مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در ماه رمضان بافتهای کهن چربی، شکسته شده و چربی خوب بدن یا همان hdl ، بالا میرود روزه داری درست یعنی اگر فردی روزانه 2000 کالری دریافتی داشته است این مقدار را به 1500 کالری کاهش دهد تا بدن بتواند به نتیجه مطلوب روزه داری برسد.
وی ادامه داد: مهم ترین نکته در روزه داری، خوردن سحری است مخصوصا نوجوانانی که روزه داری را تازه شروع کردهاند در صورت عدم مصرف سحری، کاهش قند خون اتفاق میافتد.
بهترین سحری مصرف وعده ناهار معمولی و سبک است ولی افرادی که تمایل به مصرف غذاهای پخته در وعده سخر ندارند می توانند یک صبحانه کامل را در این وعده استفاده کنند.
کیمیاگر گفت: بهتر است وعده افطار و شام با هم باشد و شروع افطار با یک ماده قندی که سریع جذب میشود مثل خرما و چای شیرین همراه باشد پس از این هر چه ذائقه فرد باشد میتوان مصرف کرد و شام هم همین موقع مصرف شود، بسیار بهتر است.
این متخصص تغذیه در ادامه مصرف زیاد مواد قندی را برای افرادی که سابقه فامیلی دیابت دارند، خطر آفرین دانست و گفت: برای کاهش تشنگی در طول روز، بهتر است در وعده سحری از میوه و سبزیجات که حاوی فیبر بالا هستند استفاده کرد و با توجه به اینکه مواد فیبری آب زیادی را در خود نگه میدارند منابع بیمار خوبی برای تامین نیاز آب بدن در طول روز هستند.
وی در پایان اظهار داشت: در فاصله افطار تا سحر، مصرف چای کم رنگ مایعات و میوه و سبزی به طور متعادل توصیه میشود.
انتهای پیام/