به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، دومين جلسه كارگروه آمايش،محيط زيست و توسعه پايدار استان تهران با حضور مسئولاني از آب و فاضلاب،محيط زيست،شهرسازي،بنياد مسكن،وزارت دفاع و سازمان صنعت،معدن و تجارت برگزار شد.در اين جلسه دو موضوع محوري در مورد توسعه منطقه ويژه اقتصادي "ري" و نحوه برخورد با ساخت و سازها و فعاليت هاي صنعتي غيرمجاز در منطقه پرديس مورد بررسي اعضا قرار گرفت و مصوباتي تعيين شد.
اختصاص 500 هكتار اراضي به صنايع "هاي تك"
در اين جلسه معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري در مورد موضوع توسعه منطقه ويژه اقتصادي "ري" گفت: موارد قانوني اين منطقه پيش از اين از سوي مجلس شوراي اسلامي تعيين شده است كه براساس آن بايد 500 هكتار زمين به منطقه ويژه اقتصادي و 500 هكتار براي صنايع "هاي تك" در نظر گرفته شود.
وي افزود: مشكلاتي در مورد اختصاص بخشي از اين اراضي به منطقه اقتصادي "ري" وجود دارد كه لازم است 500 هكتار به رقم قبلي اضافه شود تا 2100 هكتاري كه مصوبه دولت است براي اين منطقه محقق شود.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري اظهار داشت: منطقه "ري" قرار است براساس 4 فاز 5 ساله به اهداف توسعه دست يابد.
در اين جلسه همچنين مقرر شد براي اجراي طرح هاي ملي نظر بخش استاني در نظر گرفته شود تا براساس ظرفيت استان منابع اختصاص يابد.
بررسي وضعيت شهرك صنعتي "هاي تك" با همكاري ستاد اجرايي فرمان امام(ره) از ديگر موضوعات مورد بررسي در اين جلسه بود.
صادقي،رييس سازمان صنعت معدن و تجارت در مورد شهرك صنعتي "هاي تك" گفت: شهرك هاي اقتصادي كه در حال حاضر فعاليت مي كنند اكثرا خارج از شهر هستند و براي توسعه صنايع "هاي تك" نياز است مكاني با ويژگي هاي خاص تري در نظر گرفته شود .
وي افزود: در جلسه اي با حضور مسئولان ستاد اجرايي فرمان امام (ره) تصويب شد كه با افزودن 500 هكتار اراضي اين شهرك ايجاد شود.
دراين جلسه همچنين مقرر شد مشكلات زيست محيطي وتامين امكانات همچون منابع آب در شهرك صنعتي "هاي تك" از سوي دستگاه هاي مربوط مرتفع شود.
98 درصد واحدهاي صنعتي بومهن مجوز ندارند
در ادامه اين جلسه در بررسي وضعيت ساخت و سازهاي غيررسمي صنعتي و كارگاهي در شهرستان پرديس در گزارشي از دفتر بودجه استانداري به وضعيت واحدهاي صنعتي بدون وجوز در اين منطقه اشاره شد.
براساس اين گزارش در منطقه صنعتي بومهن 113 واحد صنعتي فعال هستند كه 98 درصد آنها بدون مجوز و رعايت نكات ايمني فعاليت مي كنند.
همچنين طي اين گزارش آمده است كه در منطقه جاجرود 794 واحد صنعتي فعال هستند كه اكثر آنها مجوز ندارند.
مناطق خرمدشت،كرشت،كمرد و گلدره هم از ديگر مناطقي است كه اكثر واحدهاي صنعتي آن بدون مجوز فعاليت مي كنند كه در اين گزارش به آن اشاره شد.
تهديد جدي رودخانه ماملو با فاضلاب صنعتي
براساس گزارش دفتر بودجه استانداري اراضي تفكيك شده غيرمجازي در منطقه پرديس وجود دارد. در اين منطقه كارگاه هايي فعاليت دارند كه فاضلاب هاي آنها براي رودخانه ماملو و ايجاد آلاينده گاز كلر خطراتي به دنبال دارد.
همچنين در اين گزارش كارگاه هاي ريخته گري و آبكاري مهمترين واحدها در توليد آلاينده ها عنوان شد .
تهديدات جدي از سوي واحدهاي صنعتي و ايجاد زباله در پل تاريخي "شاه عباسي "در اين منطقه از ديگر نكات مورد اشاره در اين گزارش بود.
در ادامه جلسه كارگروه آمايش، معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري با ابراز نگراني از وضعيت به وجود آمده درمنطقه پرديس گفت: مصوب مي شود از تاريخ 20 تيرماه 93 صدور هرگونه مجوز ساخت و ساز در اين مناطق توسط هر مرجعي ممنوع است كه مسئوليت آن به عهده بخشداري ها و شهرداري ها است.
همچنين در اين جلسه مقرر شد حوزه هاي راه و شهرسازي،جهاكشاورزي،منابع طبيعي و شهرك هاي صنعتي كميته اي تشكيل دهند تا تكليف زمين هاي بلاصاحب اعم از خصوصي و دولتي در منطقه مشخص شود.
به گفته تركي واحدهاي آلاينده ريخته گري و آبكاري فعاليت شان متوقف شود و واحدهاي آلاينده به شهرك هاي صنعتي مصوب استان منتقل شوند.
گفتني است رسيدگي به وضعيت پل تاريخي عباس آباد و جلوگيري از نابودي آن از ديگر مصوبات اين جلسه بود.
انتهای پیام/