چاقی دور شکم مشکلی است که در مردان شایعتر است، در زنان در سنین زیر 40 سال چاقی در ران داریم، اما در سنین بالای 40 سال به علت کاهش استروژن خون چربی در ناحیه‌ی شکمی ذخیره می‌شود.

دکتر ضیاءالدین مظهری،‌ متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  چاقی دور شکم مشکلی است که در مردان شایعتر است، در زنان در سنین زیر 40 سال چاقی در ران  داریم اما در سنین بالای 40 سال به علت کاهش استروژن خون چربی در ناحیه‌ی شکم ذخیره می‌شود.

دکتر مظهری اظهار کرد: اگر قطر کمر در خانم‌ها بالای 88 سانتیمتر و در آقایان بالای 102سانتیمتر باشد، این افراد به چاقی شکمی مبتلا هستند که خطرناک ترین نوع چاقی است.

دکتر مظهری با بیان اینکه معمولا افراد به BMI (شاخص توده‌ی بدنی) توجه می‌کنند، اظهار کرد: چاقی شکمی خطرناک ترین نوع چاقی است و اختلالات فروانی در فرد ایجاد می‌کند و برای تعیین چاقی باید به BMI و اندازه‌ی دور کمر همزمان توجه کرد.

وی افزود: هرچه قطر شکم بیشتر باشد، فرد با اختلالات بیشتری از جمله افزایش فشار خون، افزایش قند خون، بالا رفتن کلسترول بد خون (LOL) ، کاهش کلسترول مفید خون (HOL) ، سکته، انباشتگی اسید اوریک و افزایش خطر مرگ روبرو می‌شود.

دکتر مظهری خاطرنشان کرد: 3 عامل فشار خون بالا، افزایش چربی خون و افزایش انسولین که به علت چاقی شکمی ایجاد می‌شوند، منجر به ایجاد سندروم متابولیک در افراد شده و این سندرم به نوبه خود ایجاد دیابت نوع 2 می‌کند.

وی در پایان توصیه کرد: افراد باید مشکلات ناشی از چاقی شکمی را جدی بگیرند و با رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات، ورزش‌های هوازی مانند دو، شنا و دوچرخه سواری بر این مشکل غلبه کنند.



انتهای پیام/
برچسب ها: سایزکمر ، چاقی ، انسولین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار