به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، سوختهای فسیلی عمدهترین منبع تامین کنندهی نیرو جهت تولید برق در نیروگاهها است. کارشناسان بر این باورند که سوختهای فسیلی سهم بزرگی در آلودگی هوا دارد.
علی شفیعیپور کارشناس محیط زیست دربارهی نقش نیروگاهها در آلوده کردن هوا و محیط زیست گفت: در میان منابع مختلف، نیروگاهها بعد از بخش حمل و نقل سهم عمدهای را در انتشار آلاینده ها در جهان دارد.
وی در ادامه بیان داشت: تولید گسترده انرژی در نیروگاههای برق و تخلیهی خاکسترهای آن از طریق دودکشها و دیگر آلایندههای موجود در نیروگاههای برق در هوا منجر به آلودگی هوا میشود.
متاسفانه وجود نیروگاههای برق در شهرها یا در حاشیهی آن منجر به آلودگی شدید در برخی از شهرها شده است.
شفیعیپور در ادامه در مورد آلایندههای موجود در خاکسترهای خارج شده از نیروگاههای برق اظهار داشت: آلایندههای خارج شده از دودکشهای نیروگاههای برق حاوی اکسیدهای ازت، اکسیدهای کربن و خاکستر فرار است که طبق تحقیقات علمی انجام شده در این زمینه، تمام این ترکیبات سمی و در بیشتر موارد سرطان زا هستند.
وی در ادامه به این نکته اشاره کرد: نیروگاههای برق تنها آلودهکنندهی هوا نیستند بلکه آنها نیز موجب آلوده شدن آب میشوند.
وی در مورد آب معدنی در نیروگاههای برق برای تولید انرژی گفت: میزان آب مصرفی برای یک نیروگاه بخاری چیزی حدود 2 تا 3 متر مکعب در هر مگاوات ساعت است که این امر نشان دهندهی این موضوع است که آب نقش مهمی را در تولید انرژی در نیروگاهها ایفا می کند.
شفیعیيور در ادامه تصریح کرد: نیروگاههای برق از جمله صنایع تولیدکنندهی پساب که با ایجاد آلودگی در آبهای سطحی و عمقی هر منطقه سهم فراوانی را در آلودگی آبها دارند.
وی در ادامه گفت: آلودگیهای منتشر شده برای تولید و استفاده از برق تنها به نیروگاههای تولید انرژی محدود نمیشود بلکه خطوط انتقال و پستهای فشار قوی برق از مکان هایی هستند که به دلیل وجود جریانهای فشار قوی اثرات نامطلوبی را بر روی محیط زیست میگذارند.
این کارشناس در پایان گفت: خطوط انتقال برق نه تنها آثار نامطلوبی را بر روی محیط زیست می گذارد و پوششهای گیاهی که بر سر راه آنها وجود دارد را از بین میبرد بلکه سلامت انسانها را نیز به شدت تهدید میکند.
انتهای پیام/