شیر مادر یک ترکیب خاص و منحصر به فرد است که برای هر نوزاد با شرایط جسمی مختلف، ترکیباتش تغییرمی‌کند و بهترین تغذیه برای نوزاد تا 6 ماه اول زندگی است.

دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت و فوق تخصص گوارش کودکان، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران  گفت:‌شیر مادر از نظر ترکیب در سنین مختلفی که کودک شیر می‌خورد متفاوت است.
در روزهای اول میزان مواد ایمنی و چربی بالاست، همچنین شیری که برای نوزاد نارس ساخته می‌شود،با شیر نوزاد کامل متفاوت است و ترکیب شیر در روزهای بعد تغییر می‌کند و به طور کلی غنی از چربی پروتئین، املاح و مواد ایمنی است.

دکتر سیاری ادامه داد: کفایت شیر مادر برای نوزاد چند علامت دارد از جمله این  که نوزاد باید وزن اضافه کند و در 3 ماه اول روزانه حدود 20 گرم اضافه وزن داشته باشد به طوری که در 4 ماهگی حدودا به 2 برابر وزن تولد برسد.
دفعات ادرار کردن نوزاد از روز 5-4 به بعد اهمیت دارد و خیس شدن 6 کهنه در روز، نشان دهنده کفایت شیر مادر است.

از دیگر دلایل کفایت شیر مادر می‌توان به این موارد اشاره کرد: خواب خوب نوزاد، مادر شیر خوردن نوزاد را  احساس کند. وقتی نوزاد از یک سینه مادر شیر می‌خورد، از سینه دیگر شیر بیاید.

دکتر سیاری در ادامه عوامل زیاد شدن شیر مادر را برشمرد و گفت: مک زدن مداوم نوزاد، آرامش مادر، تغذیه مناسب مادر و سلامتی جسمی مادر و نوزاد از عوامل زیاد شدن شیر مادر است و نوزاد در ماههای اول حداقل 8 نوبت در روز به شیر نیاز دارد. ضمن این که ساعت خاصی را نمی‌توان تعیین کرد و بسته به تقاضای نوزاد، لازم است شیر دهی صورت گیرد.

در پایان این نکته مهم  است که در سال  اول زندگی کودک اول تغذیه با شیر مادر، بعد غذا و در سال دوم زندگی اول غذا بعد شیردهی باید صورت گیرد.



انتهای پیام/

برچسب ها: نوزاد ، شیرمادر ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار