ناهید ازغندی روانشناس عمومی در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: توجه به ویژگیهای منحصر به فرد کودکان، تفاوتهای آنها و تلاش برای شکوفایی تواناییهای آنها نیاز به سیستم آموزشی متفاوت دارد.
اعتماد به نفس افراد وابسته به تجربیاتی است که در دوران کودکی دارند که اغلب تا همیشه در آنها باقی خواهد ماند. هنگامی که مدام از کودک خود ایراد بگیریم به این نتیجه می رسد که نمیتواند انتظارات والدین و اطرافیان را برآورده کند و حتی به این نتیجه برسد که کسی دوستش ندارد و یا بیعرضه و کمتر از بقیه است.
وی اظهار کرد: گاهی والدین فرزند خود را درزمینههای مختلف با کودک دیگر مقایسه میکنند که این امر باعث میشود خود را کمتر ببیند و این بار را پیوسته به دوش بکشد و احساس حقارت میکند وبا سرخوردگی مشغول به کار خود میشود.
این کارشناس افزود: باید به استعدادهای کودک اهمیت داد مثل کودکی که رنگها را می شناسد و از ترکیب آنها لذت میبرد که اگر آموزش ببیند ماهرتر میشود واستعدادهای آن شکوفا می شود و مهمتر اینکه به این کار علاقه دارد و از خود پشتکار نشان میدهد که والدین باید این توانمندیهای خاص فرزند خود را با انعطاف پیگیر شوند و فقط خواستههای خود را بر کرسی ننشانند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: گاهی فعالیتهای بدنی، نحوه گرفتن اشیاء در دست و حتی نحوه صحبت کردن کودک میتواند اطلاعات ظریفی را درمورد توانمندیهای کودک بدهد. برای پیدا کردن علاقه و استعدادهایش نگران نباشید و به او مهلت بدهید. فرزندانمان را هرگز با کسی مقایسه نکنید حتی خواهر و برادرش او ویژگیها واستعدادهای منحصر به خودش را دارد.
انتهای پیام/