محمد مهدی مافی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه بیشترین چیزی که قیمت مسکن را تعیین میکند مواردی غیر از مصالح ساختمانی است افزود: باید به جای افزایش وام مسکن به فکر ارزانی باشیم چرا که پرداخت 50 درصد هزینه مسکن و تزریق نقدینگی باعث افزایش قیمت میشود و توان خرید مصرف کننده را کاهش میدهد.
دبیر انجمن انبوهسازان مسکن با بیان اینکه باید توانمندسازی خرید مسکن در مصرف کننده افزایش یابد تصریح کرد: افزایش خرید مسکن برای مصرف کننده همیشه با پرداخت وام مسکن و تزریق نقدینگی در متقاضی به همراه نیست و چنانچه تولید تقویت شود با عرضه بیش از نیاز و تقاضا میتوان قیمتها را کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه فقط کاهش قیمت مصالح ساختمانی مدنظر باشد میتوان با توسعه فناوری نوین و دیدگاهی جدید به نوع کیفیت ساخت و ساز و اندکی تغییرات فرهنگی و الگوی مصرفی قیمت مصالح را تا حدودی کنترل کرد.
مافی گفت: میزان مصارف مصالح ساختمانی در پروژهها زیاد است و به غیر آنچه که هدر میرود مقدار استفاده از مصالح پایه مثل سیمان، آهن آلات در پروژهها زیاد است و سایر مصالح را باید با شیوههای بهینهتری مورد استفاده قرار داد.
وی در ادامه اظهار داشت: با کاهش مصرف و استفاده بهینه از مصالح و جایگزین مناسب بتوان بازار را با تغییر و تحول به نفع مصرف کننده و کیفیت ساخت و ساز پیش برد.
دبیر انجمن انبوهسازان تأکید کرد: قیمت مصالح ساختمانی چندان تأثیرگذار در قیمت مسکن نیست و با دیدگاهی بلندمدت در زمینه ساخت و ساز مناسب با بهرهوری بیشتر و افزایش طول عمر ساختمان با صرف هزینه بیشتر میتوان با صرفهجویی کیفیت بهتری داشت تا اینکه بخواهیم از میزان مصالح ساختمانی کم کنیم.
انتهای پیام/