اختصاص ارز مبادله اي به برخي واردات ممنوع شد، دوستی خاله خرسه افراطیون «روحانی دست به انتحار زد»!، مذاکرات اگر دستاوردی داشت نیازی به اهانت علیه منتقدان نبود و ... از جمله مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز است.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛

*کیهان

کُری‌خوانی وکیل الدوله‌ها برای فراکسیون 180 نفره رهروان

«اگر علاوه بر فراکسیون اصولگرایان، فراکسیون رهروان نیز به استیضاح وزیر علوم رأی دهد، در این صورت فراکسیون اعتدال بدون هیچ فوت وقتی از فراکسیون رهروان جدا می‌شود».

این جملات اظهارات «ابراهیم-ن» یکی از 8-9 نمایندگانی است که طی 7-8 ماه اخیر بارها سعی کردند فراکسیون دولتی را با انشعاب از فراکسیون 180 نفره رهروان ولایت راه‌اندازی کنند، اما به دلیل عدم استقبال نمایندگان منصرف شدند. این نماینده همان زمان اعلام کرده بود ما حتی اگر با 10 نفر هم که شده فراکسیون را راه می‌اندازیم اما انتساب به دولت و مواجه شدن با این پرسش که آیا وکیل‌الدوله شدن تنها در دولت قبل بد بود و حالا امر مستحسنی است از یک طرف و کمبود نفرات از طرف دوم موجب شد فراکسیون مذکور راه‌اندازی نشود. ضمن اینکه تصور بر این بود که با اعلام تشکیل فراکسیون حامی دولت، انسجام میان دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان بیشتر خواهد شد. این طیف در انتخابات هیئت رئیسه در صدد برخی تغییرات بود که به خاطر نداشتن رأی موفق نشد.

با وجود این موانع اکنون «ابراهیم-ن» می‌گوید: تعهدات اخلاقی رئیس فراکسیون اکثریت زیر سؤال می‌رود. طی جلسه‌ای که با علی لاریجانی داشته‌ایم، در آن جلسه تعهدات اخلاقی برای همراهی با منش‌های اعتدالی دولت به ما داده شد که در صورت عدم اعتماد مجلس به وزیر علوم این تعهدات و وعده‌ها زیر سؤال می‌رود.

به گزارش «آفتاب» وی در مصاحبه با «افق نو» اظهار داشت: این رفتار باعث تسریع در اعلام موجودیت فراکسیون اعتدال می‌شود. اعلام استقلالی که ناکامی زیادی برای هر دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان به دنبال خواهد داشت(!)

این نماینده افزود: در صورتی که استیضاح وزیر علوم انجام شود، فراکسیون اعتدال بدون هیچ تردیدی بلافاصله از فراکسیون رهروان جدا شده و مواضعی در پیش می‌گیرد که همه امور مجلس را به دست بگیرد.(!)

«ع-ف» دیگر حامی ناکام فراکسیون دولتی نیز در همین زمینه گفت: فراکسیون اعتدال پیش از اینها قصد داشت از فراکسیون رهروان یا همان اکثریت مجلس جدا شود و اعلام استقلال کند، ولی وقتی به این نتیجه رسیدیم که تنها با توافق یکدیگر است که می‌توانیم مجلس را در دست داشته باشیم، تصمیم گرفتیم در اعلام استقلال]![ عجله نکنیم.

این نماینده اصلاح‌طلب افزود: اگر وزیر علوم استیضاح شود، قطعاً فراکسیون اعتدال برای ادامه همراهی با فراکسیون رهروان ولایت تجدیدنظر خواهد کرد چرا که دیگر دلیلی برای ادامه همکاری نداریم.

همچنین ابراهیم-ن در مصاحبه با آفتاب گفته است: سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت در صحن علنی مجلس توضیح داده که به دلیل اینکه وزیر علوم به درخواست لاریجانی پاسخ منفی داده برای انصراف استیضاح‌کنندگان تلاش نخواهیم کرد.

وی گفت: سخنگوی فراکسیون برای این کار دلیلی آورد که خنده‌دار بود. دلیلش این بود که دکتر فرجی دانا به درخواست آقای لاریجانی جواب منفی داده است. اما من متن درخواست را نمی‌دانم که چه بود. این به نوعی فراکسیون را وادار می‌کند که در برابر وزیر جبهه منفی بگیرند.
خبرگزاری مهر درباره پیشنهاد هیئت رئیسه فراکسیون رهروان به وزیر علوم که از سوی وی پذیرفته نشده نوشت: هیئت رئیسه فراکسیون از فرجی دانا خواست قبل از جلسه استیضاح دو مشاور و معاون خود را که مورد انتقاد نمایندگان هستند عزل کند تا فراکسیون در جلسه استیضاح از وی حمایت کند که فرجی دانا نپذیرفته است، اما انجام این کار تا 10 روز پس از استیضاح را پذیرفته است!

زمزمه بازگشت به سیاست‌های شکست‌خورده تعدیل

در حالی که دولت تلاش می‌کند خود را از احتمال بازگشت به سیاست‌های تعدیل ساختاری دهه 70 تبرئه کند، ارگان رسمی اقتصاددانان طرفدار تعدیل در یادداشتی با عنوان «ضرورت بازگشت به سیاست‌های تعدیل» به تبلیغ مجدد سیاست‌های مذکور پرداخت.

