به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، شب گذشته قائم مقام وزیر نیرو با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما در خصوص وضعیت منابع آبی کشور گفت: در طی سالهای اخیر 40 درصد بر خشکسالی سراسری کشور اضافه شده است. همچنین میزان روانآبها طی سالهای اخیر در مقایسه با درازمدت کاهش 50 درصدی و میزان بارندگیها کاهش 8 درصدی را نشان میدهد.
* 517 شهر از نظر وضعیت مطرح و تأمین آب در نقطه سر به سر هستندوی ادامه داد: در شرایط موجود بیشترین تأثیر را روستاها و شهرهای منطقه کویری پذیرفتهاند، به طوری که در حال حاضر 517 شهر از نظر وضعیت مطرح و تأمین آب در نقطه سر به سر هستند.
وی تصریح کرد: از شهرهای موجود کشور 12 شهر نیز در تنش آبی قرار دارد که این امر به علت کاهش بارشها، روانآبها و افزایش مصرف بوده است.
قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه مجموعه آب کشور تحت مدیریت است، افزود: شرایط موجود سبب شده تا در تنگنای سر به سر تأمین و مصرف آب قرار گیرد که اگر مردم صرفهجویی 20 درصدی را در مصرف آب لحاظ کنند، تابستان امسال را بدون تنش پشت سر خواهیم گذاشت.
وی اظهار داشت: در طی سالهای گذشته میزان بارندگیها از 250 میلیمتر به 240 میلیمتر رسیده و این امر موجب شده تا از 80 درصد منابع آب تجدید شونده کشور استفاده کنیم.
* میزان آب در کشورمان به ازای هر نفر دو برابر متوسط جهانی است محمودی گفت: میزان آب در کشورمان به ازای هر نفر دو برابر متوسط جهانی است که این امر ناشی از افزایش سطح بهداشت، جمعیت و ... بوده است.
وی در ادامه با اشاره به سرانه 150 لیتری هر نفر در دنیا گفت: این میزان در کشور ما 236 لیتر است که در مقایسه با گذشته کاهش 40 لیتری را نشان میدهد که این امر خود نشان از توجه به بحث مدیریت مصرف آب است.
قائم مقام وزیر نیرو در ادامه تأکید کرد: باید حرکتمان به سمتی باشد که تجهیزات کاهنده مصرف اجباری و رفتار مصرف کننده به سمت مدیریت مصرف آب حرکت کند.
محمودی با اشاره به اینکه با تحقق موارد فوق لاجرم تلفات آب نیز کاهش مییابد، گفت: در این میان باید نشت اتصالات و هدر رفت آب در محلهای پرفشار کنترل شود که در این زمینه اتفاقات مناسبی صورت گرفته به طوری که تلفات در بحث آب از 34 درصد به 24 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: در این بازه زمانی باید به گونهای حرکت کنیم که میزان تلفات سالی یک درصد کاهش پیدا کند.
قائم مقام وزیر نیرو همچنین در خصوص جداسازی نیز گفت: در بحث جداسازی باید اولویت در نظر گرفته شود و در صورت نیاز در برخی از شهرها این اقدام صورت گیرد.
وی تأکید کرد: در این حالت باید آب بسته بندی در اختیار مردم قرار گیرد یا شبکه بهداشتی به بخش تأسیسات شبکه آبی اضافه شود و یا با استفاده از آب چاهها و قنوات لولهکشی مناسب برای آبیاری بخشها و مصارف غیرشرب استفاده گردد.
انتهای پیام/