با داشتن یک درصد جمعیت و یک درصد خاک این کشور در جنوب غربی در همسایگی استانهای چهارمحال و بختیاری ، فارس ،‌اصفهان و خوزستان و بوشهر واقع شده است و با داشتن 26 درصد گونه های گیاهی کشور ، تنوع 2هزار گونه گیاهی مختلف ، 20 درصد نفت و گاز کشور ، ذخایر یک میلیارد و 800 میلیون تنی معادن ، 280 جاذبه گردشگری و تاریخی اما همچنان از لحاظ صنعتی محروم است و دارای موانع بوده و نرخ بیکاری در این استان بیش از 14 درصد است .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج دیودیده مدیر کل صنعت معدن و تجارت استان با بیان اینکه تعداد واحد های تولیدی استان که دارای پروانه بهره برداری هستند حجم سرمایه گذاری آنها 800 میلیارد تومان است گفت: هم اکنون از یک هزار 614 طرح در استان ، 850 طرح فعال ، 280 طرح نیمه فعال و 450 طرح نیز راکد و بقیه در دست بررسی هستند .
ابراهیمی سرمایه گذار غیر بومی که دارای کارخانه چرم سازی در استان است می گوید : 7 میلیارد تومان سرمایه گذاری کردم اما به دلیل عدم همکاری مسئولان این واحد تولیدی هم اکنون تعطیل است .
 فنودی دیگر سرمایه گذار که در بخش سردخانه سرمایه گذاری کرده است گفت: همه سرمایه ام را برای احداث این سردخانه هزینه کرده ام اکنون هم لازم به مساعدت بانکها دارم که در این زمینه همکاری نمی کنند .
 دیگر سرمایه گذاران هم از عدم ارائه تسهیلات ، بروکراسی های اداری ، عدم زمینه صادرات محصول و نبود زیرساخت های صنعتی گله مند بودند .
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان گفت: هم اکنون یک هزار 500 و 13 واحد صنعتی در 19 شهرک صنعتی در حال فعالیت، 40 طرح با سرمایه گذاری 5 هزار میلیارد در حال اجرا و 5 شهرک صنعتی در حال توسعه و تجهیز هستند آقای بنام مهمتری بخش برای توسعه صنعت در استان را سرمایه گذاری در بخش های نفت و گاز عنوان کرد .
 نوروزی معاون برنامه ریزی استان هم احداث مجتمع های پتروشیمی و پلایشگاهی را زمینه ای برای جذب سرمایه گذاری معرفی کرد و گفت: نبود راه ، فرودگاه ، معارضات مردمی از موانع سرمایه گذاری در استان اعلام کرد .
 رئیس اتاق بازرگانی با بیان اینکه ما هنوز فرصت های نسبی سرمایه گذاری در استان را فراهم نکردیم گفت: مهمترین اولویت برای سرمایه گذار امنیت سرمایه است که ما باید به این امر توجه ویژه داشته باشیم .
جبار کیانی افزود: بانکها سرمایه را وارد مدار تولید نمی کند و تنها به گردش مالی خود توجه می کنند این در حالی است که شورای پول و اعتبار مصوب کرده که 35 درصد از اعتبارات و تسهیلات باید وارد مدار تولید شوند .
دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان هم با اشاره به اینکه همه مشکلات به بانکها برنمی گردد گفت: سرمایه گذاری که 80 درصد سرمایه را از تسهیلات تامین کند قطعا برای پرداخت هزینه ها و اقساط خود با مشکل مواجه می شود .
منصور طبایی افزود: هم اکنون یک هزار 800 میلیارد معوقات بانکی در استان وجود دارد که مسئولان و سرمایه گذاران به این امر باید توجه ویژه داشته باشند و در حالی است که سه بانک استان پارسال 4 هزار 388 میلیارد ریال وارد مدار تولید کرده اند.
 زارع نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ما در حال رفع موانع توسعه استان به ویژه در بخش صنعت هستیم و با اختصاص ده درصد از اعتبارات صندوق توسعه ملی به بحث تولید در استان موانع و محدودیت ها حل خواهد شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مدیران باید به جای ایجاد موانع و مشکل در راه سرمایه گذاران تسهیل کننده امر سرمایه گذاری و تولید باشند.
 خادمی با بیان اینکه هرگونه نگاه تنگ نظرانه و بدبینانه نسبت به امر سرمایه گذاری از سوی مدیران موجب فرار سرمایه ها و فرصت های مناسب اقتصادی از این استان خواهد شد، افزود: با توجه به مطالعات صورت گرفته و طرح آمایش سرزمینی برنامه بلندمدت توسعه کهگیلویه و بویراحمد طراحی شده به گونه ای که با تغییر مدیریت ها اجرای آن نیز متوقف نشود.
وی یکی از مهمترین مشکلات در توسعه نیافتگی کهگیلویه و بویراحمد را با وجود ظرفیت ها و توانمندی های بالقوه در حوزه های مختلف مربوط به سوء مدیریت ها و نگاه های سلیقه ای دانست و گفت: نگاه های تنگ قومی و قبیله ای، حزبی و گروهی و حتی سردسیری و گرمسیری آفت جدی در راه توسعه و عامل عقب ماندگی و توسعه نیافتگی استان است.
بنام مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان همکاری بانکها با سرمایه گذاران ، افزایش سرمایه در گردش ، حمایت از صادرات ، از بین بردن معارضات محلی و مردمی ، نگاه مثبت به بخش صنعت را از جمله راهکاری های رفع موانع سرمایه گذاری و توسعه استان عنوان کرد .
جمادی رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد گفت: امنیت بستر اصلی سرمایه گذاری در جامعه است و دستگاه قضایی در تلاش است با بهره گیری از راهکارهای قانونی و آسیب شناسی، موانع جذب سرمایه گذاری را شناسایی و امنیت لازم را برای سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد فراهم کند و کارگروهای تخصصی برای حمایت از سرمایه گذاران و ریشه یابی موانع جذب سرمایه گذاری در استان تشکیل شده است.
 نوروزی معاون برنامه ریزی استان هم به تهیه بانک اطلاعاتی سرمایه گذاری در استان اشاره کرد و گفت: با راه اندازی بانک اطلاعاتی سرمایه گذاری سرمایه گذاران می توانند فرصت های سرمایه گذاری استان و اطلاعات لازم در آن زمینه را از تهیه کنند و نسبت به سرمایه گذاری در استان اقدام نمایند ./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.