دیناروند گفت: ۱۲ هزار میلیارد تومان صرف تجهیزات پزشکی می‌شود اما کمتر از یک درصد این اعتبار صرف نگهداشت آن نمی‌شود. عمر این تجهیزات در بخش دولتی ۲ تا ۳ برابر کوتاه‌تر از بیمارستان‌های خصوصی است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو امروز در اولین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات گفت: سازمان غذا و دارو با مقوله بیمارستان‌سازی و مدیریت تجهیزات مرتبط است به خصوص در شرایط فعلی که طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان‌ها اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: به صورت میانگین یک سوم هزینه‌ها و گردش مالی بیمارستان‌ها مربوط به دارو و ملزومات پزشکی و مصرفی است اما در رعایت استانداردهای بیمارستان‌سازی و مدیریت بیمارستانی به میزان یک سی‌ام هم طراحی و مدیریت انجام نشده است و برای آن شأن قائل نیستند.

دیناروند گفت: به هنگام ساخت‌وساز و طراحی بیمارستان برای بخش دارو و ملزومات پزشکی جایگاهی قائل نیستیم در حالی که بیمارستان‌های خارجی در کشورهای جهان سوم و پیشرفته این گونه نیستند و شأن ملزومات پزشکی در آنها بسیار بهتر پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تلاش این سازمان برای فعال کردن این حوزه در بیمارستان‌ها گفت: فضای فیزیکی و نرم‌افزاری وجود ندارد احساس نیاز هم نمی‌کنیم و تا قبل از اجرای طرح تحول فکر می‌کردیم بیمارستان‌ها فقط محل پذیرش، بستری و درمان بیمار است و امکانات دارویی و تجهیزاتی باید خارج از بیمارستان بوده و همراه بیمار در شهر بگردد تا آن را پیدا کند.

وی ادامه داد: در برخی بیمارستان‌ها هم کار راحت را انتخاب کردند و داروخانه را به بخش خصوصی واگذار کردند که با در نظر گرفتن اجاره‌بهایی که از این بخش می‌گیرند و با کسب و کار معمولی امکانپذیر نیست این بخش را وارد تخلفات دیگر کردند.

دیناروند گفت: داروخانه‌هایی را که خودمان اداره می‌کنیم به دلیل بدهکاری و کمبود مالی در اداره بیمارستان‌ها نمی‌توانیم مطالبات شرکت‌های دارویی را بدهیم و در نتیجه آنها هم ملزومات لازم را نمی‌دهند.

وی افزود: طرح تحول نظام سلامت نه فقط به دلیل کاهش هزینه‌ها بلکه تأمین دارو در بیمارستان‌ها اثربخشی بسیار بالایی داشته و برای بیماران آرامش ‌دهنده بوده است.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در ساخت‌وساز و طراحی بیمارستان‌ها باید این بی‌توجهی جبران شود. به دنبال آن هستیم تا استانداردهای لازم را در معاونت درمان و توسعه وزارت بهداشت پیشنهاد و تثبیت کنیم حتی این موضوع در نحوه امتیازدهی بیمارستان‌ها باید لحاظ شود و اگر بیمارستانی خدمتی را نمی‌دهد نباید بهترین امتیاز را بگیرد.

دیناروند با تأکید بر اینکه تفکر بیمارستان‌سازی نیازمند تحول است گفت: بخش‌های مراقبت دارویی را پیش‌بینی می‌کنیم همچنین سیستم تک‌دوز، بخش اتاق تمیز، تقویت IT، ارائه خدمات بالینی از جمله تسهیلاتی است که علاوه بر راحتی برای بیمار سوددهی را هم در پی دارد.

وی ادامه داد: در یکی از بیمارستان‌های مرجع 50 درصد هزینه دارویی مربوط به 7 قلم دارو است و در بیمارستان بزرگ دیگری در شهرستان 50 درصد هزینه‌های دارویی مربوط به 9 قلم داروست این در حالی است که برخی از داروها تا 40 درصد طبق پروتکل دارویی مصرف می‌شود و 60 درصد خارج از استانداردها تجویز می‌شوند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تقریباً برای تجهیزات مصرفی در بیمارستان‌ها 12 هزار میلیارد تومان هزینه می‌شود که برای نگهداشت این تجهیزات مطلوب است که 5 درصد اعتبارات هزینه شود اما حتی یک درصد هم صرف این کار نمی‌شود در واقع نگهداشت پیشگیرانه وجود ندارد به همین دلیل عمر تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های ما 2 تا 3 برابر کوتاه‌تر از عمر تجهیزات در بخش خصوصی است.

دیناروند گفت: از نظر تجهیزات در بیمارستان‌های دولتی وضعیت مناسبی داریم بیش از 200 دستگاه MRI و  60 دستگاه شتاب‌دهنده و ... وجود دارد و تجهیزات گرانقیمتی داریم اما در نگهداری آنها ضعیف عمل می‌کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: به همین دلیل به دنبال آن هستیم تضمین خرید خدمت را در بیمارستان‌های دولتی فراهم کنیم، ارائه خدمت را با تعرفه دولتی خواهیم داشت اما دغدغه‌ای برای نگهداری و تهیه تجهیزات نخواهیم داشت چرا که بخش خصوصی به میدان می‌آید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.