معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: انتخاب زمان و نحوه ی برداشت تأثير عمده اي بر عملكرد و كيفيت دانه كلزا دارد.

ایوب ایرانی فام در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: از آنجا كه دانه هاي يك بوته كلزا همزمان نمي رسند، برداشت زود هنگام سبب مي شود مقدار زيادي از دانه ها نارس برداشت شوند.

وی تشریح کرد: در اين وضعيت ميزان كلروفيل و اسيدهاي چرب آزاد در دانه زياد  بوده و كيفيت روغن كاهش مي يابد.

ایرانی فام ادامه داد: رسيدگي فيزيولوژيک كلزا هنگامي رخ می دهد كه ساقه اصلي و شاخه هاي فرعي به رنگ كاهي در آمده، ميوه ها زرد قهوه اي شده و دانه ها در درون ميوه به رنگ قهوه اي تيره و يا سياه ديده شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: اغلب در اين مرحله از رشد، برگ ها زرد شده و ريزش خواهند كرد.

وی اظهار داشت: رسيدگي دانه های کلزا در بوته، به علت طولاني بودن دوره گلدهي همزمان نخواهد بود.

ایرانی فام تاکید کرد: برداشت زود هنگام باعث كاهش ميزان  روغن دانه مي شود./س
 
 
برچسب ها: کیفیّت ، دانه ، کلزا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.