رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی از ثبت نام با آزمون و بدون آزمون داوطلبان شرکت کننده در آزمون سراسری سال ۹۳ از ۲۱ مرداد ماه تا یکم شهریور ماه سال جاری خبر داد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی مرکز آزمون دانشگاه آزاد دکتر مجتبی علوی فاضل رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی افزود: هر داوطلب می‌تواند با مراجعه به سایت مرکز آزمون به آدرس www.azmoon.org و با تهیه کارت اعتباری، رشته محل‌های مورد نظر خود را انتخاب و ثبت نام کند.

وی با اشاره به اینکه در ثبت نام بدون آزمون رشته‌های کارشناسی هر داوطلب می‌تواند چند گزینه را برای گزینش دوره‌‌های بدون آزمون انتخاب کند، گفت: داوطلبان مقطع کارشناسی پیوسته می‌توانند 10 رشته محل را از یک مجموعه آموزشی با توجه به دفترچه ثبت نام انتخاب کنند.

فاضل ادامه داد: داوطلبانی که علاقه‌مند به ثبت نام در چند مجموعه آموزشی هستند می‌توانند با خرید کارت اعتباری جداگانه به صورت آن لاین و الکترونیکی از سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد نسبت به ثبت نام خود در آن مجموعه اقدام کنند. معاون دانشگاه آزاد خاطر نشان کرد: برای ثبت نام در رشته‌های بدون آزمون هیچ محدودیتی وجود ندارد و مخاطبان با هر شغل و سنی می‌توانند برای ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اقدام کنند.

علوی فاضل در خصوص داوطلبان مشمول نیز گفت: برای پذیرفته شدگان بدون آزمون مطابق مقررات وظیفه عمومی درخواست معافیت تحصیلی صادر خواهد شد که به آنها این امکان را می‌دهد در رشته محل مورد نظر خود ادامه تحصیل دهند.

رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد گفت: ثبت نام رشته‌های کاردانی پیوسته و ناپیوسته نیز از روز سه شنبه 21 مرداد ماه آغاز خواهد شد. وی یادآور شد: داوطلبان مقطع کاردانی می‌توانند با یک پرینت از ثبت نام خود در سایت، از روز شنبه 8 شهریور ماه به واحد دانشگاهی انتخابی خود مراجعه و نسبت به ثبت نام قطعی خود اقدام کنند.

وی در رابطه با انتخاب رشته داوطلبان با آزمون دانشگاه آزاد گفت: هر داوطلب می‌بایست با تهیه کارت اعتباری که به صورت الکترونیکی امکان تهیه آن وجود دارد برای انتخاب رشته اقدام کند.

علوی فاضل تاکید کرد: هر داوطلب مجاز است با تهیه کارت اعتباری در گروه آزمایشی خود هم به صورت تمام وقت و هم به صورت پاره وقت به صورت جداگانه انتخاب رشته کند.

وی خاطر نشان کرد: داوطلبان بر اساس نمره کل خود و علاقه‌مندی‌شان می‌توانند در 20 رشته محل انتخاب رشته کنند.

وی با بیان اینکه بیش از 95 درصد رشته محل‌های دانشگاه آزاد بدون آزمون است گفت: کمتر از 4 درصد رشته محل‌های این دانشگاه در مقاطع کاردانی، کارشناسی و دکترای حرفه‌ای که حدود 500 رشته محل می‌شود با آزمون می‌باشد که ظرفیت آن حدود 35 هزار نفر است.

 رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد با بیان اینکه در رشته‌های بدون آزمون دانشگاه محدودیت سنی و بومی وجود ندارد گفت: تنها در برخی از رشته‌ها نظیر رشته پزشکی در واحد زاهدان که از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه آزاد ابلاغ شده است، پذیرش به صورت بومی است و یا در رشته‌ای نظیر مامایی فقط خواهران امکان پذیرش دارند و رشته دیگری نیز به نام تعمیرات موتور کشتی در واحد خارک فقط در گروه برادران پذیرش دارد.

 وی با تاکید بر اینکه در رشته‌های بدون کنکور نیاز به تجانس وجود ندارد گفت: متقاضیان تحصیل در آموزش عالی چه در کنکور شرکت کرده باشند و چه شرکت نکرده باشند می‌توانند در گزینش بدون آزمون دانشگاه آزاد شرکت کنند.

وی با بیان اینکه معمولا 30 درصد صندلی‌های دانشگاه آزاد در مقاطع کاردانی و کارشناسی خالی می‌ماند گفت: ولی ما همچنان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با انبوه متقاضیانی که بیش از ظرفیت ما هستند روبرو هستیم.

 فاضل ، ظرفیت دانشگاه آزاد در مقطع کاردانی پیوسته را 183 هزارو 350 نفر، در مقطع کاردانی ناپیوسته 177 هزار نفر، در مقطع کارشناسی ناپیوسته 171 هزار نفر، در مقطع کارشناسی پیوسته 291 هزار نفر، در مقطع کارشناسی ارشد 156 هزار و 920 نفر، در مقطع دکتری حرفه‌ای 1900 نفر و در مقطع دکتری تخصصی 17 هزارو 19 نفر عنوان کرد و گفت: کل ظرفیت دانشگاه آزاد 998 هزارو 189 نفر می‌باشد. وی با بیان اینکه 70 درصد مصاحبه‌ها در آزمون دکتری انجام گرفته است و پاسخنامه‌های کارشناسی ارشد نیز قرائت شده است، گفت: نتایج این آزمون‌ها هفته اول و دوم شهریور ماه سال جاری اعلام می‌شود.

 رئیس مرکز آزمون همچنین در خصوص پردیس‌ها و واحدهای تجمیع شده علوم و تحقیقات گفت: حاصل این تجمیع ایجاد دو هزار رشته محل مصوب در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی و افزایش 20 هزار نفری ظرفیت پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی بود.

وی تجمیع پردیس‌های علوم و تحقیقات را گام مهمی در جهت بومی گزینی و گسترش عدالت آموزشی دانست.

علوی فاضل گفت: براساس قانون، دانشجویان قبلی و حتی ورودی‌های سال 93 با همان عنوان محل واحد دانشگاهی و همان رشته محلی که قبول شدند فارغ التحصیل می‌شوند.

وی همچنین با بیان اینکه در برخی از رشته‌ها تقاضا کمتر از ظرفیت است گفت: در بسیاری موارد دیگر نیز ظرفیت‌ها کمتر از تقاضا است به طور مثال در مقطع کارشناسی ارشد بیش از 500 هزار متقاضی داریم که تنها 150 هزار نفر آنان را می‌توانیم جذب کنیم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.