به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ سرطان معده، پنجمین سرطان رایج در جهان است که درمان آن میتواند با مشکلاتی روبرو باشد. در حال حاضر رایج ترین راه درمان سرطان شیمی درمانی است. اما حالا، به نظر میرسد که تزریق بوتاکس نیز میتواند در این راه موثر واقع شود.
یکی از راههایی که اعصاب برای شبیه سازی سرطان میاندیشند، انتشار مواد شیمیایی است که توان تولید سیگنال عصبی دارند. برای جلوگیری فیبرهای عصبی از این پدیده، تیم تحقیقاتی وانگ، از بوتاکس استفاده کرده اند. بوتاکس همان سم بوتولینیوم است که گاها برای جلوگیری از چین و چروک استفاده می شود.
در این روش بوتاکس به سلولهای عصبی وارد می شود و از ترشح مواد شیمیایی که قادر به تولید سیگنال برای تحریک سلولهای سرطانی هستند جلوگیری میکند.
در این تحقیقات، تیم وانگ، بوتاکس را به موشهای مبتلا به سرطان معده تزریق کردند و رشد تومور آنها را با موشهایی که از طریق واگوتومی تحت درمان بودند مقایسه کردند. آنها دریافتند که بوتاکس در محدود کردن رشد تومورها به اندازهی عمل جراحی، موثر است.
در موارد پیشرفتهی سرطان، بوتاکس نمیتواند اندازهی تومور تکامل یافته را کاهش دهد اما میتواند رشد تومورهای جدید و رشد بیشتر تومور تکامل یافته را متوقف کند. بنابراین تیم تحقیقاتی دکتر وانگ سعی دارند درمان توسط بوتاکس را با شیمی درمانی ادغام کرده و روش جدیدی را ارائه دهند.
وانگ میگوید: برای یک بیمار با سرطان پیشرفته، که نمیخواهید او را تحت عمل جراحی قرار دهید، میتوانید از بوتاکس همراه با شیمی درمانی استفاده کنید. این تزریقها میتواند به کنترل رشد تومور های بعدی کمک کند و فرد را برای مدت طولانی تری زنده نگه دارد.
این تحقیقات جدید برای سرطان معده که در دانشگاه نوریس کالیفرنیا انجام شده، نشان می دهد که متاسفانه سرطان معده نسبت به شیمی درمانی چندان واکنشی نشان نمی دهد.
میشل خان، از دانشگاه نوریس میگوید: با ترکیب بوتاکس و شیمی درمانی ممکن است به تاثیرات خوبی روی این سرطان دست یابیم.
گروه وانگ قصد دارد از این پس بر روی تاثیر بوتاکس بر سرطانهای پیشرفته در افرادی که تحت شیمی درمانی، مقاومت نشان داده اند تحقیق کند.
این گروه تحقیقاتی امیدوارند بتوانند با ترکیب این دو روش درمانی، روشی قطعی و سریع برای درمان بیماری سرطان پیشرفته ی معده ارائه دهند.
انتهای پیام/