رضا کرمی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن افزود: تعرض انسان به زیستگاه وحوش براثر عواملی همچون توسعه شهرها و روستاها، ساخت و سازهای غیرمجاز، گسترش جاده های ترانزیتی و محورهای مواصلاتی، حضور دامداران و عشایر در ارتفاعات، احداث و توسعه ایل راه های عشایری و ... عرصه را بر حیات وحش تنگ و تنگ تر کرده به طوری که آنها نیز مجبور به حضور و ورود در زیستگاه انسان شده اند.
وی یادآورشد: این مساله و بروز محدودیت های مختلف گُدار حیات وحش را که در سالیان نه چندان دور با سهولت انجام می شد، با سختی و دشواری مواجه کرده و وقوع خشکسالی و کم آبی نیز به ناچار حیوانات وحشی را به سوی کوهپایه ها، اراضی زراعی، باغات، مزارع و حاشیه روستاها کشانده است.
کرمی افزود: به این ترتیب این روزها حضور حیات وحش در حاشیه برخی مناطق روستایی بیش از گذشته از سوی مردم گزارش می شود که گاهاً خسارت هایی به مزارع و باغات نیز وارد می کنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه گفت: گزارشهای زیادی مبنی بر مشاهده یک قلاده پلنگ ایرانی در حوالی روستاهای دهستان ˈپشتکوهˈ از بخش مرکزی شهرستان فیروزکوه رسیده است و محیط بانان این اداره به دنبال بازگرداندن این حیوان به زیستگاه خودش هستند.
وی تصریح کرد: این گربه سان وحشی که از حیواناتی همچون کل، بز، میش و گراز تغذیه می کند به دنبال آنها به حاشیه روستاها کشیده شده که البته حضور چنین حیواناتی با توجه به طبعشان در این مناطق موقتی است.
کرمی افزود: پلنگ حیوان بسیار مغروری است که به ندرت آن هم در شرایط بسیار خاص که موقعیت خود یا فرزندانش را در خطر ببیند به انسان ها حمله می کند و بر این اساس، مردم این مناطق نباید هیچ گونه رعب و وحشتی از این حیوان داشته باشند.
وی یادآورشد: با این شرایط و پُر رنگ تر شدن حضور حیات وحش در برخی مناطق شهرستان، تعداد محیط بانان را افزایش داده ایم تا با کاستن از ترس و وحشت برخی اهالی، مانع از سوء استفاده شکارچیان شویم../س