معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: شير و ساير لبنيات مانند ماست، پنير و دوغ از جمله مواد غذايي هستند كه روزانه بايد در سبد غذايي هر خانوار وجود داشته باشند و مصرف اين گروه از مواد غذايي نبايد در ماه رمضان فراموش شود.

شير، به عنوان منبع كلسيم يكي از مهمترين تركيبات معدني مغذي است و بايد از طريق غذا وارد بدن انسان شود. از ديگر فوايد كلسيم مي ‌توان به نقش آن در انقباض ماهيچه ‌ها، لخته شدن خون انتقال پيام‌هاي عصبي اشاره کرد.
هر ليوان شير (۲۵۰ ميلي ليتر) حدود ۳۱۵ ميلي گرم كلسيم دارد كه ۳۰ درصد كلسيم روزانه مورد نياز بدن انسان را تامين مي‌ كند . علی ضامن صالحی فرد، با اشاره به اینکه شير و لبنيات حاوي بسياري از مواد به خصوص مواد معدني و ويتامين ها از جمله كلسيم، پتاسيم، منيزيم، فسفر، سديم و مقدار كمي آهن است گفت: گرچه ما مي توانيم پروتئين، كربوهيدرات و چربي شير را از موادي همچون تخم مرغ، برنج، نان، ماكاروني و سيب زميني دريافت كنيم، اما املاح و ويتامين هاي شير، بويژه كلسيم را نمي توانيم به اين مقدار از خوراكي هاي ديگر به دست آوريم .
وی اظهار داشت: مكمل هاي كلسيم هم نمي تواند جايگزين خوبي براي شير باشد؛ بنابراين شير در بين ديگر خوراكي ها جايگزين مناسبي ندارد و بايد در فواصل ميان افطار تا سحر به همراه ديگر فرآورده هاي لبني مصرف شود .
صالحی فرد تصریح کرد: هرچه چربي موجود در لبنيات بيشتر باشد جذب كلسيم آن كمتر مي شود و برعكس، هرچه لبنياتي كه ما مصرف مي كنيم كم چرب تر باشند،‌ كلسيمي كه به بدنمان مي رسد بيشتر خواهد شد.
كلسيم در بخش آبي لبنيات وجود دارد و نه در فاز چربي به اين معني كه هر چه ميزان چربي لبنيات بالاتر رود، در حجم مساوي با لبنيات كم‌ چرب، مقدار كلسيم كمتر مي‌ شود و هر چه چربي لبنيات افزايش يابد، كالري هم بالاتر مي‌رود.
برچسب ها: شیر ، لبنیات ، سحری ، افطار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.