به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛گردشگاه آتشکده یکی از گردشگاههای عمومی استان فارس میباشد. این گردشگاه در منطقهٔ «خرمنکوه» و در محور شیراز-استهبان واقع شدهاست.
وجود چشمه و تالاب پرورش ماهی در این گردشگاه بر زیبایی آن افزودهاست.
در بيست كيلومتري شمال فسا در كنار درياچه كوچكي آثاري از دوره ساسانيان بر جا مانده است كه در ميان آنها يك آتشكده نيز ديده ميشود كه سقف آن ريخته است.
در شمال فسا برکه ای کوچک وجود دارد که در لهجه محلی، قمپ خوانده می شود .
در كنار آتشكده آثار متفرقه اي از يك شهر ساساني ديده ميشود، از جمله سنگ سلمان كه دروازه ورودي يك بنا بوده است.
مصالح این کاخ ساروج و سنگ لاشه می باشد که با روکشی از گچ پوشیده شده است. در سمت چپ قمپ و درست آن طرف جاده، سنگي چهارگوش و يكپارچه به بلنداي تقريبي دوگز استوار و محكم ايستاده و خود را از حوادث بي شمار روزگار مصون و محفوظ نگه داشته است.
روي يكي از سطوح آن دايره اي حجاري كرده اند كه از نقوش دورن آن چيزي بر جاي نمانده است. در راس آن گودال كوچكي است كه احتمالاً آتشگاه اين آتشكده بوده است.
اين سنگ متعلق به آتشكده دوره ساسانيان است كه پاره اي از زرتشتيان پارس در اينجا سكونت داشته و آيين هاي مذهبي خود را به انجام مي رسانده اند.
آثاري كه در تپه هاي اطراف به جا مانده و همچنين سنگ نوشته هاي به دست آمده، گواه اين مدعاست.
در ختان «مورد» كه يكي از انواع درختان مورد تقدس زرتشتيان است در سراسر منطقه ديده مي شود و با اين كه در دل زمين هاي كشاورزي دهقانان قرار دارد ولي كندن و از ريشه درآوردن آنها را جايز نمي دانند.
مجموعه قمپ و آتشكده ساساني تنگ كرم يادآور آتشكده با عظمت فيروزآباد پارس است.
از آثار دوران ساسانی فسا است که در ۲۰ کیلومتری شمال آن واقع شده است.
احداث
بنای آن را به پارس پسر طهمورث نسبت میدهند و احتمالاً آتشکده و بناهایی
در آنجا وجود داشته که هم اینک قسمتی از بقایای سنگ چین آن در کنار آبگیری
زیبا دیده میشود.
انتهای پیام/