"مهدی فتحی" در گفتگو با
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه مهمترین شکاف میان ایران و 1+5 چگونگی فرآیند غنیسازی است گفت: براساس متن توافقنامه ژنو جمهوری اسلامی ایران تعریفی از غنیسازی کرده که نیاز عملی ایران باید در آن تأمین شود و تعریفی که برای نیازش مطرح کرده با آن دیدگاهی که غربیها تعریف میکنند در تعارض است و به نوعی دیدگاهشان براساس سوء ظن و همزادپنداری خودشان با دیگران طرح شده است.
این کارشناس مسائل هستهای تصریح کرد: از آن جایی که غربیها و آمریکاییها به دنبال بمب هستهای بودند، به آن دست پیدا کردند، در نهایت در هیروشیما و ناکازاکی هم استفاده کردند و دیگر غربیها هم که در شورای امنیت هستند همین مسیر را رفتند، لذا براساس ذهنیت خودشان به جمهوری اسلامی نگاه میکنند.
وی تاکید کرد: آنها نمیخواهند که در زمینه هستهای با کشور ما همکاری کنند و به یک تعریف مشترک با نیاز عملی ایران دست پیدا کنند.
فتحی با بیان اینکه مقامات کشورمان گفتهاند تعداد سانتریفیوژها باید حدود 40 تا 50 هزار تا باشد خاطرنشان کرد: غرب از گذشته به دنبال این بود که ما نتوانیم از فنآوری هستهای استفاده کنیم و این مهمترین و اصلیترین مورد اختلاف است.
این کارشناس مسائل هستهای موارد اختلافی را که در مذاکرات شکاف ایجاد کرده است را چگونگی کار تأسیسات فوردو و اراک در آینده، نحوه ادامه تحریمها مبنی بر دوجانبه یا چند جانبه بودن و زمان توقف آنها برشمرد.
فتحی در خاتمه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی میخواهد تحریمها زودتر تمام شود و غربیها میخواهند طولانیتر شود تاکید کرد: در وین یک نبرد دیپلماتیک در جریان است و از ابتدا شفاف سازی توسط ایران بنیان اولیه این نبرد بود، ولی الان غربیها یک گام فراتر رفتهاند و ضمن تاکید بر شفافیت میخواهند تا جایی که میتوانند برنامه مسالمتآمیز هستهای ایران را محدود کنند و این با خواست ملی جمهوری اسلامی ایران در تعارض است و عملی نیست.
انتهای پیام/