طرح دانشگاه صنعتی شریف برای بهبود راندمان توربین‌های بادی با توان بالا

محققان دانشگاه صنعتی شریف طرحی را برای کاهش اثرات مخرب جریان‌ چرخشی در مبدل‌های موازی توربین‌های بادی توان بالا ارائه کردند.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از  روابط عمومی دانشگاه؛ تمایل به استفاده از انرژی باد منجر به افزایش استفاده و افزایش ظرفیت سیستم‌های توربین بادی در محدودهٔ مگاوات شده است به گونه‌ای که هم‌اکنون مهندسین مشغول کار بر روی توربین‌های بادی ۱۰ مگاواتی هستند. اما مشکلات فنی زیادی که در این مسیر وجود دارد تا کنون تنها اجازه ساخت توربین‌هایی با توان کمتر از ۸ مگاوات را داده است. یکی از مهم‌ترین این مشکلات محدودیت‌های توانی کلیدهای موجود در ساختار مبدل‌های سیستم‌های توربین بادی است. مبدل‌ها، دستگاه‌هایی هستند که برق تولید شده توسط توربین بادی را به صورتی قابل استفاده در شبکه در می‌آورند. 

برای حل این مشکل معمولا چند مبدل با توان قابل دسترسی را به صورت موازی استفاده می‌کنند. با عملکرد موازی مبدل‌ها ظرفیت توان انتقالی به شبکه و قابلیت اطمینان سیستم توربین بادی افزایش پیدا می‌کند. اما عملکرد موازی مبدل‌ها باعث ایجاد جریان چرخشی بین مبدل‌ها می‌شود که منجر به اعوجاج شکل موج جریان، افزایش تلفات و... می‌شود. 

نیما آموزگار آشتیانی دانشجوی کار‌شناسی ارشد دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف در پروژه پایانی خود تحت عنوان «ارائه ساختار ماژولار و روش تقسیم بار در مبدل‌های پشت به پشت موازی برای توربین‌های بادی» که با راهنمایی دکتر حسین مختاری انجام شده؛ به معرفی یک ساختار موازی از مبدل‌ها پرداخته است که برای استفاده در محدوده توانی ۱. ۵ تا ۳ مگاوات مناسب می‌باشد. وی در پایان‌نامه خود اعلام کرده که با طراحی مناسب کنترلرهای مبدل‌ها و همچنین انتخاب روش کلیدزنی و روش تقسیم بار مناسب برای مبدل‌ها، موفق شده است جریان چرخشی که از چالش‌های عملکرد مبدل‌های موازی می‌باشد را تا حد زیادی محدود کند. این موفقیت که می‌تواند موجب بهبود راندمان توربین‌های بادی با توان بالا شود راه را برای توسعه توربین‌های بادی بزرگ در کشور خواهد گشود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار