"میر مسعود حسینیان" در گفتگو با خبرنگار
سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به تاثیر مصر در تحولات غزه اظهار داشت: با توجه به همسایگی مصر با فلسطین اشغالی، این کشور به طور طبیعی و تاریخی در تحولات این کشور دخیل است.
وی ادامه داد: مصر در سالهای گذشته در جریان توافقات داخلی فلسطینی یا تلاش در جهت آتشبس میان رژیم اشغالگر قدس در حملات منطقه غزه که حداقل در بین سالهای 2004 – 2014 هشت مورد را شامل میشود نقش مهمی داشته و طبعا با توجه به جنبه عربی آن به طور نسبی در کنار فلسطین قرار میگرفته است.
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: اگر چه سیاستهای زمان "حسنی مبارک" دیکتاتور سابق مصر در مجموع دایره سیاستهای آمریکا در منطقه در حمایت از رژیم اشغالگر قدس توصیف میگردد اما حوادث 2 سال اخیر مصر و سرنگونی حکومت مرسی که به عنوان سمبل یک حکومت اخوانی در مصر بود دیدیم که تبعات آن شامل برخوردهای شدید و تروریست خواندن اخوان از سوی حاکمیت جدید بود که همه این موارد نشان دهنده تعاملات بسیار سخت این کشور است.
حسینیان افزود: این تعاملات درخواست اعدام سران این حرکت و زندانی نمودن تعداد زیادی از رهبران اخوان و محرومیت آنها را از فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به همراه داشت که یک حالت دشمنی و عداوت ویژهای را نسبت به اخوان در منطقه فراهم آورد.
وی تاکید کرد: به تبع حرکت حماس، مصر از این برخورد سلبی در امان نماند بنابراین ما شاهد هستیم در جریان تهاجم وحشیانه و صبوعانه رژیم صهیونیستی به غزه نه تنها اقدام یا فعالیت مثبتی در جهت مساعدت مقاومت و به ویژه حماس از سوی مصر صورت نگرفت که در طول یکماه گذشته مرز رفح به عنوان تنها مرز زمینی غزه به کشورهای اسلامی بسته ماند.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اینکه در سال گذشته از 360 روز 60 روز گذرگاه رفح باز بود، گفت: در این مدت هیچ گونه اجازهای جهت ورود مواد غذایی و دارویی برای محرومان فلسطینی داده نشد، حتی آنها از ورود مجروحان به خاک مصر جلوگیری کردند همچنین در سال گذشته تعداد زیادی از تونلهای ارتباطی میان غزه و مصر توسط ارتش این کشور تخریب شد.
حسینیان عنوان کرد: طرح آتشبس اعلام شده توسط مصر از نظر تحلیلگران طرحی مصری نیست بلکه عربی
غربی امریکایی و در جهت حمایت از اشغالیت توصیف شده است که چرا هیچ
اشارهای به متجاوز نشده و موضوع لغو محاصره و بازگشایی گذرگاهها و آزادی
اسرا را مطرح نساخته است، همچنین در بند 2 آن خواستار توقف تمامی اقدامات مقاومت به خصوص
اقدامات زیرزمینی آنها شده است.
وی اظهارداشت: در هر صورت نقش فعلی مصر در غزه در پرتو تحولات داخلی این کشور و سرکوب اخوان و به تبع، تاثیرگذاری آن در چگونگی تعامل با حماس نقشی منفی و سلبی توصیف میشود.
این کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطرنشان کرد: طی رایزنیهای کشورمان با معاون وزیر خارجه مصرتا کنون نتیجه خاصی برای بازگشایی رفح به دست نیامده و مصر در تلاش است طرح آتشبسی را اجرا کند که یکی از بندهای آن مربوط به گذرگاهها است.
انتهای پیام/