به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، علیرضا دلاوری، مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیر خانه سیاست گذاری سلامت در سی و چهارمین شورای آینده نگاری و نظریهپردازی سلامت گفت: محیطهای اطراف و جهانی میتواند در سلامت افراد موثر باشد، تامین سلامت مردم مسئولیت همگانی است که در قالب سیاستهای عمده شکل میگیرد.
وی افزود: تمام نظامهای اجتماعی میتوانند در بعد سلامت ایفای نقش کنند، تمام سیاست گذاران سلامت را مدنظر داشته باشند. علت شکل گیری اهتمام در زمینه سلامت تغییر روند بیماریهاست، نقش سایر سازمانها در این زمینه بیشتر میشود.
مشاور وزیر بهداشت با اشاره به طرح بیماریهای واگیر دار در گذشته عنوان کرد: گاهی نوع تصمیم گیریها در سازمانهای دیگر میتواند موجب تغییر در سلامت جامعه شود و سلامت افراد را به مخاطره بیندازد.
رئیس دبیرخانه سلامت ادامه داد: آزاد سازی قیمت شیر پرچرب سبب افزایش این نوع شیر در جامعه شد که در نتیجه آن بیماریهایی مانند چاقی افزایش یافتن مسائلی مانند آلودگی هوا و آب ما را ملزم میکند تا در تمام سیاستهای کشور نقش داشته باشیم.
مشاور وزیر بهداشت، با اشاره به دست آوردهای خوب شورای سلامت و امنیت غذایی در زمینههای کاهش میزان اسید چرب ترانس افزود: کارگروههای متعددی در زمینه عملکرد شورای سلامت و امنیت غذایی تشکیل شده است این شورا به اسید چرب ترانس، آلایندهها و آفت کشها در کشاورزی پرداخت.
رئیس دبیرخانه سیاست گذاری سلامت ادامه داد: بحث آلایندهها و آفت کشهای کشاورزی بیش از ۳ ماه است که در شورای سلامت و امنیت غذایی مطرح شده است کارگروه سلامت روان و اعتیاد نیز ۲ بار جلسه تشکیل داد و سیاست نامههایی در این زمینه مبتنی بر شواهد تدوین کرد.
دلاوری با اشاره به حمایت طلب و حساس سازی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص روغنها به خصوص روغن پالم بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی تصویب کرده بود که واردات روغن پالم کشور از میزان ۵۰ درصد به ۳۰ درصد کاهش یابد. این کاهش واردات به علت حمایت طلبی این شورا از وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت.
وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در خصوص آلایندهها و سموم کشاورزی دست به کار شد و جلسات مشترکی در این زمینه میان وزارت بهداشت و درمان، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بازرگانی تشکیل شد.
دلاوری اظهار داشت: در زمینه استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی بازنگری شد و از مهر ماه از روغن در محصولات لبنی استفاده نمیشود. همچنین شیر مدارس از میزان ۷۰ میلیارد به ۳۰۰ میلیارد تومان توسعه پیدا کرد.
انتهای پیام/