به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، اعتماد به نفس به معنای داشتن ایمان به تواناییهای واقعی و استعدادهای درونی خویش و ایمان به یاری خداوند در پرورش و گسترش این تواناییها و استعدادها میباشد.
اعتماد به نفس یک مسأله کاملا روحی و روانی است و به مشخصات ظاهری افراد ربط زیادی ندارد و شناسایی نشانهها و علائم مشکل عدم اعتماد به نفس میتواند به افراد کمک کندکه زندگی بهتری داشته باشند.
پرستو راد روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: والدین اولین منبع قابل دسترس جهت تقویت اعتماد به نفس هستند.
از علائم کمبود اعتماد به نفس در افراد میتوان به چهرهی غمگین و آشفته، صحبت کردن با صدای ضعیف و نامطمئن و داشتن ظاهری نامرتب اشاره کرد.
افرادی که دچار کمبود اعتماد به نفس هستند از این موضوع به سختی رنج میبرند و احساس پوچی و بیارزش بودن میکنند و به تواناییهای درونی خود اطمینان لازم را ندارند.
وی در ادامه بیان داشت: افرادی که از کمبود اعتماد به نفس رنج میبرند خودشان را عامل ناراحت اطرافیانشان میدانند و اگر گاها دوستان یا اطرافیانشان با آنها بد رفتار کنند شکایتی از این موضوع ندارند چون گمان دارند که لیاقتشان همین است و هر زمان که مشکلی در روابطشان به وجود میآید خودشان را مقصر میدانند و دائما در حال سرزنش خود هستند.
این روانشناس در ادامه گفت: بسیاری از افراد وقتی از عدم اعتماد به نفس رنج میبرند که برای خود اهداف غیرقابل دسترس تعیین میکنند و در رسیدن به آنها شکست میخورند.
افراد باید برای جبران اعتماد به نفس از دست رفتهی خود در این موارد در عوض برای خود اهدافی را تعیین کنند که قابل دسترستر باشد و برای رسیدن به آن برای خود مدت زمانی را مشخص کنند و برای دستیابی به این هدف از هیچ تلاشی فروگذار نباشند؛ آنها در پایان با پشت سر گذاشتن موفقیتآمیز این اهداف به ظاهر سادهتر احساس بهتری نسبت به خود دارند.
راد در پایان خاطرنشان کرد: برای گروهی از افراد داشتن کار و موفقیت، خلاقیت و نوعآوری سبب رشد و تقویت اعتماد به نفس میباشد و برای برخی دیگر داشتن ظاهری آراسته، زیبایی صورت و داشتن اندام مناسب جهت افزایش و تقویت اعتماد به نفس ضروری است؛ اعتماد به نفس در افراد به مرور زمان با داشتن احساس مثبت نسبت به خود و قبول و پذیرش توانایهای ذاتی که در درون ما وجود دارد رشد مییابد.
انتهای پیام/