، زراعت و باغباني همگي در حيطه بخش کشاورزي هستند.
وي کم آبي را چالش ديگر بخش کشاورزي دانست و گفت: در سال آبي 92، متوسط بارندگي ايران نسبت به 44 سال قبل 8 درصد کاهش داشته است.
عادل آذر افزود: سال آبي جاري نسبت به سال قبل 30 درصد و روان آب ها 10 درصد کاهش داشته است.
وي گفت: برنامه ريزي براي استفاده بهينه جز با برنامه ريزي و آمار براي کشت و کار امکان پذير نيست.
رئيس مرکز آمار ايران افزود: خوشبختانه در اعلام سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي که معماري اقتصادي کشور است و برنامه ريزي برنامه ششم، سهم بخش کشاورزي پيش بيني مي شود.
عادل آذر گفت: 200 قلم آمار اطلاعات در برنامه ششم وجود دارد که 90 قلم آن مربوط به بخش کشاورزي است و برنامه ششم دوره جديدي براي توسعه کشاورزي کشور خواهد بود.
وي افزود: برنامه ششم و اقتصاد مقاومتي فرصت مغتنمي براي بخش کشاورزي است که نتيجه اي حاصل نمي شود مگر اينکه اطلاعات و آمار دقيق باشد.
عادل آذر گفت: به همين دليل نيروهاي خوب و محلي انتخاب شدند و 6 هزار مأمور و در مجموع 12 هزار نفر در امر آمارگيري بخش کشاورزي بسيج شده اند که با تجهيزات و لباس يکسان با کارت شناسايي به منازل و بخش کشاورزي مراجعه مي کنند.
وي افزود: اين افراد به چهار ميليون و 300 هزار بهره بردار کشاورزي مراجعه خواهند کرد و تکميل هر پرسشنامه حدود 20 دقيقه طول خواهد کشيد.
رئيس مرکز آمار ايران گفت: ملاک در آمارگيري خوداظهاري است و اعتماد مي کنيم که کشاورزان اطلاعات درست خواهند داد.
عادل آذر افزود: اطلاعات درست مبناي تصميم گيري درست است و از اين قشر تقاضا داريم به موفقيت اين سرشماري کمک کنند.
انتهای پیام/