سخنگوی وزارت خارجه در پی اتهامات بی‌اساس برخی مراجع و رسانه‌های سودان نسبت به فعالیت‌های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارطوم، فعالیت رایزنی فرهنگی کشورمان در سودان را قانونی خواند و نسبت به طراحی برخی جریانات شناخته شده و دشمنان روابط دیرینه دو کشور ابراز تاسف کرد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه در پی اتهامات بی‌اساس برخی مراجع و رسانه‌های سودان نسبت به فعالیت‌های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارطوم، فعالیت رایزنی فرهنگی کشورمان در سودان را قانونی خواند و نسبت به طراحی برخی جریانات شناخته شده و دشمنان روابط دیرینه دو کشور ابراز تاسف کرد.

مرضیه افخم با مردود شمردن تلاش برای گسترش افکار طایفه‌ای و تفرقه افکنانه، بر ضرورت گام برداشتن در مسیر تقویت روابط و دوستی میان کشورهای اسلامی تاکید کرد.
 
وی با اشاره به این که همکاری‌های فرهنگی، بخش کوچکی از روابط دو کشور را تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: فعالیت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارطوم در چارچوب توافقات رسمی دو کشور و در قالب قوانین و مقررات حاکم بر سودان بوده است.
 
وی افزود: همچنان‌که طرف‌های ذی‌ربط سودانی نیز اطلاع دارند ادعاهای واهی مطرح شده اخیر پیرامون فعالیت و حیطه اقدامات رایزنی فرهنگی کشورمان که تنها در خارطوم بوده و هیچ‌گونه شعبه و دفتری در سایر ایالت‌های این کشور ندارد، در راستای تحریکات برخی گروه‌های مشکوک سیاسی سودان و نیز جریانات افراطی منطقه‌یی و متاسفانه در سایه مشکلات اقتصادی و سیاسی این کشور، صورت پذیرفته است.
 
سخنگوی وزارت خارجه تقویت برخی جریانات سیاسی خاص در سودان را که سعی در تخریب روابط دوجانبه دارند مورد اشاره قرار داد و افزود: اطمینان داریم دولت سودان اجازه نخواهد داد جریانات و اشخاصی که خیرخواه ایران و سودان نیستند، موجبات واگرایی دو کشور و تاثیرگذاری منفی بر سایر زمینه‌های روابط دوجانبه را فراهم کنند.
 
وی در همین چارچوب نسبت به ورود افکار و اندیشه‌های مخرب تکفیری به سودان و تلاش جریان‌هایی برای سوق دادن سودان به سوی بحران ابراز نگرانی کرد.
 
لازم به ذکر است که در همین چارچوب و از ساعات اولیه اقدام سودان، سفیر سودان در تهران تاکنون دو بار از سوی وزارت امور خارجه کشورمان احضار و مراتب اعتراض و ناخرسندی جمهوری اسلامی ایران و ضرورت تصحیح روند جاری به وی ابلاغ شد.
 
مسوولان سودانی هفته گذشته یکی از مراکز فرهنگی ایران در خارطوم را بسته و از وابسته فرهنگی ایران و دیگر مسوولان این مرکز خواستند تا طی 72 ساعت این کشور را ترک کنند.
 
وزارت امور خارجه سودان نیز در بیاینه‌ای وابسته فرهنگی ایران در این کشور را به انجام اقداماتی فراتر از حوزه اختیاراتش متهم و این مساله را عامل بسته شدن همه مراکز فرهنگی ایران عنوان کرد.
 
انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار