از سوی مرکز پژوهشها صورت گرفت؛
از سوی مرکز پژوهشها صورت گرفت؛
به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز اعلام کرد: بر اساس منابع متعدد و معتبر بین المللی، رژیم صهیونیستی هم در آغاز تهاجم به غزه و هم در اشغال و انجام حملههای نظامی زمینی، دریایی و هوایی به این منطقه، مرتکب چهار گونه جنایات بین المللی شده است.
جنایت تجاوز؛ انجام جنگ تجاوز کارانه یا آغاز اقدام نظام علیه غزه با نقض اصول امر حقوق بین الملل، جنایات جنگی؛ به ویژه حمله کور به غیرنظامیان، کشتار مردم غیرنظامی علی الخصوص کودکان و زنان، تخریب اهداف غیرنظامی و اهداف تحت حمایت خاص نظیر مساجد و بیمارستانها، تخریب زیرساختهای مرتبط با تامین نیازهای اولیه و حیاتی مردم، کاربرد سلاحهای ممنوعه و استفاده از شیوههای ممنوع جنگی، جنایات علیه بشریت؛ از جمله شکنجه، نقض اساسی حقوق بنیادین بشری مردم غزه، تبعیض نژادی و نسل کشی؛ برنامه ریزی و اقدام برای ازبین بردن هویت و موجودیت مردم غزه و نسل فلسطینیها به عنوان یک گروه نژادی و مذهبی. قواعد حقوق بین الملل عرفی و مفاد معاهدات جهان شمول بشردوستانه، مانند ماده (۳) مشترک کنوانسیونهای چهارگانه ژنو ۱۹۴۹، قواعد حقوق جنگ منضم به کنوانسیون چهارم لاهه ۱۹۰۷، کنوانسیون چهارم ژنو ۱۹۴۹، پروتکل اول الحاقی به کنوانسیونهای ژنو ۱۹۴۹ حملات کورکورانه یا عامدانه علیه جمعیت و اماکن غیرنظامی را ممنوع میکنند.
این اعمال مصداق بارز جنایات جنگی و مستوجب مجازات محسوب میشوند. به همین ترتیب اقدام اسرائیل در محاصره غیرنظامیان غزه از سال ۲۰۰۷ یک جنایت جنگی و برخلاف مفاد کنوانسیون ژنو است. در کنوانسیون ۱۹۴۹ ژنو درباره رفتار یک اشغالگر نظامی با غیرنظامیان سرزمین اشغال شده، افراد غیرنظامی، «افراد تحت حفاظت» قلمداد شدهاند. در ماده (۳۳) این کنوانسیون آمده است که هیچ فرد تحت حفاظتی نباید به خاطر تخلفی که شخصا مرتکب نشده است، مجازات شود.
مجازات جمعی و هرگونه اقدام برای تهدید و ارعاب غیرنظامیان، غارت و چپاولگری غیرنظامیان، اقدامات تلافی جویانه علیه افراد تحت حفاظت و داراییهایشان ممنوع است. بر این اساس، تردیدی نیست که رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر غزه مرتکب مجموعهای از جنایات بین المللی شده که مستوجب پیگیری قضایی بین المللی از جانب دیوان بین المللی کیفری است.
انتهای پیام/