فریدفدایی روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با علل شکسته شدن حرمت میان فرزندان و والدین گفت: در گذشتنه خانوادههای ایرانی فرزندان خود را با آمیزهای از فرهنگ اسلامی و سنتهای ایرانی پرورش می دادند و نسلی با ایمان، قانع و وظیفه شناس تحویل جامعه داده میشد.
اما متاًسفانه از حدود 80 سال پیش با رواج دیدگاههای بیگانه با فرهنگ ما، این روش صحیح پرورشی جای خود را به سهلانگاری و بیتوجهی به حدود نظم و انضباط در پرورش کودکان داده است.
وی در ادامه افزود: رفته رفته برخی دیدگاههای تربیتی غربی- که بعدها معلوم شد حتی درآن جوامع نیز نتایج فاجه آمیز داشته است- در ایران باب شد: برای مثال آزاد گذاشتن فرزندان ویا برآورده کردن خواستههای آنان بدون توجه به نیازهای واقعی کودک و توانایی مالی خانواده که نتیجه آن کودکانی خودخواه، زیاد طلب و بیتوجه به آداب زندگی اجتماعی بود.
فدایی تصریح کرد: از عوامل دیگر که خوشبختانه در تعداد کمی از خانوادههای ایرانی یافت میشود وقت نگذاشتن والدین برای تربیت صحیح کودکانشان است.
به عبارتی پدر و مادر در سودای رفاه بیشتر مشغول کار شدند و کوشیدهاند با دادن پول و امکانات بیشتر به عنوان رشوه، از محبت کردن به فرزندانشان دریغ بورزند.
این کارشناس در ادامه گفت: رواج فیلمها و مجموعههای ماهوارهای که به طور مستقیم مروٍّج فرهنگ غربیاند و بنیان خانواده را نشانه رفته اند به گونهای شده است که کودکان بین خود و والدینشان حدودی قائل نیستند وبر تجربه آنان وقعی نمیزنند.
البته باید گفت که درهمه این موارد مقصر اصلی والدین هستند که به سبک درست زندگی اسلامی-ایرانی بیتوجه بودهاند ونتیجه آن کودکان مصرف گرا و پرخاشگری شده است که مقصر تمام مشکلاتشان را پدر ومادر و یا حکومت میدانند.
وی در پایان گفت : از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است بهتر است والدین از همان ابتدا در تربیت صحیح کودکان خود بکوشند تا در سنین جوانی با آنان به مشکلی برنخورند.
انتهای پیام/