به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ بسياري ازکشورها به لحاظ سهم بسزايي که گياهان دارويي درصنعت و اشتغال دارد به اين بخش روي آورده اند بطوريکه حجم مبادلات جهاني گياهان دارويي و معطر به بيش از 80 ميليارد دلار رسيده است. به عنوان نمونه هند از سه نوع گياه پلانتاگو سالانه بيش از 2 ميليارد دلار درآمد ارزي دارد و صد ميليون نفر از جمعيت چين هم از اين طريق امرار معاش مي کنند.
اسبقيان عضو شوراي عالي پزشکي ايران گفت: 60 درصد داروهاي مصرفي دنيا اکنون از طبيعت و گياهان تامين مي شود و آلمان با توليد90 درصد داروي مصرفي خود از طبيعت، رتبه نخست جهان را داراست; اما ايران از نظر مبادلات جهاني و توليد گياهي در مقايسه با سايرکشورهاي جهان در پايين ترين رده قرار گرفته به طوري که سهم کشورمان در مبادلات جهاني دارو حدود يک ميليون دلار درسال و از نظر توليد داروهاي گياهي هم يک درصد است.
وی افزود:انسانها هزاران سال است که ازخواص گیاهان دارویی آگاهند و از آنها برای درمان بیماریها استفاده میکنند. محققان سالهاست تلاش میکنند از خواص گیاهان دارویی در طب مدرن نیز استفاده کنند ولی در سالهای گذشته متأسفانه بر اثر نابودی محیط زیست تقریباً 15هزار گونه گیاهان دارویی با خطر انقراض روبه رو شدهاند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این باره گفت: این استان در زمینه کشت و توسعه گیاهان دارویی هم اکنون جزو پنج استان برتر کشور محسوب می شود.
اکبر قاسمی افزود: پتانسیل بالای استان اردبیل در کشاورزی و گیاهان دارویی این منطقه را به محور اصلی توسعه مبدل ساخته است.
ضيغمي استاد دانشگاه اردبیل گفت: استان اردبيل به لحاظ توپوگرافي خاص واختلاف ارتفاع زياد و شرايط ويژه آب و هوايي درمناطق مختلف ميتواند به عنوان مناسب ترين بستر براي توسعه و کشت گياهان دارويي مختلف باشد.
بيش از 300 گونه گياهان دارويي در جنگل ها و مراتع استان اردبيل پراکنده است اما تاکنون درتوليد گياهان دارويي سهمي نداشته و فقط 13 گونه مورد استفاده اصولي و دارويي قرار گرفته است.
باقري داروساز و محقق گياهان دارويي و سرپرست آزمايشگاه هاي تحقيقاتي گياهان دارويي و آب هاي معدني استان اردبيل هم علل ناموفق بودن ايران در کشت و توسعه گياهان دارويي را نگاه سنتي به اين موضوع مي داند و مي گويد دانشگاه ها در اين خصوص برنامه مدوني ندارند.
بی شک با برنامه ریزی های دقیق، بکارگیری فارغ التحصیلان و متخصصان طب سنتی، ایجاد داروخانه های گیاهی، نظارت بیشتر بر عملکرد عطاری ها و تحقیقات ویژه در خصوص کاربردگیاهان دارویی به عنوان مواد اولیه صنعت داروسازی، تا حدود زیادی می توان از بروز بیماری ها پیشگیری کرد و ضمن کاهش عوارض و هزینه های درمان ، وابستگی دارویی کشور را نیز کاهش داد .
انتهای پیام/ش/ن