اقتصاد نیوز در این یادداشت نوشت:‌ «برنامه اول توسعه اقتصادی کشور نیز براساس خط‌مشی‌های مشابهی با سیاست‌های تعدیل، اجرا شد و خوشبختانه کشور موفقیت‌های بزرگی کسب کرد. در سال‌های اول برنامه، رشد 1/5درصدی منفی به رشد متوسط حدود 7/2 درصد افزایش یافت و چرخ‌های اقتصاد کشور را به حرکت درآورد و با بازسازی عمده ویرانی‌های کشور که ناشی از جنگ بود و احداث زیرساخت‌ها و تاسیسات زیربنایی، اقتصاد بی‌رمق کشور جان‌ تازه‌ای گرفت.»

جمعی از چهره‌های شاخص اقتصاددانان که از طراحان سیاست‌های تعدیل ساختاری در دوره سازندگی بوده‌اند و در دولت‌های بعد نیز همان تفکرات اقتصادی را در قالب اسامی و طرح‌های متنوع به خورد سیاسیون داده‌اند پس از روزنامه‌ دنیای اقتصاد و هفته‌نامه تجارت فردا، این بار با راه‌اندازی سایت اقتصاد نیوز درصدد بازگرداندن سیاست‌هایی به راس اقتصاد کشور هستند که قبلاً با عواقبی چون تورم افسارگسیخته 49 درصدی، بحران‌های اجتماعی، شوک‌های ارزی و بیکاری گسترده و له شدن عده زیادی زیر چرخ‌های توسعه، آزمون خود را پس داده است.
گفتنی است حلقه نئوکلاسیک‌های وطنی قصد دارد با راه‌اندازی روزنامه انگلیسی زبان خود در آینده نزدیک، مجموعه رسانه‌های این جریان را تقویت کند.

مذاکرات اگر دستاوردی داشت نیازی به اهانت علیه منتقدان نبود

«اهانت به منتقدان، دست یازیدن به شیوه منحرف‌سازی افکار عمومی موسوم به شاه‌ماهی قرمز است».

هفته نامه 9 دی با ارائه این تحلیل نوشت: غربی‌ها به اظهارنظرهای بی‌ربط، عجیب و جلب توجه‌کننده سیاستمداران که به قصد منحرف‌سازی افکار عمومی صورت می‌گیرد «شاه ماهی قرمز» یا (red herring) می‌گویند... متأسفانه به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور برای مدیریت افکار عمومی و موج‌سازی هدفمند در رسانه‌ها، هر از چندی از این «تکانه‌های کلامی» استفاده می‌کند.

9 دی در ادامه توضیح می‌دهد: عملکرد اقتصادی دولت حتی از منظر اقتصاددانان لیبرال همفکر با دولت، قابل دفاع نیست. بسته اقتصادی دولت با انتقادات مبنایی بسیاری از طرف متخصصین روبه‌رو بود و تیم اقتصادی دولت جواب قانع‌کننده‌ای نداشت. با گذشت بیش از یکسال از عمر دولت، وعده‌های اقتصادی دولت محقق نشده و چشم‌انداز منطقی هم برای تحقق وجود ندارد. تیم اقتصادی دولت با راه‌حل‌های تعدیلی نخ‌نما شده گذشته می‌خواهد بر مشکلات فائق آید که مشخص است توفیق چندانی ندارند.

نویسنده همچنین خاطرنشان کرد: هنوز اندکی از سال اول دولت گذشته که بی‌مبالاتی دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی مشخص شده است، رانت 650 میلیون یورویی از طرف سازمان بازرسی کل کشور تایید شده و چند وزیر دولت صرفا در این مورد توجیهاتی را بهانه کردند. با محکوم شدن ایران در دادگاه، دولت باید جریمه سنگینی را برای قرارداد کرسنت بپردازد و مسببین درجه اول این فساد، در دولت یازدهم مسئولیت‌های رده بالا را دارند.

در ادامه این تحلیل آمده است:‌ این غیض و غضب کلامی به طور خاص خطاب به منتقدان مذاکرات هسته‌ای بود. معلوم است که اگر مذاکرات دستاورد چشمگیر و منصفانه‌ای برای کشور حاصل کرده بود نیازی به شماتت منتقدان نبود. اگر دستاوردی باشد خودش بهترین دفاع است و لزومی به فریاد برای مجاب‌سازی مخاطب نیست. توجه کنیم رئیس‌جمهوری که بی‌دلیل اعتبار انقلابی 30 ساله ایران را خرج می‌کند و به راحتی به مذاکره تلفنی بی‌حاصل با رئیس‌جمهور آمریکا می‌پردازد و اوباما را باادب و باهوش می‌خواند، منتقدان دلسوز داخلی را به جهنم می‌فرستد! ظاهرا همه چیز معکوس شده است. اگر در متن سخنرانی رئیس‌جمهور دقت شود گویی استدلال ایشان این است که ما برای عادی‌سازی روابط با آمریکا آمده‌ایم و بحث هسته‌ای و تحریم فرع موضوع است. نشانه این برداشت این است که نه بحث هسته‌ای حل شد و نه تحریم‌ها برداشته شد و هم‌چنان دولت با افتخار از مذاکرات حمایت می‌کند.

نویسنده خاطرنشان کرد: ظاهرا دولت دوست دارد انرژی منفی انتخاباتی را میان خود و منتقدین حفظ نماید. عملکرد دولت ضعیف بوده است و برای رأی‌آوردن در انتخابات‌های آتی دستاورد ایجابی چندانی ندارد. از همین رو دولت فکر می‌کند اگر جو تقابلی را حفظ نماید و آستانه تنش را بالا ببرد، می‌تواند از این پتانسیل سلبی در یک فضای هیجانی استفاده نماید... البته این انتقاد به هیچ‌وجه به معنای نفی اقدامات مسئولین خدومی که در دولت مشغول‌اند، نیست. کارگزاران متعهد و انقلابی در همه بخش‌های دولت هم وجود دارند اما به نظر می‌رسد متأسفانه در اقلیت هستند و جریان اصلی کار دست آدم‌های سیاسی کار است.

دوستی خاله خرسه افراطیون «روحانی دست به انتحار زد»!

یک روزنامه اصلاح‌طلب اظهارات موهن روحانی علیه منتقدان را اقدام «انتحاری» و «محک جهنمی» توصیف کرد.

روزنامه اجاره‌ای آرمان ضمن حمایت از اظهارات روحانی در جمع سفرا که منتقدان مذاکرات را ترسو و بزدل خوانده و آنان را به جهنم حوالت داده بود، به بررسی «استراتژی رئیس‌جمهور از بیان جمله انتحاری» پرداخت و نوشت: روحانی از خود هزینه می‌کند تا ترمزی باشد در برابر آسیب زنندگان به منافع ملی و تخریب‌چی‌های طیفی‌نگر و از طرف دیگر میزان درایت و ایستادگی حامیان واقعی تا همراهان شعاری را محک بزند.»

آرمان توضیح نداد که کجای اهانت به منتقدان دفاع از منافع ملی است؛ ضمن اینکه این روزنامه متوجه نبوده که اگر منتقدان «تخریب‌چی» هستند بنابراین افراطیون لانه کرده در دولت خرابکاران و تخریب‌گران اصلی هستند.

روزنامه شبه اصلاح‌طلب در ادامه تحلیل خود می‌نویسد: روحانی پشت این گفتار نیز سخن گفته و تأکید می‌کند «در یکی دو روز گذشته عده‌ای هیاهو و سروصدا به راه انداختند به دوستان و اعضای دولت می‌گویم بعضی اوقات باید شرایطی پیش بیاید تا همه هرچه در دل دارند، بیرون بریزند و در چنین شرایطی می‌توان رسانه‌ها، یاران ضعیف و قوی، موافقین و مخالفین واقعی را بهتر شناخت.»

آرمان با تیتر «اشراف بر سرّ درون حامیان شعاری» اضافه کرد: فیءالواقع می‌توان مهم‌ترین دستاورد این کنش و واکنش ناگهانی و البته هوشمندانه روحانی را شفاف‌سازی در اردوگاه حامیان و خودی‌های دولت دانست چراکه تکلیف تخریبچی‌های نامنعطف و تهاجم‌نگر از همان ابتدا مشخص بوده و تغییر رویکرد آنان امری دور از تصور است. در این میان اما دولت لازم دارد که سره از ناسره را شناخته و بداند که در بزنگاه‌های حساس و خطیر چه کسان و افرادی و چه طیف‌ها و رسانه‌هایی نه شعاری که با شناخت و آگاهی و میل و رغبت درونی نسبت به تحقق آرمان‌ها و اهداف گفتمان اعتدال گام برمی‌دارند.

این نکته بدیهی و مبرهن است که حضور در قدرت جاذبه داشته و عده‌ای در طول یک سال گذشته برای رسیدن به اهداف طیفی و فردی دیگرگونه خود را جلوه‌گر کرده و در قالب فاتحان روز شنبه برای مصادره به مطلوب دولت گام برداشته‌اند و اکنون وقت بازشناسی این افراد و رسانه‌هاست. کسانی که چون منفعت‌نگر هستند و قرابت فکری و اصالت رفتاری ندارند در بزنگاه‌های حساس نمی‌توانند همسو و همنفس با دولت باشند و در نهایت نه همراه و یاری‌سان که باری اضافه بر دوش دولت خواهند بود. ضعف رسانه‌ای دولت در طول مدت سپری شده هم بی‌گمان در همین چارچوب می‌گنجد.

نکته بامزه در اقدام روزنامه آرمان این است که در کنار متهم کردن روحانی به اقدام انتحاری، تیتر اول خود را به این عبارت (از پورنجاتی) اختصاص داد که «تندروها زود به سیم آخر زدند- استیضاح فرجی دانا رأی نمی‌آورد.»

طنز ماجرا آنجاست که همین آقای پورنجاتی در مجلس ششم و به هنگام معرفی فرجی‌دانا به عنوان وزیر پیشنهادی علوم از سوی دولت اصلاحات (به جای معین) با وزارت فرجی‌دانا مخالفت کرده و گفته بود: قرار بر این است که یک شخصیت ‌Neuter  (یعنی خنثی) از نظر سیاسی انتخاب شود که مسائل حل شود، کدام مسائل حل شود؟ ما باید مسئله را بشناسیم، برای مسئله راه‌حل پیدا کنیم. آقای دکتر معین بتی نیست که ما پای او سینه بزنیم! اما اگر نمره 15 است وزیری انتخاب کنید که 13 باشد! نه وزیری که از جهات مدیریتی، سیاسی، تدبیر و پذیرش مقبولیت زیر10!... من در سوابق ایشان (آنهایی که می‌خواهند ارزشی تصمیم بگیرند عرض می‌کنم) ندیدم آقا! سابقه قبل از انقلاب را نمی‌خواهم، شاید سن ایشان اقتضاء نمی‌کرده.

 اما بعد از انقلاب، در ریزنامه‌شان چیزی که ارائه داده‌اند... در اول عرایضم از مولا علی- ع- برای شما خواندم. موقعیت و شأن است «تقدیم الاراذل و تأخیر الافاضل» اینکار را نکنیم. این تذهبون من به دولت عرض می‌کنم، واقعا کجا داریم می‌رویم؟ من از محیط دانشگاه‌ها اطلاع دارم، حقیقتا بسیاری از دانشگاهی‌های دلسوز، انقلابی، نه آنهایی که دنبال مسائل چنان و آنچنانی هستند، نه کسانی که اصولگرا هستند، نگرانند و نگرانی آنها هم بنظر من نگرانی قابل قبولی است. این در تراز دولت جمهوری اسلامی ایران نیست... مدارک متعددی دارم و وارد جزئیات نمی‌خواهم بشوم، خدای ناکرده نمی‌خواهم شبهه ایجاد کنم. مسائلی هست که یک مقداری لااقل ایجاد سوال می‌کند، ما بعضی از این موارد را بررسی کردیم یا اینکه تخلفات یا شبه تخلفاتی که ممکن است انسان در دوره مسئولیت داشته باشد.

*خراسان

مجوز 3 هزار ميليارد توماني دولت به 2 وزير

بر اساس مصوبه روزهاي اخير هيئت دولت به چيت چيان و آخوندي، مقرر شده مبلغ 3 هزار ميليارد تومان اوراق مشارکت ريالي براي اجراي طرح هاي تملک دارايي هاي سرمايه اي انتفاعي نيمه تمام وزارتخانه هاي نيرو و راه و شهرسازي اختصاص يابد که سهم هر يک از وزارتخانه هاي ياد شده از اوراق مشارکت توسط معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور تعيين مي شود.

اختصاص ارز مبادله اي به برخي واردات ممنوع شد

بر اساس بخشنامه روزهاي اخير مسئولان اجرايي به مبادي ذي ربط در امر واردات، مقرر شده به منظور حمايت از توليدات داخلي از اين پس اختصاص ارز مبادله اي به هر ميزان براي واردات برخي مواد اوليه و فلزات ممنوع بوده و تعرفه هاي اعلام شده به هيچ عنوان قابليت استفاده از ارز سيستم بانکي را نخواهند داشت.

*ایران

مغلطه حامیان استیضاح در افشای بورسیه‌ها

همزمان با افشای اسناد تخلفات وزارت علوم دولت قبل، رسانه‌های نزدیک به طراحان استیضاح از راه‌اندازی کمپینی خبر دادند که به گفته آن‌ها در اعتراض به «غیر قانونی» دانستن بورسیه شان از سوی وزارت علوم تشکیل شده است؛ کمپینی که تا واپسین ساعت روز گذشته تنها 80 امضا جمع کرد. در همین شرایط اعلام شد برخی از بورسیه شدگان دولت قبل می‌خواهند از وزیر علوم به خاطر غیرقانونی دانستن بورسیه‌شان شکایت کنند. اخباری که سه نکته جالب در خود دارد. اول این که مقام منتشر‌کننده فهرست بورسیه‌های برخی مقاطع در دولت قبل وزارت علوم نبوده است و مسئولان این وزارتخانه در موضعگیری‌های خود بر این موضوع تأکید داشتند. نکته دوم این که فهرست منتشر شده تنها نام بورسیه شدگان را منتشر کرده است و این رسانه‌ها بودند که با پیگیری‌های خود مدارک دال بر وقوع تخلف را به دست آورده و منتشر کردند. سوم این که مسئولان وقت وزارت علوم به صراحت تأیید کردند که هم توصیه نامه‌هایی برای اعطای بورسیه به این وزارتخانه می‌شده و هم برخی‌ها به دستور و امضای وزیر وقت بورسیه شده‌اند.  

