به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ تحقیقات محققان در دانشگاه لیورپول نشان میدهد بر خلاف تصور عموم مردم، احساس خوب نداشتن نسبت به کار، میتواند خوب باشد و در عین حال داشتن احساس خوب در محل کار میتواند تاثیر منفی داشته باشد.
در نتایج منتشر شده از تحقیقات دریک لیندباوم و همکارانش در دانشکده مدیریت دانشگاه لیورپول، آمده است که بر خلاف آنچه بیشتر مردم تصور میکنند داشتن حس بد در محل کار میتواند مفید باشد.
این محققان دریافتند که در تصور رایج نتیجهی احساس منفی، منفی و نتیجهی احساس مثبت مثبت است باید تجدید نظر شود. آنها معتقدند این مسئله تا حدودی مربوط به تفاوت در زمینههای کاری است.
این تیم تحقیقاتی بیان میکند که خشم، همیشه به نتیجهی منفی منجر نمیشود و میتواند به عنوان یک نیروی خوب در مقابله با بی عدالتی عمل کند. در برخی موارد خشم میتواند به عنوان نیروی خوب در مقابل نقض استاندارد های محل کار در نظر گرفته شود. همچنین این حالت میتواند به عنوان یک ابزار مدیریتی استفاده شود.
بنابر نتایج این تحقیقات، خشم در موارد فوق میتواند بسیار مفید باشد و میتواند به عنوان ابزاری برای جلوگیری از تکرار یک بی عدالتی در آینده مورد استفاده قرار گیرد. اما در مقابل این وضعیت، حضور در یک محیط کار با فضای کاملا مثبت، منتج به آرامش و رفاه و بهره وری بیشتر میگردد که این امر زمینه ساز یک خوشبختی موقتی است.
نتایج این تحقیقات نشان میدهد، حضور در یک محیط منفی باعث بروز بحث و گفتگو و توافق کمتر میشود و در نتیجه ارتباطات اثر بخشتری میان کارفرما و کارمندان شکل میگیرد.
دریک لیندباوم می گوید: نتایج تحقیقات ما فرضیه رایج در دنیا را با چالش روبرو کرده است. این نتایج به دانش ما میافزاید که چگونه احساس مثبت و منفی محیط کار و عملکرد شغلی ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
یکی از باور های رایج علمی حال حاضر این است که افراد میتوانند احساس مثبت و منفی خود را به یکدیگر منتقل کنند. و احساسات مثبت منتقل شده حتی از طریق تلفن نیز میتواند بر عملکرد فرد تاثیر مثبت بگذارد. اما در تحقیقات لیندباوم این احساس خوب و عملکرد مثبت موقتی خوانده میشود.
انتهای پیام/