حجتالاسلام والمسلمین منتظری:
حجتالاسلام والمسلمین منتظری:
به گزارش
حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام والمسلمین "محمدجعفر منتظری" در جلسه امروز بیست و هفتم مردادماه هیات عمومی اظهارداشت: امر قضا در جمهوری اسلامی از شؤون ولی فقیه و مناصبی است که در اختیار حاکم اسلامی است و قاضی مسند قضاوت با یک واسطه از سوی ایشان نصب میشود.
وی گفت: اگرچه وظایف قاضی را قانون تعیین کرده، منصوب بودن از سوی حاکم شرع و ولی فقیه موجب میشود که اولویتهای تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری در نظر قضات اهمیت ویژهای بیابد.
رئیس دیوان عدالت اداری انتصاب آیتالله آملی لاریجانی را برای یک دوره دیگر به عنوان رئیس قوه قضائیه نشانه رضایت معظم له از عملکرد قوه قضائیه طی دوره نخست ارزیابی کرد و افزود: به نظر میرسد مقام معظم رهبری از مجموع عملکرد قوه قضائیه رضایت دارند اما در عین حال نکاتی را در حکم انتصاب آوردهاند که باید به منظور ارتقاء عملکرد این قوه مورد توجه و عمل قرار گیرد.
وی ضمن احصاء مفادی از مهمترین فرازهای مطرح شده در حکم انتصاب دوره دوم آیتالله آملی لاریجانی گفت: مقام معظم رهبری علاوه بر ضرورت استفاده از تجارب دوره نخست مسئولیت و تعامل و همکاری با سایر قوا بر اهتمام به تحقق سیاستهای کلی و رویکردهای اعلام شده نظام در امور قضائی تاکید کردهاند.
رئیس دیوان عدالت اداری ادامه داد: ایجاد سازوکار مناسب برای دسترسی همگانی به عدالت، کوتاه کردن مسیر دادرسی و همچنین اصلاح قوانین و تهیه لوایح لازم نیز از سایر فرازهای مهم و مورد توجه ایشان بود که حاکی از مسوولیت و تکلیف ما در اجرایی کردن آن است.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری اضافه کرد: در این ارتباط یکی از وظایف اساسی ما در دیوان عدالت اداری این است که برای کوتاه کردن مسیر دادرسی اقدامی عاجل انجام دهیم.
وی گفت: گذشت یکسال از قانون جدید آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری و تجربیاتی که از اجرای آن به دست آمده، فرصت خوبی است که آنچه در این قانون، مانع دسترسی سریعتر مردم به عدالت است، بررسی شود تا پس از طی مراحل کارشناسی و قانونی نسبت به اصلاح آن اقدام نماییم.
رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به اینکه یکی از تاکیدات معظم له تامین سلامت ارکان قوه قضائیه با اعمال نظارت مناسب بوده است، خاطرنشان کرد: بیتردید در کار ما که مسئول اصلاح امور هستیم، نباید کمترین خلل و تخلفی باشد و اگر خدایی ناکرده در درون حوزه کاری ما مسایلی باشد، حتی اگر از مصادیق کوچک تخلف برشمرده شود، باید مورد توجه بخشهای نظارتی قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری مبارزه اساسی با فساد و از همه مهمتر ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را با معاضدت سایر دستگاههای مسئول از مطالبات و خواستهای اساسی مقام معظم رهبری دانست که ایشان در حکم انتصاب رئیس قوه قضائیه مورد تاکید قرار دادند.
وی با بیان فرازی از سخن رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب آیتالله آملی لاریجانی مبنی بر «شکوفایی و جهش در قوه قضائیه» این تعبیر را یکی از کلیدواژههای مهم برشمرد و تصریح کرد: معظم له پیش از این نیز در جمع مسئولان قضایی چنین نکتهای را بیان فرمودند و این دلالت بر این دارد که حرکت کند در قوه قضائیه قابل قبول نیست بلکه باید با اقدامات پرشتاب، جهشی برای بهبود امور در قوه قضائیه ایجاد شود.
رئیس دیوان عدالت اداری تاکید کرد: یکی از وظایف ما در دیوان عدالت اداری نسبت به جهتگیریهایی که مقام معظم رهبری ترسیم فرمودند این است که در کمترینزمان راه حلی برای کاهش زمان رسیدگی در دیوان بیابیم.
وی با اشاره به اینکه ممکن است یکی از موضوعاتی که موجب ارایه تصویر ناخوشایند از عملکرد دیوان عدالت اداری گردد، اطاله دادرسی و دادن اوقات طولانی برای رسیدگی به پرونده مراجعان است، از معاونان و قضات دیوان عدالت اداری خواست تا طرحها و پیشنهادهای خود را به منظور برنامهریزی برای کاهش زمان رسیدگی به دادخواستهای مطروحه در دیوان را ارایه نمایند.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری همچنین با اشاره به فرمایشی از حضرت امیرالمومنین(ع) مبنی بر اینکه مردم با حاکمان همانگونه رفتار میکنند، که از آنان میبینند، گفت: حضرت امام علی(ع) فرمودند؛ «دلهای مردم گنجینههای حاکمان است، آنچه که از عدل و داد یا جور و ستم در این دلها و خزائن ریخته شود، در آنها خواهند یافت.»
انتهای پیام/