بودجه‌های پژوهشی وزارت علوم کجا رفته است

یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است در کنار پرونده افراد بورسیه‌ در دولت‌های نهم و دهم، چگونگی هزینه بودجه‌های پژوهشی در این دوره‌ها هم باید بررسی شود. عباسعلی منصوری آرانی به پیام نو گفته است: «الان دو موضوع مهم وجود دارد؛ یکی بحث همین بورسیه‌های غیر قانونی و دیگری هم بحث بودجه‌های پژوهشی که بسیار مهم است. باید مشخص شود این بودجه‌ها کجا رفته است چون در تمام دنیا پیشرفت‌های علمی را بر اساس پژوهش جلو می‌برند و در بحث پژوهش هم موضوعات مالی بسیار مهم و حیاتی و تعیین‌کننده هستند. باید مشخص شود که سرنوشت بودجه‌های پژوهشی کشور چه شده است و این بودجه‌ها چگونه تخصیص پیدا کرده و کجا مصرف شده‌اند.»

بررسی شب نامه علیه روحانی در هیأت رئیسه مجلس

به گفته سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، توزیع شب نامه‌ علیه رئیس جمهوری در صحن علنی روز یکشنبه در جلسه دیروز هیأت رئیسه مجلس بررسی شد. بهروز نعمتی به ایسنا گفت که مقرر شده از این به بعد توزیع نامه‌های این‌چنینی در صحن علنی با رئیس جلسه هماهنگ شود.  وی افزود: آقای ضرغام صادقی در این جلسه اعلام کرد که چون آقای کوچک‌زاده گفته بود مطالب را از سایت آقای روحانی و دولت برداشته است مجوز توزیع این نامه در صحن علنی را داده است؛ البته آقای صادقی هم از اتفاق پیش آمده ناراحت هستند.
در جلسه یکشنبه مجلس مهدی کوچک‌زاده با توزیع شب نامه‌ای علیه رئیس جمهوری سؤال‌ها و ابهاماتی در خصوص مدرک تحصیلی وی مطرح کرده بود که پیش از این و در زمان انتخابات ریاست جمهوری هم از سوی مخالفان روحانی برجسته شده بود و با پاسخ‌های قانع‌کننده از سوی دانشگاه محل تحصیل روحانی در انگلیس روبه رو شد.  

مستندی از دخالت آمریکا در امور سیاسی ایران

مستند «سرانجام یک اعتماد» که شب گذشته (دوشنبه شب) از شبکه یک سیما پخش شد، به بررسی اولین دخالت آمریکا در امور سیاسی و اقتصادی ایران پرداخت.

نخستین دخالت آمریکا در امور داخلی ایران به کودتای 28 مرداد 1332 برمی گردد که طی آن با همکاری سازمان های جاسوسی آمریکا و انگلیس دکتر مصدق از نخست وزیری برکنار شد و فضل الله زاهدی بر این سمت تکیه زد. محمدرضا شاه نیز که پس از ناکامی مرحله نخست کودتا به رم فرار کرده بود، پس از کودتا به کشور بازگشت. از آن پس تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، دخالت آمریکا در امور داخلی ایران شدت گرفت.

*جمهوری اسلامی


* مسلح بودن مأموران رفع سد معبر به پنجه بوكس اگر درست باشد، بايد شهرداري در روش خود تجديدنظر كند. ايسنا به نقل از سايت تابناك نوشت: به خاطر درگيري مأموران سد معبر شهرداري منطقه چهار تهران با يكي از كارگران، متأسفانه اين هموطن به دليل شدت آسيب‌هاي وارده - كه به نقل از فرزند 14 ساله او كه شاهد ماجرا هم بوده است بخاطر اصابت پنجه بوكس - بعد از يك هفته بستري بودن جان بجان آفرين تسليم نمود. در ادامه اين گزارش آمده است: اين حادثه دردناك كه علي‌الاصول بايد نشان دهنده لايه‌هاي پنهان روابطي باشد كه در حوزه سد معبر، بين ماموران و متخلفين (كه بعضاً بخاطر نداشتن شغل مناسب يا افزايش درآمد براي نجات از زندگي فلاكت بار اقدام به برپا نمودن محل كسبي آنچناني مي‌كنند) وجود دارد، بايد ذهن شهردار محترم را به سمت فرهنگ سازي و ارتقاي جايگاه انسانيت در اذهان كارمندان تحت مديريت ايشان بيش از هر اقدام ديگري سوق دهد!

* يك نوار ويدئويي از جيمز والسي رئيس اسبق سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) منتشر شده كه در سال 1385 در يكي از محافل داخلي آمريكا گفته است: "براي عرب‌ها اسلامي خواهيم ساخت كه مناسب اهداف ما باشد. سپس كاري خواهيم كرد كه آنها دست به انقلاب‌ها بزنند و به دنبال آن به دليل تعصبات قومي و مذهبي دچار تجزيه شوند، آنگاه ما پيشروي خواهيم كرد و پيروزي از آن ما خواهد بود." تأمل در وقايع اخير در كشورهاي عربي نشان مي‌دهد در بسياري از رويدادها دست آمريكا در كار است.

* دبيركل سازمان ملل اعلام كرد 500 روز فرصت باقي مانده تا جهانيان با اقدام درباره آرمان‌هاي توسعه هزاره به اجراي آن‌ها سرعت بخشد. منظور بان كي مون، اعلاميه‌ايست كه سران جهان از تمامي كشورها در سال 1389 با شركت در اجلاس هزاره مجمع عمومي سازمان ملل به تصويب رساندند و تعهد كردند 8 موضوع را تا سال 1394 در تمام كشورها تحقق بخشند. اين آرمان‌ها عبارتند از: "ريشه كني گرسنگي و فقر شديد، تحقق آموزش ابتدايي همگاني، ارتقاي برابري جنسيتي و توانمندسازي زنان، كاهش ميزان مرگ و مير كودكان، بهبود بهداشت مادران، مبارزه با گسترش ايدز، مالاريا و ساير بيماري‌ها، حصول اطمينان از پايداري محيط زيست و ايجاد مشاركتي جهاني براي توسعه". در اين اعلاميه، به مهم‌ترين موضوعات مورد ابتلاء جهان كه عبارتند از سلطه‌گري قدرت‌هاي غربي، حمايت آنها از تروريسم، تبعيض نژادي، استثمار اقتصادي ملت‌ها، جنگ افروزي با هدف غارت ثروت ملت‌هاي ضعيف، بازي سياسي با حقوق بشر و برخورد دوگانه با موضوع دموكراسي، اشاره‌اي نشده است. بدين ترتيب، دبيركل سازمان ملل اطمينان دارد كه تا پنجهزار روز ديگر نيزحقوق اساسي ملت‌ها همچنان توسط قدرت‌هاي غربي پايمال خواهد شد.

*آرمان

 نجات معجزه‌آسای کودک آبدانانی از زلزله

شنیده شد که کودک آبدانانی به‌صورت معجزه آسای از زلزله دیروز نجات یافت. خانواده این کودک صبح دیروز قصد سفر داشته‌اند لذا کودک از منزل خارج و سوار خودروشان می‌شود. سوارشدن این کودک همزمان با زمان وقوع زمین‌لرزه بوده است که بر اثر زلزله دیوار منزل مسکونی کودک در جوار ماشین تخریب می‌شود. دیوار فروریخته موجب تخریب قسمت جلو ماشین شده و در قسمت پشت که کودک نشسته آسیبی وارد نمی‌شود. خوشبختانه زمین‌لرزه روز دوشنبه در آبدانان به این کودک و خانواده‌اش آسیبی وارد نکرده است.
 
فرجی‌دانا از ایران می رود؟

شنیده شد که رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم دولت یازدهم برنامه خود را در صورت رای آوردن استیضاحش اعلام کرده است. انتخاب نوشت؛ رضا فرجی‌دانا یکی از هیأت علمی‌های دانشگاه تهران به‌شمار می‌آید و پیش از آنکه رئیس‌جمهور هرگونه تصمیمی برای معرفی وزیر علوم کابینه‌اش بگیرد، فرجی‌دانا در کانادا مشغول گذراندن فرصت مطالعاتی بود. بعد از آنکه جعفر میلی‌منفرد برای کرسی وزارت علوم رای نیاورد و توفیقی هم به مجلس معرفی نشد، زمزمه‌های بازگشت فرجی‌دانا به ایران و وزیرشدنش مطرح شد. تا اینکه به دعوت حسن روحانی، فرجی‌دانا از سفر بازگشت و برای معرفی در مجلس، حضور یافت و برنامه‌های خود را اعلام کرد. وزیر علوم در روزهای اخیر با حضور در نمازخانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرده که درصورت رای آوردن استیضاح، بار دیگر چمدانش را می‌بندد و از ایران خارج می‌شود و به کانادا بازمی‌گردد.
 
کیمیایی تکذیب کرد

شنیده شد که کارگردان فیلم متروپل ساخت فیلمی با اقتباس از رمان خود را تکذیب و آن را کذب محض خواند. مسعود کیمیایی درباره خبرهایی مبنی بر ساخت فیلم جدیدش بر اساس رمان جسدهای شیشه‌ای را کذب محض خواند و گفت: چنین موضوعی صحت ندارد، من هیچ‌وقت نخواسته‌ام جسدهای شیشه‌ای را بسازم. وی با بیان این جمله که در خبرها خواندم که گفته‌اند من سناریو را با مشاوره آقای دولت‌آبادی آماده کرده‌ام، تاکید کرد: محمود دولت‌آبادی از دوستان قدیمی من است و همیشه با او صحبت و مشورت می‌کنم اما در این زمینه هیچ وقت حرفی نزده‌ام. کارگردان فیلم جرم ادامه داد: رمان جسدهای شیشه‌ای را اواخر دهه هفتاد به نگارش درآوردم. از همان زمان هیچ‌گاه هم قصد تبدیل آن به فیلمنامه و ساخت فیلمی بر اساس آن را نداشته‌ام، همین‌جا هر خبری مبنی بر این موضوع را تکذیب می‌کنم.
 
