دانشجو: امیدواریم بازیکنان به راحتی در اختیار تیم های ملی قرار بگیرند

رایزنی های لازم را به منظور در اختیار داشتن بازیکنان باشگاهها برای حضور در تیم ملی انجام داده ایم.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ سرپرست کمیته جوانان درباره گرفتن مجوز خروج بازیکنان تیم های ملی اميد و جوانان اظهار داشت: مهمترین بخش، بحث گرفتن مجوز خروج از کشور بازیکنان تیم های ملی امید و جوانان است. در بخش دیگر هماهنگی با رئیس سازمان لیگ برتر، سرمربی تیم ملی امید و جوانان و به موقع در اختیار دادن بازیکنان جهت اعزام به مسابقات برون مرزی  و انجام  اردوهای تدارکاتی صورت گرفت.

سرپرست کمیته جوانان در پاسخ به اینکه چه راهکاری برای بحث خدمت نظام وظیفه تیم های پایه در نظر گرفته اند گفت: جلسه ای با حضور دبیرکل فدراسیون، نمایندگان وزارت ورزش و جوانان، مسئول تشریفات فدراسیون و مسئولین حوزه نظام وظیفه داشتیم و مقرر شد برای تیم های ملی نوجوانان، جوانان و امید به دفعات مجوز خروج بگیریم و قول مساعد دادند و هر کدام از این تیمها که اردوی برون مرزی یا مسابقات بین المللی تا آخر شهریورماه داشته باشند برای آنها به دفعات مختلف مجوز خروج صادر خواهد شد. با مساعدت مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون نها و باشگاهها، تیم ملی امید بدون هیچ دغدغه و مشکلی به مسابقات المپیک آسیایی اینچئون اعزام خواهد شد.

دانشجو درباره استعدادیابی بازیکنان گفت: طرح جدیدی در خصوص استعدادیابی بازیکنان در نظر گرفته و به نایب رئیس اول فدراسیون ارائه دادم. استعدادیابی در دنیا به صورت حرفه ای به این شکل است که بازیکنان را به مدت 6 ماه به اردو دعوت می کنند. تحت آموزش های استاندارد قرار می دهند و بازیکن را در مراحل مختلف مثل دویدن ، سرزدن، شوت زدن، دریبل و تکل کردن مورد سنجش و ارزیابی قرار می دهند. در مسابقات دوستانه درون و برون مرزی از آنها استفاده می کنند و در نهایت مشخص خواهد شد که این بازیکن برای تیم ملی مفید واقع خواهد شد یا خیر. ما باید استعدادسنجی کنیم. همین کاری که ژاپنی ها رو فوتبال پایه خود انجام می دهند. خوشبختانه مسئولين و بخصوص رئیس فدراسیون روی بخش فوتبال پایه سرمایه گذاری خوبی کرده است و به آن اهمیت زیادی می دهد. هزینه های خوبی هم صرف تیم های ملی پایه شده که تاکنون نتايج خوبی از آن بدست آمده است و به جرات می توان گفت کارنامه فوتبال پایه فدراسیون درخشان است. چرا که علی دوستی مهر دو بار با تیم ملی نوجوانان به رقابت های جام جهانی راه یافته است که هر دو بار از مرحله گروهی صعود کرده ایم. ضمن اينکه همه تيم های ملی پايه فوتبال در سال گذشته موفق به صعود به مرحله نهايی مسابقات آسیایی شده اند. و تيم ملی زیر 15 سال ايران به عنوان نايب قهرمانی اولين دوره اين مسابقات دست یافته است. البته یک بخش سرمایه گذاری در فوتبال پایه بردن تیم به مسابقات جام جهانی است و قسمت مهمتر آن این است که بتوایم بازیکنان تیم های پایه را در سنين پايين در ليگ های مطرح دنيا وارد کنیم و به باشگاههای خارجی بفرستیم. چرا که همین بازیکنان تیم ملی نوجوانان و جوانان هستند که در آینده تیم ملی بزرگسالان را تشکیل خواهند داد.

سرپرست کمیته جوانان در ادامه در مورد صغر سنی و تعيين وضعيت سنی بازیکنان تيم های ملی پايه گفت: کنفدراسیون فوتبال آسیا چند سالی است که تمرکز جدی بر روی صغر سنی بازیکنان دارد و با گرفتن MRI شرایط سنی بازیکنان تیم را می سنجد. خوشبختانه در هیچ کدام از تیم های ملی پایه ایران موضع صغر سنی وجود نداشته و با گرفتن MRI مرتبا بازیکنان را ارزیابی می کنیم . با توجه به اینکه تیم ملی نوجوانان برای حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا به تایلند سفر می کند تاکنون 3 بار MRI گرفته شده تا وضعیت سن استخوانی بازیکنان بیش از حد مورد نظر نباشد.

وی در پاسخ به این موضوع که چرا میزان گرفتن MRI زیاد است، گفت: متاسفانه کشورهای آسیایی در بخش فوتبال پایه مظلوم واقع شده اند. کمیته پزشکی کنفدراسیون فوتبال آسیا طرح تحقیقاتی خود را انجام می دهد و بی شک بازیکنان ما از این موضوع آسیب می بینند. ما مکاتباتی را با فیفا انجام داده ایم و حتی فدراسیون جهانی فوتبال - فیفا نیز با این موضوع موافق نیست. اما کنفدراسیون فوتبال آسیا از موضع خود کوتاه نیامده و ما مجبور هستیم مطابق خواسته AFC پیش برویم. بازیکنانی که درمرحله مقدماتی نوجونان آسیا حضور دارند توسط پزشک معتمد کنفدراسیون فوتبال آسیا تست MRI می دهند و اگر گرید (سن استخوانی) آنها کمتر از 6 باشد، مشکلی نداشته و می توانند در مسابقات حضور داشته باشند. بدون شک از شهریور سال گذشته تاکنون بازیکنان رشد فیزیولوژی داشته اند. بر همین اساس ما مرتبا از بازیکنان MRI می گیریم تا اتفاقی که برای تیم ملی جوانان در گذشته افتاد، دوباره تکرار نشود. چرا که به خاطر رشد به يکباره سن استخوانی برخی بازیکنان، سرمربی تیم مجبور شد تا 6 بازیکن اصلی خود را در اختیار نداشته باشد. و علت آن این است که بازیکنی که در هرمزگان زندگی می کند، به يکباره و طی سه ماه می تواند سن استخوانيش به بالای 6 برسد که اين امر ممکن است برای بازیکنی از خراسان يا آذربايجان صادق نباشد و از اين رو مجبور به تست های متعدد هستيم.
وی افزود: طبق پیش بینی هایی که از سوی فدراسیون فوتبال صورت گرفته درخواست میزبانی برای مرحله مقدماتی و مرحله نهایی رقابتهای زیر 22 سال آسیا را به کنفدراسیون فوتبال آسیا داده ایم و امیدوار هستیم با موافقت AFC همراه باشد. در واقع مرحله مقدماتی در مارچ 2015 و مرحله نهایی در سه ماه اول سال 2016 خواهد بود. بدون شک اگر میزبانی را در اختیار داشته باشیم دغدغه ای برای حضور در المپیک را نخواهیم داشت.

سرپرست کمیته جوانان در باره برگزاری رقابتهای لیگ باشگاهی در رده های پایه گفت: کمیته مسابقات رده های سنی پایه به خوبی و با دقت رقابتها را برگزار می کنند. ما طبق شعار فیفا که لذت بردن از بازی فوتبال بدون محدودیت سنی است پیش می رویم. بر همین اساس در طول یک فصل بالای 30 مسابقه در هر رده سنی برگزار می شود و چون بازیکنان در جریان مسابقه هستند بدون شک رشد می کنند و می توان استعدادهای خوبی را برای تیم های پایه پیدا کرد.

وی در ادامه از حضور تیم ایتالیا در ایران خبر داد و گفت: در آبانماه سال جاری تیم ملی نوجوانان ایتالیا به ایران خواهد آمد و با نوجوانان ایران دیدار دوستانه خواهد داشت. این امر اتفاق بزرگی است که در این رده سنی و در ایران رخ می دهد و نگاه ما صرفا کسب نتیجه در بازیهای دوستانه نیست.

وی در پایان از مسئولین، رسانه ها و مدیران عامل باشگاهها خواست تا کمیته جوانان را برای رسیدن اهداف خود حمایت کنند و در این باره گفت: از مسئولین باشگاهها می خواهم که در بحث در اختیار گذاشتن بازیکنان به تیم ملی ما را همراهی کنند. در بخش رسانه نیز از مطبوعات و صدا و سیما درخواست می کنم که این بازیکنان را مورد حمایت خود قرار دهند تا به خوبی دیده شوند. این بازیکنان، نخبه هایی هستند که در اختیار ما قرار دارند و بی شک آینده فوتبال ایران را تضمین می کنند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار