به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران زاهدان .، یکی
از بزرگترین جوندگان که در برخی از مناطق کشورمان زیست می کند تشی است که در اصطلاح
محلی استان سیستان و بلوچستان به آن سیکور(سیخور) می گویند . از زیستگاه های این حیوان
سراوان، سیب سوران و مهرستان می باشد که به همت محیط بانان محیط زیست سراوان از زیستگاه
این حیوان تصویر برداری شده است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان سراوان گفت: این حیوان بزرگترین جونده در ایران محسوب می شود که خارهای بلند روی بدنش او را از سایر پستانداران متمایز می کند. خارهای ناحیه گردن و شانه این حیوان نازک و بلند است و هنگامی که این خارها را سیخ می کند به شکل بادبزن در می آید و حیوان بزرگتر به نظر می رسد.
موسی دهقانژاد افزود : طول سر و تنه این حیوان حدود ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی متر است. طول دم این حیوان ۸ تا ۱۰ سانتیمتر، طول خارهای آن ۲۵ تا۳۵ سانتیمتر می باشد و وزن این حیوان به ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم می رسد.
وی تاکید کرد : این حیوان در بیشتر زیستگاه ها اعم از جنگلی، کوهستانی، بیابانی و استوایی زندگی می کند و گاهی نیز پیرامون باغ ها ساکن می شود.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان سراوان اذعان داشت: این حیوان از گیاهان تغذیه کرده و برای خوردن پیاز و ریشه گیاهان زمین را حفر می کند.
دهقانژاد گفت: تشی در سال یکبار تولید مثل می کند بطوریکه دوره آبستنی این حیوان حدود ۱۱۲ روز است و یک تا ۴ بچه می زاید . این حیوان به طور تقریبی حدود ۱۵ سال عمر می کند.
تشی شب گرد است و به صورت انفرادی زندگی می کند ولی گاها به صورت یک گروه فامیلی کوچک در یک لانه ساکن می شوند و برخلاف آنچه که شایع است تشی نمی تواند خارهای خود را پرتاپ کند و در موقع احساس خطر با بزرگ جلوه دادن جثه ، خارهای خود را سیخ می کند و خود را از پشت به حیوان مهاجم می کوبد.
انتهای پیام //س