حذف زعفران از سبد کالای 35 درصد مردم

شنیده شد که نماینده مردم کاشمر در مجلس، وجود رنگ‌های مصنوعی زعفران در بازار کشورمان را یکی از عوامل از دست دادن بازار صادرات دانست. محمد اسماعیل‌نیا با بیان اینکه درحال حاضر 35 تا 55 درصد مردم ایران، زعفران را به علت افزایش قیمت از سبد کالاهای مصرفی خود حذف کرده‌اند، افزایش بی‌رویه قیمت زعفران را عامل اصلی کاهش صادرات این محصول در سال‌های اخیر دانست و افزود: تغییر نیاز مشتریان و وجود رنگ‌های مصنوعی زعفران در بازار کشورمان از دیگر علل این موضوع است. وی همچنین به رسمیت شناختن تولیدکننده، فروشنده و صادرکننده و داشتن نگاه مجموعه‌ای به آنها یکی از راه‌های برون‌رفت از این معضل است.
 
تلف شدن گله گوسفند با آب مسموم

شنیده شد که یک گله متشکل از 240 راس گوسفند و بز یک دامدار عشایری به‌نام منصور رنجبر در دشت قنات دهداری شهرستان کوار در استان فارس ظرف چند دقیقه بر اثر نوشیدن آب مسموم تلف شدند. فرماندار شهرستان کوار با تائید این موضوع به ایرنا گفت: هرچند که در بررسی‌های اولیه گفته شده که علت از بین رفتن این تعداد دام نوشیدن آب آغشته به سم بوده ولی علت اصلی حادثه هنوز در دست بررسی است. داریوش دهقانی افزود: همه دارایی این دامدار با 8 سر عائله، همین تعداد دام بوده که همگی آنها را در یک روز از دست داده است. به گفته رنجبر صاحب دام‌های تلف‌شده، تانکر آبی را که برای آب دادن دام‌هایش آورده بود از نزدیک‌ترین تلمبه پر کرده بود و گوسفندانش نیم ساعت پس از نوشیدن آب آن و بدون اینکه امکان نجات هیچ‌کدام را داشته باشد جلوی چشمانش بر زمین افتاده و از بین رفته‌اند.
 
مدیر نفتی بازداشت‌شده در پرونده زنجانی کیست؟

شنیده شد که براساس بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد ششمین نفر بازداشت‌شده در پرونده بابک زنجانی کسی نیست جز مدیرعامل یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی زیرمجموعه وزارت نفت که مراودات مالی شرکت ملی نفت را کنترل می‌‌کند. فارس نوشت؛ هفته گذشته خبری در رسانه‌ها منتشر شد که حکایت از دستگیری ششمین متهم در پرونده نفتی مرتبط با بابک زنجانی داشت. تنها چند روز بعد از انتشار این خبر یک منبع آگاه خبر داد که متهم بازداشت‌شده کسی نیست جز یکی از مدیران ارشد نفتی به نام «س-ج.س» که تصدی مهم‌ترین شرکت زیرمجموعه وزارت نفت درخصوص تامین مالی پروژه‌های نفتی و مراودات مالی خارجی صنعت نفت را برعهده داشته است. بر اساس این گزارش، برای این شرکت که شعباتی در نقاط مختلف جهان دارد، طیف وسیعی از تبادلات رسمی و غیررسمی مالی در صنعت نفت تعریف شده است که از تامین فاینانس و دیگر منابع مالی برای پروژه‌های بزرگ نفتی تا دخالت در فروش نفت و انتقال پول آن را دربر می‌گیرد.
 
محکومیت دو عکاس به 75 ضربه شلاق

شنیده شد که شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی قزوین با صدور حکمی، خلیل امامی و عباس علیپور دو نفر از عکاسان قزوینی را به اتهام توهین به مدیرکل میراث فرهنگی این استان، مجموعا به ۷۵ ضربه شلاق محکوم کرد. «عکس‌آنلاین» نوشت؛ یکی از این عکاسان بدون ذکر نام خود به سایت «صدای قزوین» گفته است: «بر اساس حکم اولیه شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی قزوین، من به اتهام توهین، به ۲۵ ضربه شلاق محکوم شدم و عکاس دیگر نیز به همین اتهام به ۵۰ ضربه شلاق محکوم شد». این سایت، دلیل صدور این حکم را شکایت محمدعلی حضرتی‌ها، مدیرکل سازمان میراث‌فرهنگی و مشاور فرهنگی استانداراستان قزوین، ذکر کرده است. حضرتی‌ها که پیش از این مشاور فرهنگی استاندار قزوین بوده است، ۱۳ مرداد امسال به سمت مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین منصوب شد.
 
تذکری دریافت نکرده‌ام!

شنیده شد که رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: سیاست‌های این سازمان درخصوص دوره‌های آموزش موسیقی تغییر نکرده است. حجت‌الاسلام شهاب مرادی در پاسخ به این سوال که آیا تذکری از شهردار تهران مبنی بر دوره‌های موسیقی فرهنگسراها دریافت کرده است، توضیح داد: تاکنون هیچ تذکری مبنی بر این موضوع از شهردار تهران نگرفته‌ایم و سیاست‌های ما در بحث آموزش موسیقی همان چیزی است که پیش از این اعلام شده و تغییری در آن رخ نمی‌دهد. مهرنوشت؛ عبدالحسین مختاباد در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها مدعی شده بود که شهردار تهران درخصوص آموزش دوره‌های موسیقی به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تذکر داده است و تعطیلی کلاس‌های موسیقی در فرهنگسراها قطعا منتفی است.

*قدس


مطالبات از دانه درشتها به کجا رسید؟

فردا: حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی با اعلام اینکه هنوز اتفاق جدیدی در دریافت مطالبات از دانه درشتها رخ نداده است گفت: تعداد چک‌های برگشتی از ابتدای سال جاری تاکنون به یک میلیون و 884 هزار فقره رسیده است.

درآمد یک مهندس در گوگل چقدر است؟

خبرآنلاین: دستمزد یک مهندس نرم افزار کارآموز در شرکت گوگل معادل یک پنجم حقوق رئیس جمهور آمریکا است. وبسایت اقتصادی بیزنس اینسایدر نوشت: میزان دستمزد یک مهندس ارشد نرم افزار گوگل نزدیک به 153 هزار دلار در سال است.

مرادی: تذکری از قالیباف نگرفتم

مهر: حجت الاسلام شهاب مرادی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا تذکری از شهردار تهران مبنی بر دوره‌های موسیقی فرهنگسراها دریافت کرده است، گفت: تاکنون هیچ تذکری مبنی بر این موضوع از شهردار تهران نگرفته ایم.

تکذیب شیوع بیماری ابولا در قم

فارس: ابوالفضل ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم شیوع بیماری ابولا در قم را تکذیب کرد و گفت: ابولا یک نوع بیماری ویروسی است و هیچ ارتباطی با کشور ما ندارد.

آماده ام فیلم دفاع مقدسی بسازم

جهان: داریوش مهرجویی کارگردان سینمای ایران درآستانه برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از آمادگی اش برای ساخت فیلم با موضوع دفاع مقدس خبر داد.

اقدام کانادا برای مصادره خانه ایرانی

قدس آنلاین: یک منزل قدیمی در تورنتو که ادعا شده متعلق به ایران است تبدیل به سوژه‌ای جدی برای تبلیغات ضد ایرانی و همچنین فضاسازی برای مصادره اموال کشورمان شده است. یک قاضی در شهر تورنتو با اعلام این موضوع که این منزل قدیمی متعلق به ایران است، مدعی شده می‌توان آن را به نفع قربانیان حوادثی که ادعا می شود تهران یا حزب ا... لبنان در آن دست داشته‌اند مصادره کرد.

حمله سارقان به شاهزاده پولدار سعودی

قدس آنلاین: پلیس فرانسه اعلام کرد که سارقان مسلح به کاروان حامل یک شاهزاده سعودی در شمال پاریس حمله کرده و بیش از 300 هزار دلار وی را دزدیدند.

سخنان جدید فیصل

ایرنا: سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی، در اظهارات جدید خود از آمادگی ریاض برای بهبود و توسعه روابط دوجانبه با تهران خبرداده است. فیصل این مطلب را در جده هنگام دریافت استوارنامه حسین صادقی سفیر جدید ایران در عربستان سعودی بیان کرده است.

انتقال مهرآباد فعلا بحث رسانه‌ای است

تسنیم: حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور، در پاسخ به این پرسش که آیا بحثی در مورد انتقال فرودگاه مهرآباد در وزارت کشور صورت گرفته است؟ گفت: انتقال فرودگاه مهرآباد فعلاً یک بحث رسانه‌ای است. هنوز هیچ‌گونه اقدام عملی در خصوص انتقال فرودگاه مهرآباد انجام نگرفته است.

فرار 29 ناقل مرگ

فارس: به دنبال حمله یک فرد مسلح به یک کلینیک درمانی در لیبریا، 29 بیمار مبتلا به ابولا از یک بیمارستان فرار کردند. بیماری ابولا در حال حاضر در غرب آفریقا و بخصوص در کشورهای لیبریا، گینه، سیرالئون و نیجریه شیوع یافته وبسیار کشنده است. مسؤولان لیبریایی به دنبال بازداشت این افراد هستند.

باید با ایران همکاری کنیم

فارس: مالکولم ریکفیند، وزیر خارجه سابق انگلیس و نماینده مجلس عوام این کشور طی تحلیلی خواهان همکاری لندن با ایران برای رهایی از دست تهدیدهای داعش شد و گفت: تاریخ به ما می‌گوید که حتی اتحاد موقت ولو ناخوشایند نیز می‌تواند گاهی بهترین گزینه باشد و برای شکست نیروهای داعش باید با ایران همکاری داشت.

ایران اطلاعاتی به آژانس ارایه داده است

قدس آنلاین: روزنامه وال استریت ژورنال با اشاره به لحن سخنان اخیر دبیر کل آژانس بین‌المللی هسته‌ای در سفر به تهران، به نقل از مقامهای غربی مدعی شد که ایران بزودی با بررسی فعالیتهای هسته‌ای گذشته خود موافقت می‌کند.
وال استریت ژورنال می‌نویسد: آمانو در تهران تأکید کرد که ایران اطلاعات و توضیحات در زمینه فعالیتهای پیشین آبشارهای انفجاری را ارایه کرده است.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار