از ابتدای سال 93 تاکنون بیش از 34 گزارش از رشته های مختلف نانو توسط پژوهشگران ایرانی منتشر شده است

جعفر مهراد رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در طول ماه‌های گذشته در توسعه فناوری نانو تلاش‌های قابل توجهی به عمل آورده است.

وی افزود: در سالهای اخیر رشد کشور در حوزه فناوری نانو به حدی چشمگیر بوده است که توانمندی محققان ایرانی را در انجام فعالیت‌ها حتی در سطح بین المللی نیز ثابت کرده است.
 
مهراد اظهار داشت: با نگاهی به آمار دستاوردهای فنی مرتبط با این حوزه در یکساله اخیر در سراسر ایران می‌توان به این نتیجه رسید که دانشگاهها، مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه‌های مختلف این حوزه فعالانه در سال گذشته ظاهر شده و دستاورد‌های شایان توجهی در این زمینه داشته‌اند. به طوری که تنها با مطالعه اخبار منتشر شده مرتبط با این حوزه از ابتدای سال 1393 تاکنون (4 ماه و اندی) بیش از 34 گزارش مختلف از ثبت و یا اختراع مواد نانوساختار و یا فعالیتهای مرتبط با این حوزه فنی در رشته های مختلف منتشر شده است. از رشته مهندسی مواد گرفته تا شیمی محض، از حوزه فیزیک گرفته تا بیوشیمی و زیست شناسی همه و همه نشان از تلاشهای بی وقفه سال گذشته محققان (1392) داشته است.
 
وی افزود: نکته جالب توجه در اخبار مرتبط با این دستاوردها، پراکندگی جغرافیایی آنها است که خود نشان از وجود روحیه علمی در سراسر ایران و در واحدهای مختلف دارد. اخبار دستاوردهایی از اصفهان، کاشان، سمنان، تهران، یزد، شیراز، و از دانشگاههای چون تربیت مدرس، مازندران، فردوسی مشهد، شیراز، شهید بهشتی، شهید چمران و... را می‌توان شاهدی بر این مدعا دانست.
 
سرپرست ISC گفت: این در حالی است که به نظر می‌رسد یک سال گذشته در این حوزه فعالیت‌های تحقیقاتی به صورت مشترک با سایر کشورها نیز صورت گرفته است که از آن‏ جمله می‌توان به همکاری محققان برزیلی در ساخت بتون‌های نسوز، اشاره کرد که در دانشگاه علم و صنعت ایران در دست اجراست. نمونه‌ای دیگر تولید نانو، کامپوزیت‌های شیشه‌های سرامیکی با هزینه‌های کمتر و توانایی تبدیل امواج فروسرخ است که با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه لالگوی اسپانیا به ثمر نشسته است. این درحالی است که همین روحیه همکاری را می توان در میان محققان دانشگاههای داخلی نیز مشاهد نمود به طوری که به عنوان مثال در سال جاری محققان دانشگاه گیلان با همکاری دانشگاه آزاد زنجان موفق به ساخت یک نانوداروی جدید در حوزه سرطان پستان شده اند.
 
مهراد تصریح کرد: بدیهی است گزارش بیش از 34 دستاورد مجزای فنی در زمینه‌های مختلف یک حوزه آن هم تنها در عرض 4 ماه از ابتدای سال جاری، نشان از پویایی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و همچنین پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارد. که بی شک با توجه به تحولات دولت، در ابتدای سال 1392، چنین یافته ای حاکی از ثبات وضعیت تحقیقاتی حاکم بر دانشگاه ها و سایر مراکز وابسته به این وزارتخانه دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار