به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، گاهی اشتباههای ناخواسته در شب خواستگاری میتواند سرنوشت دختر و پسری را تغییر دهد. توصیههای کارشناسان ما را در مورد سوالهایی که باید بپرسید یا نپرسید، رفتارهایی که باید انجام دهید یا ندهید و حرفهایی که باید بزنید یا نزنید بخوانید.
شباهت اقتصادی و فرهنگی
هر دو خانواده باید از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در یک رده باشند؛ برای مثال طبقه آنها از نظر اقتصادی متوسط محسوب شود. اگر تفاوت فاحشی بین دو خانواده وجود داشته باشد، حتی اگر عضو یک خانواده یا یک قوم باشند، بهتر است با هم ازدواج نکنند.
در این راستا پرسشها و نکتههای متداولی وجود دارند که دو خانواده میتوانند از یکدیگر بپرسند یا به آنها توجه کنند؛ برای مثال شغل پدر و حدود درآمد او، شغل پسر و درآمد احتمالی او، محل قرار گرفتن خانه دو طرف، وضعیت ظاهری خانه دختر و...
همچنین یکی از راههایی که در تشخیص تناسب فرهنگی دو خانواده به دختر و پسر کمک میکند این است که به نوع رابطه اعضای خانواده طرف مقابل با یکدیگر و نوع واکنشهای آنها در برابر مسائل مختلف دقت کنند
زیبایی ظاهری
توصیه میشود دختر و پسر از نظر ظاهری تاحدودی در یک سطح باشند؛ به این معنا که یکی از آنها خیلی زیبا و دیگری زشت یا یکی خیلی چاق و درشت هیکل و دیگری ضعیف و کوچک نباشد. البته مهم این است که دو طرف همدیگر را بپسندند و نظر دیگران در این میان مطرح نیست.
گاهی دختر و پسر از نظر ظاهری با هم تفاوتی دارند که در عرف چندان پسندیده نیست؛ برای مثال قد دختر از قد پسر بلندتر است. در این شرایط هم خواست و تمایل دو طرف مهم است. دختر و پسر در مورد بحث مقبولیت ظاهری، باید به یک نکته توجه کنند.
سلامت و بلوغ عاطفی
دختر و پسر باید به بلوغ روانی و پختگی عاطفی رسیده باشند. آنها باید از نظر روانی برای ازدواج آماده باشند. در این صورت دعوا، درگیری و قهر کمتری بین همسران رخ میدهد. در صورت بروز اختلافنظر نیز با یکدیگر گفتوگو میکنند.
یکی از مواردی که میتواند از درگیری بیدلیل بین همسران جلوگیری کند این است که از حساسیتهای همدیگر آگاه باشند؛ برای مثال دختر و پسر میتوانند از یکدیگر بپرسند: «چقدر برای تو مهم است روزهای خاص مانند تولد و سالگرد ازدواج را به یاد داشته باشم؟»، «اگر زمانی یادم نبود یا دیر به یادش افتادم خیلی ناراحت میشوی؟
عکسالعمل تو چه خواهد بود؟» آنها میتوانند از همدیگر درباره حساسیتها و علاقهها (مواردی که آنها را خوشحال یا عصبانی میکند)، میزان روابط اجتماعی، نوع رابطه با خانواده، علاقه به رفتوآمد با دوستان و اقوام و مواردی از این دست بپرسند. دو طرف باید از نظر روانی و عاطفی سالم باشند؛ البته در جلسه نخست نمیتوان در این مورد مطمئن شد و شناخت کاملی از طرف مقابل به دست آورد. با این وجود دختر و پسر میتوانند از همدیگر در مورد سلامتی هم سوال کنند.
تشابه ارزشهای اخلاقی و مذهبی
ارزشهای اخلاقی و مذهبی دختر و پسری که میخواهند ازدواج کنند باید مشابه باشد. هر دوی آنها باید به ارزشهایی مانند راستگویی یا ظلم نکردن به دیگران، به یک اندازه اعتقاد داشته باشند. چهارچوب اعتقادی و ایدئولوژیک آنها نیز باید مشابه باشد. در این راستا دختر و پسر میتوانند از یکدیگر مثلا درباره نوع پوشش خانم بپرسند؛ خانم تمایل دارد چه پوششی داشته باشد و آقا به چه پوششی اعتقاد دارد. چنین مسائلی باید از همان ابتدای آشنایی مشخص شود.
افراد زیادی هستند که پیش از ازدواج درباره اعتقادات و حساسیتهای این چنینی با هم گفتوگو نکردهاند و با خود گفتهاند: «بعد از ازدواج اصلاحش میکنم» یا «او را تغییر میدهم». ولی بعد از ازدواج قرار نیست هیچ یک از دو طرف تغییر کند. دختر و پسر هر انتظاری که از یکدیگر دارند باید قبل از ازدواج با هم در میان بگذارند.
اشتغال خانم
در صورتی که دختر تصمیم دارد پس از ازدواج به کار و اشتغال خود ادامه دهد، باید از همان ابتدا در این مورد با آقای خواستگار صحبت کند. پسر هم باید نظر خود را در این مورد با صداقت و دقیق بیان کند؛ آیا به طور کلی با کار کردن زن مخالف است و ترجیح میدهد همسر آیندهاش خانهدار باشد؟ آیا با کارکردن او در بعضی محیطهای کاری یا به صورت پارهوقت موافق است؟ یا به طور کلی با اشتغال همسرش مشکلی ندارد؟
تناسب سطح تحصیلی
سطح تحصیلی دختر و پسر باید تناسب داشته باشد. اگر فاصله بین مدرک تحصیلی آنها زیاد باشد احتمال اینکه دچار مشکل شوند و همدیگر را درک نکنند، وجود دارد. ضمن اینکه اگر سطح تحصیلات دختر بالاتر باشد، ممکن است مرد احساس حقارت کند.
منبع: بیتوته