به گزارش
خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، "فاطمه رهبر" عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در مراسم ضیافت افطاری کانون اعضای حزب مؤتلفه اسلامی استان تهران که شب گذشته در مرکز فرهنگی شهدای مؤتلفه برگزار شد، به شعار سال 93 مبنی بر "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" از سوی "رهبر معظم انقلاب" اشاره کرد و اظهار داشت: در 7 سال اخیر "معظمله" نامگذاریهای سال را حول محور اقتصادی گذاشتند، بنابراین با توجه به دغدغه رهبری، همچنین وجود تحریمها، ابلاغ سیاستهای کلان و اقتصاد مقاومتی باید بر این موضوع بحثهای کارشناسی جدی صورت گیرد.
وی به بخش فرهنگ و اهمیت آن در بیان رهبری معظم انقلاب اشاره کرد و ادامه داد: اقتصاد، فرهنگ و علم سه اصل مهم در فرمایشات ایشان است، ایشان حتی موضوع فرهنگ را از اقتصاد مهمتر دانستند و فرهنگ را به هوایی تشبیه کردند که در صورت آلوده بودن تنفس کردن در آن مشکل است.
نائب رئیس کمیسیون اصل 90 افزود: در کنار فشارهای اقتصادی موضوع فرهنگ همواره مورد توجه دشمن بوده است چراکه با ایمان و باور مردم سروکار دارد، رهبری معظم انقلاب چالشهای فرهنگی را در موضوعاتی همچون شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی، ناتو فرهنگی، و سپس مهندسی فرهنگی مطرح کردند.
رهبر در ادامه به برنامه توسعه پنجم و تلاش برای توسعه مهندسی فرهنگی اشاره و تصریح کرد: طبق برنامه پنجم پیشبینی طراحی مهندسی فرهنگی را مجلس بر عهده شورای عالی فرهنگی گذاشته بود اما متاسفانه تاکنون با گذشت بیش از 3.5 سال از مطرح شدن این طرح مهندسی فرهنگی از شورای عالی انقلاب فرهنگی بیرون نیامده است، البته نوک پیکان مجلس در این زمینه به سمت دولت یازدهم و شخص دکتر روحانی نیست، چراکه در 8 سال ریاست احمدی نژاد هم اتفاقی رخ نداد.
رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت: امروز در کمیسیون اصل 90 تمام دستگاههای فرهنگی را موظف کردهایم تا در زمینه توسعه فرهنگی گزارشی ارائه کنند، اما در این زمینه آقایی در مجلس میگوید وظیفه آموزش و پرورش است و دیگری میگوید این مهم بر عهده خانواده است که متاسفانه برعهده گرفتن طرح فرهنگی توپی میان وزارت آموزش و پرورش و امور خانواده شده و مرتب پاسکاری میشود.
رهبر در ادامه به فرمایشات "رهبر معظم انقلاب" در حرم مطهر رضوی در ابتدای سال93 و هشدار به مسئولان فرهنگی اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند که مسئولان فرهنگی مراقب باشند که رخنه فرهنگی صورت گرفته است، بنابراین بیانات رهبری برای ما حجت است؛ مدیریت جهادی یعنی همه با هم یعنی مسئولین و مردم با هم حرکت کنیم، البته اصول و قوانین بالادستی ما ایرادی ندارد اما در اجرا گاهی قوانین به فراموشی سپرده میشود.
وی اظهار داشت: یکی از اصول قوانین اساسی موضوع امر به معروف و نهی از منکر بود که متأسفانه در 8 سال گذشته و یک و نیم سالی که ما در مجلس هفتم هم دوره کاری با سید محمد خاتمی بودیم اهتمام کاملی در این زمینه نیز انجام نگرفت؛ در اواخر دوره مجلس هشتم در کمیسیون فرهنگی طرح ایجاد مرکز نهاد امر به معروف مطرح شد اما اینکه این نهاد زیر نظر چه نهادی مشغول فعالیت باشد نیز از جمله دغدغهها بود.
رئیس فراکسیون زنان مجلس از آماده شدن طرح امر به معروف و نهی در کمیسیون فرهنگی خبر داد و افزود: این طرح ایراداتی هم دارد که با کمیسیون مشترک قضایی در حال رفع آن هستیم، که بزودی پس از رفع ایرادات و نواقص در صحن مجلس مطرح خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گریزی به قانون حجاب و عفاف زد و در این زمینه اظهار داشت: برخی اصلا نمیدانند که قانون عفاف و حجاب وجود دارد، ۳۰۰ ماده قانونی مرتبط و غیر مرتبط در این قانون داریم؛ البته اجرای این قانون در 8 سال دوره احمدی نژاد روی زمین ماند و هم اکنون نیز همینطور است، از وی درباره علل اجرایی نشدن این قانون پرسیدیم وی پاسخ دندانشکنی داد به گونهای که دندان ما که هیچ فک ما هم شکست، بنابراین احمدینژاد انگیزه زیادی برای اجرایی شدن این قانون نداشت و قانون حجاب و عفاف ۸ سال مظلوم ماند.
رهبر با بیان اینکه لایحه حمایت از خانواده، منشور حقوق زنان، قانون مد و لباس و قوانینی از این دست مظلوم واقع شدهاند، گفت: در مجلس هفتم و هشتم کارهای خوبی صورت گرفت که متأسفانه به دلایلی اجرایی نشد که دلیل آن نگاه به همه چیز با نگرش سیاسی بوده است.
وی با اشاره به کارهای نظارتی مجلس پیرامون قانون حجاب و عفاف افزود: کمیسیون اصل ۹۰ به این موضوع ورود پیدا کرده و با توجه به شکایات مردم که درباره مسائل فرهنگی ارائه شده جلسات مختلفی را برگزار کردیم، دستگاههای مختلف را دعوت کرده و بنا را براین گذاشتیم که هر جلسه گزارشات مکتوب خود را ارائه کنند.
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به جلسه امروز کمیسیون اصل ۹۰ با برخی ستادها و دستگاههای مرتبط با این موضوع اشاره کرد و گفت: با توجه به نامگذاری امسال کمیسیون اصل ۹۰ از بعد نظارتی دستگاههایی همچون صداوسیما، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و سایر نهادهای مرتبط با امر فرهنگ را دعوت کرده و گزارشهایی را درباره برنامههای انجام شده درخواست کرده است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پایان با اشاره به اینکه امروزه ذائقههای مردم تغییر کرده و فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی به تدریج درحال فراموشی است، خاطرنشان کرد: موضوع فرهنگی را در مجلس پیگیری میکنیم و از دولت مطالباتمان را خواهیم گرفت، عزم ملی تنها به مسئولین برنمیگردد، مردم و تشکیلاتی مثل حزب موتلفه میتوانند در کشور اقداماتی داشته باشند.
انتهای پیام/