مسئول میز فلسطین وزارت امور خارجه:
مسئول میز فلسطین وزارت امور خارجه:
به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ "داوود کلانتری" مسئول میز فلسطین وزارت امور خارجه با حضور در سلسله نشستهای موسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی و علمی ندا که با موضوع «چالشها و دستاوردهای مقاومت فلسطین در جنگ ۵۱ روزه» برگزار شد با اشاره به چرایی آغاز جنگ غزه، گفت: تشکیلات خودگردان در پی شکست مذاکرات سازش دچار چالش مشروعیت شده بود و حماس نیز از بحران مشروعیت در نوار غزه رنج میبرد، بنابراین بن بست مذکور فضا را برای آغاز انتفاضه در کرانه باختری بسیار مهیا کرده بود اما این در حالی است که حساسیت اسرائیل بر کرانه باختری بهعنوان قلب سرزمین اشغالی و حفظ امنیت این منطقه برای اسرائیل بسیار حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: کشته شدن سه یهودی بهانه لازم برای حمله به نوار غزه و بر هم زدن اوضاع را فراهم کرد زیرا مهار کرانه باختری و حزبالله جز اهداف راهبردی اسرائیل است.
کلانتری افزود: در واقع صهیونیستها اختلال امنیتی در نوار غزه را تا زمانی که تهدید واقعی برای این رژیم بهوجود نیاورد، میپذیرند اما این مسئله در کرانه باختری برای آنها بسیار حساستر و غیر قابل جبران است.
مسئول میز فلسطین وزارت امور خارجه در مورد دستاوردهای گسترده مقاومت در جنگ اخیر بیان داشت: گروههای مقاومت بر خلاف جنگهای سابق با هماهنگی وارد میدان شدند و فرماندهی منظم میدانی از بعد نظامی و سیاسی از جمله هیئت واحد مذاکره کننده، هماهنگی در عملیاتهای نظامی، نظم اطلاعاتی و... توانایی مقاومت را بسیار افزایش داد.
وی ادامه داد: این نظم میدانی موجب ارتقای جایگاه سیاسی گروههای مقاومت نیز شد و چالشهای بسیاری را برای صهیونیستها ایجاد کرد.
کلانتری افزود: مقاومت در جنگ اخیر بسیار حرفهای عمل کرد و اعمال مقررات سخت حفاظتی، ترسیم قواعد بازی به بهترین شیوه ممکن و نیز ابتکار عمل و شگردهای مقاومتی، اسرائیل را از لحاظ دستیابی به اطلاعات دچار مشکل جدی کرد و موازنه وحشت را به نفع فلسطینیها تغییر داد.
کارشناس ارشد وزارت امور خارجه در مورد تأثیر جنگ اخیر بر مقاومت تصریح کرد: جنگ اخیر غزه نشان داد که مقاومت زنده است و در پی این جنگ برق مقاومت دوباره درخشید و امید فلسطینیها احیا شد.
مسئول میز فلسطین وزارت امور خارجه با اشاره به همراهی مردم در نوار غزه علیرغم تلفات انسانی و خسارات گسترده به زیرساختها و ویرانیهای موجود گفت: گسترش دایره حمایت مردمی از مقاومت بزرگترین دستاورد گروههای مقاومت در جنگ اخیر نوار غزه بود و اسرائیل تلاش بسیاری کرد تا میان لایههای مردمی و گروههای مقاومت شکاف ایجاد کرده و آنها را از هم دور کند اما علیرغم تمام مشکلات، روحیه مردمی در اوج خود بود و مردم حمایت خود از مقاومت را متوقف نکردند.
کلانتری در مورد مهمترین چالشهای جنگ اخیر برای اسرائیل اظهار داشت: مقاومت با عملیات تونلها و نیز مهندسی عملیات نظامی سختترین چالشها را برای اسرائیل به وجود آورد و صهیونیستها نتوانستند به تضمین صددرصدی در مورد مهار تونلها دست پیدا کنند و این در حالی بود که مقاومت از طریق پرتاب موشک، تلههای انفجاری و نبرد خیابانی، اسرائیل را در جنگ اخیر بارها غافلگیر کرد و در نتیجه هیمنه اسرائیل فرو ریخت و پیامدهایی مانند مهاجرت معکوس و احساس ناامنی از سکونت و استقرار در اسرائیل در میان یهودیان و افکار عمومی ایجاد شد.
مسئول میز فلسطین وزارت امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: کاهش صنعت توریسم و شکست برنامههای مربوط به جذب سرمایه از دیگر چالشهای رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر بود البته یکی دیگر از پیامدهای جنگ اخیر برای اسرائیل، رشد احساسات ضدصهیونیستی در جهان است چرا که اسرائیل در این جنگ چهره خشن خود را در جهان آشکار کرد.
انتهای پیام/