نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: استعمار فرهنگی از استعمار اقتصادی و سیاسی خطرناک‌تر است.

به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، "علی مطهری" نماینده مجلس شورای اسلامی با حضور در نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت که در دانشگاه امیر‌کبیر برگزار شد، پیرامون مسائل فرهنگی به سخنرانی پرداخت.
 
وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه استعمار فرهنگی از استعمار اقتصادی و سیاسی خطرناک‌تر است، گفت: شهید مطهری در این باره می‌گوید پایه استعمار اقتصادی و سیاسی استعمار فرهنگی است، در حقیقت استعمار سیاسی و اقتصادی آنگاه توفیق حاصل می‌کند که در استعمار فرهنگی به توفیق دست یافته باشد.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بعضی از افراد نسبت به فرهنگ غرب حالت استبثاء یعنی از خود باختگی پیدا می‌کنند بدین معنی که آنقدر نسبت به فرهنگ غرب خودباخته می‌شوند که خود را تقدیم فرهنگ غرب می‌کنند و هر نوع سبک زندگی آنان را خوب قلمداد می‌کنند.
 
وی پیرامون لزوم داشتن مکتب فرهنگی مستقل گفت: فرق علوم و فنون با مکاتب زندگی این است که علوم و فنون متعلق به هیچ ملتی نیست اما راه و رسم زندگی می‌تواند خاستگاه داشته باشد، در اینجاست که راه ملت‌ها از هم جدا می‌شود و هر ملتی که مکتب داشته باشد حق حیات دارد در غیر این صورت در سایر مکاتب هضم می‌شود.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با مهم خواندن استقلال مکتبی در مسئله استقلال فرهنگی گفت: ما باید به مکتب اسلام ایمان داشته باشیم از اینکه اسلام برای اداره جامعه کافی است. عده‌ای قبل از انقلاب می‌گفتند مارکسیسم را به عنوان علم مبارزه می‌پذیریم. این در حالی است که پذیرش آن مساوی است با نفی اسلام و آنچه که امام راحل و مقام معظم رهبری بر روی آن تاکید دارند استقلال فرهنگی و مکتبی است و پرهیز از التقاط با مکاتب بیگانه چرا که یکی از آفت‌های نسبت‌های اسلامی ارتباطاتی است که در آن به وجود آمده مانند گروه فرقان که می‌خواستند مکتب اسلام را با دیگر مکاتب تطبیق دهند.
 
مطهری در ادامه تصریح کرد: امروز عده‌ای با طرح برخی اشکالات می‌خواهند اسلام را باب طبع زمان کنند شاید بعضی‌ها در این قضیه سوءنیت نداشته باشند اما این روش باعث از بین رفتن اصالت مکتبی و اعتمادبه نفس می‌شود.
 
وی تصریح کرد:‌ مسئله شخصیت داشتن یک ملت بسیار مهم است که ناشی از استقلال مکتبی آن ملت است قبل از انقلاب خودباختگی نسبت به فرهنگ غرب در اوج خود بود که امروز این وضعیت کمتر شده است.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم پذیرش خوبی‌های دیگر مکتب‌ها گفت: ما اگر می‌خواهیم شخصیت ملی محکمی داشته باشیم و دچار خودباختگی نشویم باید به سابقه‌مان رجوع کنیم و از مکتب‌مان آگاه باشیم. اسلام نیز با تساهل و تسامح با دیگر مکتب‌ها برخورد کرد برهمین اساس ما نباید در این خصوص تعصب داشته باشیم بلکه باید خوبی‌های دیگر مکاتب را نیز ببینیم.
 
مطهری با اشاره به نقطه پیشرفت اروپاییان در برخورد با تمدن اسلامی گفت: پیشرفت اروپاییان از زمان پیدایش مذهب پروتستان از برخورد با دنیای اسلام شروع شد. اروپاییان اهمیتی که اسلام به عقل، کار و کوشش و دیگر موارد داشت را پسندیدند و از آن استفاده کردند.
 
وی با بیان اینکه عدالت قبل از دین برای انسان ارزش دارد، گفت: هر انسانی با عقل خود و با ذات خود عدالت را خوب می‌پندارد که دین نیز این موارد را تأیید کرده است در حقیقت دین آنچه اصل است را می‌گوید.
 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا تقسیم‌بندی هنر و فرهنگ به ارزشی و غیر ارزشی درست است، گفت: خود هنر و فرهنگ می‌تواند به ارزشی، غیر ارزشی و حتی ضد ارزشی تقسیم شود. آن هنری که از اصول و مبانی ثابت پیروی می‌کند ارزشی است اما هنر و فرهنگی که ابزاری برای مقاصد سیاسی و اقتصادی قرار گیرد غیر ارزشی است.
 
وی افزود: گاهی هنرمندان را به ارزشی و غیر ارزشی تقسیم می‌کنند که این کار موجه نیست. چرا که قضاوت در این باره مشکل است و از این مقوله باید پرهیز کنیم چرا که ممکن است اتهام‌زنی باشد اما اصل این موضوع که هنر می‌تواند ارزشی و غیر ارزشی باشد درست است، همانطور که هنر متعهد و غیر متعهد در زمانی مطرح شد.
 
مطهری در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اقدامات کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص تدوین سطح زندگی ایرانی اسلامی گفت: در فرهنگ کمتر نیاز به قانون است و در مواردی وجود دارد که مربیان جامعه اعم از روحانیت، دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش و حتی پلیس باید فرهنگ‌سازی کنند. اینان باید تلاش کنند اگر عادت غلطی در جامعه وجود دارد کنار گذاشته شود چرا که در بعضی موارد با قانون نمی‌شود مسئله را حل کرد.
 
وی ادامه داد: البته برخی موارد با قانون اعمال زور قابل حل است برای مثال در مسئله سوادآموزی اکثر کشورها این اقدام را با اعمال زور صورت می‌دهند و هیچ‌کس نیز آن را حقوق بشر نمی‌داند.
 
مطهری در پاسخ به سوالی درخصوص رفع حصر سران فتنه گفت: عقیده‌ام این است که مصلحت کشور اقتضاء می‌کند سران فتنه آزاد شوند و اگر اتفاقی برای اینان بیفتد و در حصر از دنیا بروند یک غده می‌شود. اینان و سایر عوامل فتنه از جمله احمدی‌نژاد باید در دادگاه علنی محاکمه شوند و همه نیز باید به رای دادگاه تمکین کنند.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های عنوان شده در خصوص آقای کوچک‌زاده نماینده  مجلس شورای اسلامی گفت: آقای کوچک‌زاده در رادیو گفت‌وگو حضور داشت که این برنامه با من تماس تلفنی برقرار کردند و من در آن برنامه به شوخی عنوان کردم که بهتر است آقای کوچک‌زاده با بزرگ‌زاده‌ها در نیفتد که من در خود مصاحبه  هم که این موضوع کاملاً شوخی است اما رسانه‌ها آن را بزرگ کردند.
 
مطهری ادامه داد: در حال حاضر نیز این مقدار مزاح و شوخی را با آقای کوچک‌زاده دارم که این وضعیت نسبت به دیگر نماینده‌ها صدق نمی‌کند البته حرف بدی هم نزدم ایشان فامیلیشان کوچک‌زاده است و من بزرگ‌زاده.
 
وی در پاسخ به سوالی که سرانجام دستگاه‌های شنود کارگذاشته در دفتر شما به کجا رسید، گفت: بنده در دفترم دستگاه‌های شنود را کشف کردم که در نهایت وزارت اطلاعات نیز قبول کرد که کار معاون وزیر اطلاعات قبلی و زیرمجموعه آنان بوده است که البته در این خصوص بنده مسئله را رسانه‌ای کردم و از وزیر اطلاعات نیز سوال کردم که به وزیر اطلاعات جدید نیز کشیده شد.
 
وی افزود:  بعد از اینکه من قانع نشدم خودشان من را به حضور خواستند و قبول کردند که این کار توسط معاون وزیر قبلی و زیر مجموعه آنان صورت گرفته و الان نیز آنان را کنار گذاشتند و همین برای من کافی بود، البته پیگیری بیشتر آن نیز به جایی نمی‌رسید.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به سوالی که انتقاداتتان درخصوص حجاب و عفاف به دولت فعلی نسبت به دولت قبل بسیار کمتر شده است، گفت: موضع من همان موضع قدیم است، من در خصوص مسئله عفاف و حجاب وزیر کشور را به مجلس آوردم و همچنین نسبت به سخنان روحانی در خصوص نظارت دولت درباره حجاب و عفاف انتقاد کردم.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار