به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، همه ما از بدو تولد با پوشش مواجهه میشویم، پوشش یا حجاب از زمان ولادت کودکان آغاز میشود.
حجاب برای نوزادان همان پوشیدن لباس در هنگام تولد است. با رشد ما نحوه پوششمان نیز تغییر میکند. درحقیقت ما با حجاب و عفاف از لحظه تولد آشنا میشویم.
در دین اسلام دختران در 9 سالگی به سن تکلیف میرسند و بر آن واجب است که حجاب و عفاف کامل داشته باشد.
*چرا دختران 9 ساله باید به حجاب توجه کنند...!؟ بنابر دستور و فرمان پروردگار دختران از 9 سالگی باید حجاب و عفاف کامل داشته باشند و بر آنها رعایت حجاب و عفاف واجب است.
رعایت حجاب و عفاف دختران در 9 سالگی موجب تمرین و رعایت حجاب و عفاف در سنین بزرگسالی و حفاظت از چشم نامحرمان، غرایز جنسی مردان و آسیبهای اجتماعی است.
رعایت حجاب و عفاف برای دختران در سن 9 سالگی بیانگر جایگاه، مقام و منزلت دختران در پیشگاه خداوند است.
دختران در مقابل نامحرمان با رعایت حجاب و عفاف مانند مرواریدی درصدف محافظت میشوند.
در جامعه اسلامی ایران توجه به حجاب و عفاف دختران درسن 9 سالگی اهمیت بسیاری دارد و عرف باید آنها حجاب و عفاف خود را حفظ کنند.
*تقویت حجاب و ریشه بدحجابی از 9 سالگی است درمدارس ابتدایی توجه ویژهای به عبادت، حجاب و عفاف و جشن تکلیف دختران در 9 سالگی میشود.
اما به طور ناگهانی پس از برگزاری جشن تکلیف دختران رها میشوند و هیچگونه برنامهریزی برای آشنایی آنها با قوانین و مقررات اسلام انجام میشود.
دختران در مقاطع راهنمایی و دبیرستان سرگردان هستند و فقط با یکسری بایدها و نبایدها مواجهه میشود در صورتی که باید براساس یک برنامهریزی مناسب در دورههای مختلف از سن 9 سالگی تا سنین بالاتر آموزشهای مناسب برای رعایت مقررات و قوانین اسلام رعایت شود.
در حقیقت باید به دختران آموزش داده شود که چرا در سن 9 سالگی توجه به واجبات برای آنها ضروری است و مهمترین واجبات پس از رعایت حجاب و عفاف است.
باید به دختران چارچوب رعایت حجاب و عفاف معرفی شود و از برخورد افراطی، مستقیم و چکشی پرهیز شود تا آنها با اشتیاق بیشتر حجاب و عفاف را قبول کند.
*آیا حجاب دنیای خاکستری است...!؟ حجاب پوشاندن همه اعضای بدن به جز صورت و مچ دست و پا است.
در قرآن توصیه شده است، سر، سینه و ... اعضای بدن خود را بپوشانید، با استفاده از روسری، مقنعه و لباسهای گشاد، در حقیقت پوشیدن چادر اختیاری و حجاب کامل است.
در اسلام چیزی درباره اجبار استفاده از رنگ خاص گفته نشده است. در جامعه اسلامی ایران پوشیدن چادر سیاه عرف و رسمی است.
اما در بسیاری از کشورهای اسلامی برای حجاب از رنگهای متنوع و مختلف استفاده میکنند.
استفاده از لباسهای تیره و خاکستری در ایران جامعه را به سمت یک جامعه خاکستری سوق داده است.
در نگاه اول این سوال در ذهن همه ما تدعی میشود که آیا حجاب دنیای خاکستری است...؟
نه! در حقیقت اسلامی چیزی از رعایت حجاب و استفاده رنگ خاص نگفته است.
روانشناسان بر این باورند؛ رنگها بر نیازهای روحی روانی، شرایط یادگیری، کنترل رفتارهای خشمگین، احساسات، درمان افسردگی، اختلالات یادگیری و سطح انرژی تاثیر دارد.
رنگ سفید نشانه صلح، صفا و تسلیم، سیاه نشانه وقار یا عزا، سبز نشانه معصومیت، سرخ نشانه خونخواهی و انقلابی گری و ... است.
رعایت حجاب و عفاف با استفاده از رنگهای شاد و متنوع بر اساس توجه به عرف جامعه باعث رشد، آرامش، امنیت، پیشرفت علمی، ارتقای سلامت رفاه مردم خواهد شد.
*نه شوری شور نه بینمکی...!؟ اگر در جامعه اسلامی ایران را با جوامع غربی مقایسه کنیم به این نتیجه خواهیم رسید؟
توجه به حجاب و عفاف نه مانند جوامع غرب و نه مانند جامعه اسلامی ایران خوب است.
در جوامع غربی توجه به حجاب و عفاف به صفر رسیده است و در جامعه ایران استفاده از رنگهای خاکستری باعث تضعیف روحیه جوانان شده است به طوری که دختران و پسران در فضایی قرار گرفتهاند به اجبار از سلاح لجبازی استفاده میکنند.
حال به جمع گروهی از دختران جوان میرویم تا نظر آنها را در این باره بشنویم؛
عده بسیاری از دختران جوان و بانوان بر این باورند که بهترین نوع پوشش برای زنان ایرانی استفاده از لباسهای سنتی با رنگهای متنوع است.
آنها گفتهاند، اگر در جامعه ایران لباسهای سنتی با رنگهای متنوع به عنوان پوشش رسمی معرفی شود استقبال خواهند کرد.
جالب است که بسیاری از آنها معتقدند پوشش کنونی جامعه ایران پوشش ایرانی نیست بلکه بر گرفته از پوشش بانوان عربی است به عنوان مثال چادر برای کشورهای عربی است.
تعداد کثیری از بانوان و دختران ایران توجه به رعایت حجاب و عفاف را از واجبات اصلی اسلامی و عرف میدانند اما استفاده از چادر را الزامی نمیدانند و بر این باورند استفاده از لباسهای مناسب متنوع و در رنگهای مختلف با توجه به رعایت شئونات اسلامی برای زنان ایران الزامی است.
گزارش از آزاده کلهر
انتهای پیام/