به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،حسن صالحی رییس سازمان شیلات در نشست خبری از طرح ماهی در قفس در سواحل دریای خزر و سواحل جنوبی کشورمان خبر داد و گفت: طرح ماهی در قفس در سواحل کشورمان در سال جاری به اجرا گذاشته خواهد شد که این طرح ابتدا آزمایشی است و بعد از نتیجه از آزمایش به عمل آمده در سواحل خزر به صورت سراسری در سواحل جنوب نیز اجرا میشود.
وی همچنین گفت: به دلیل کاهش و کمبود بارندگی و آب در کشور، طرح ماهی در آبهای شور اجرا خواهد شد تا بتوانیم مسئله کمبود آب برای ماهیان را در کشور جبران کنیم. این طرح نیز در سال جاری اجرایی و نهایی خواهد شد.
وی همچنین گفت: کشورمان در بین ۳۵ کشور جهان که در اقیانوس هند رفت و آمد دارند از نظر استاندارد ماهیگیری رتبه اول را در مردادماه سال جاری کسب کرد.
صالحی از طرح مطالعات دیگری که با همکاری کشور نروژ، سازمان خوار و بار جهانی (فائو)، کره جنوبی و همچنین موسسه تحقیقاتی شیلات انجام خواهد شد گفت: فانوس ماهی دریایی که در دریای عمان زندگی میکند، قرار است زمینه صید آن با کمک این موسسات و کشورهای ماهیگیری زمینه صید آن با کمک کشورهای زیر و موسسه تحقیقاتی شیلات صورت بگیرد که ماهی صید شده برای محصولاتی چون پودر ماهی و... مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در خصوص ظرفیت صادرات ماهی و برنامههای هدف این وزارتخانه برای افزایش صادرات به کشورهای دیگر نیز گفت: کشور هدف و مورد نظر ما روسیه است که بزرگترین بازار آبزیان برای ما محسوب میشود که قرار است صادراتمان به این کشور افزایش یابد.
وی در خصوص صید و تولید ماهیان خاویار در کشور گفت: ماهیان خاوریار در سال گذشته ۵۰۰ هزار تن صید و صادر شدند که با اقداماتی که ما در سال جاری در دست اجرا داریم، تولید این ماهی خاویاری در کشور افزایش خواهد یافت و استان گلستان که قرار است مزرعه و سایت آن ساخته شود، تولید ماهی خاویاری به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان را برعهده دارد که ۲۰ درصد آن از طریق تسهیلات و سرمایه گذاری داخلی صورت خواهد گرفت.
وی در خصوص افزایش قیمت ماهی و کاهش مصرف این محصول در کشور نیز افزود: در حال حاضر میانگین سرانه مصرف ماهی در کشور ۸. ۵ کیلوگرم است که از مصرف جهانی آن ۱۹. ۵ کیلوگرم پایینتر است که قرار است این وزارتخانه با تمهیداتی که انجام داده، به خصوص از طریق رسانه ملی تبلیغ افزایش خوردن ماهی و تغییر ذائقه مردم را در دستور کار خود قرار دهد.
وی به درخواست افزایش قیمت آن اشاره کرد و گفت:قیمت بالای ماهی به دلیل تورم و گرانی و بسته بندی آن و ارزش افزودهای که بر روی این محصول گذاشته شده میباشد که قرار است تمهیداتی برای کاهش قیمت آن از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان شیلات صورت گیرد که متعاقبا در آینده این برنامه اعلام خواهد شد.
رئیس سازمان شیلات در خصوص واردات ماهی تیلاپیا و شایعاتی در مورد سمی بودن این ماهی نیز گفت: مصرف این نوع ماهی در جهان ۴ میلیون تن بوده و کشور چین با صادرات ۲۲۳ هزار تن در سال بیشترین میزان صادرات را درجهان دارد که انتظار آن میرود در سال ۲۰۳۰ میزان تولید ماهی تیلاپیا از ۴ میلیون تن در سال فراتر رود.
انتهای پیام/